25 г. Аптеки Гален! Дермо-козметика с до - 25%

Nizoral Лечебен шампоан при пърхот и себореен дерматит 2% 60 мл Stada

В наличност
Арт. №
2564
Тегло
0.060 кг.
  • Ефикасен срещу пърхот
  • При различни дерматологични проблеми, причинени от гъбички
  • Прилага се при себореен дерматит
Обикновена цена 15.89 лв. (-17%) Специална цена 13.19 лв.
Безплатна доставка над 49,99 лв.
Към продукта

Nizoral shampoo е лекарствен продукт без лекарско предписание, който представлява медицински шампоан с активна съставка кетоконазол. Низорал шампоан се употребява при дерматологични проблеми, причинени от гъбички и дрожди. Той е ефикасен срещу пърхот, себореен дерматит, лющене на кожата на главата. Шампоанът за лечение на микози може да се използва както върху кожата на главата, така и върху големи площи от тялото. Ефикасен е при кожни инфекции, проявяващи се с лющене в областта на кожата на главата (пърхот), червеникаво-кафяви петна с жълто или бяло лющене (обикновено в областта на лицето или гърдите). С Низорал шампоан можете и да предотвратите повторната поява на тези инфекции.

Предупреждения:

Винаги използвайте НИЗОРАЛ лечебен шампоан точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. 
НИЗОРАЛ лечебен шампоан е предназначен за употреба при юноши и възрастни. 
Ако сте използвали повече от необходимата доза. 
Низорал лечебен шампоан не трябва да се поглъща. Ако случайно го погълнете, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.
Информация за лекаря в случай на предозиране.
При случайно поглъщане на препарат са необходими само поддържащи и симптоматични мерки. За да се избегне аспирация, не трябва да се предизвиква повръщане и не трябва да се извършва стомашна промивка.
Ако сте пропуснали да използвате НИЗОРАЛ лечебен шампоан.
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза НИЗОРАЛ лечебен шампоан. 
Ако сте спрели употребата.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.Както всички лекарства, Низорал може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Рядко може да се наблюдават реакции на мястото на приложението, включително гнойни пъпки, лющене на кожата, възпалени кожни фоликули, сърбеж, дразнене, чувство за парене по кожата, зачервена, суха или чувствителна кожа, обрив, акне, опадане на косата или промени в цвета и структурата на косата, очно дразнене или засилено сълзоотделяне.

В много редки случаи реакции на свръхчувствителност (алергия): внезапно подуване на кожата или лигавиците, обикновено на лицето, очите или устните, локална екзема или нарушен вкус също могат да възникнат. В случай на непоносимост към шампоана, преустановете лечението. Без колебание съобщавайте на Вашия лекар или фармацевт при появата на каквито и да е нежелани лекарствени реакции. 
Кога не трябва да се прилага Низорал?
- ако сте свръхчувствителни (алергични) към кетоконазол или към някоя от останалите съставки на шампоана;
- симптомите на свръхчувствителност се изразяват в поява на сърбеж или зачервяване на кожата след употребата на препарата.
Специални указания: 
Не поглъщайте.
Други лекарства и Низорал:Кортикостероиди (лекарства от кортизонов тип) под формата на крем, мехлем или лосион. В случай че използвате подобно лекарство, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт преди да започнете лечението с Низорал лечебен шампоан. Можете да започнете лечението с Низорал лечебен шампоан веднага, но не трябва да спирате употребата на кортикостероида още на следващия ден. Кожата може да реагира със зачервяване или сърбеж. 
Продължете лечението с кортикостероиден препарат по следния начин:
- използвайте същата дозировка през първата седмица;
- през следващите 1-2 седмици постепенно намалете честотата на приложението;
- едва тогава прекъснете напълно употребата на кортикостероида.
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Бременност и кърмене:
Няма съобщения за неблагоприятни въздействия върху бременността и кърменето, но поради липса на данни не се препоръчва приемът по време на бременност и кърмене.
Шофиране и работа с машини:
Неприложимо.
Предозиране:
Ако сте използвали повече от необходимата доза: Не трябва да се поглъща. Ако случайно го погълнете, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

Стада е водещ производител на висококачествени генерични лекарства и здравни продукти. Със 125 годишна история във фармацията, днес STADA Arzneimittel AG продава продуктите си в над 120 страни.

Към продукта
Повече информация
Марка Stada
Лечение/профилактика на: Себореен дерматит
За кого Възрастни
Към продукта

Активното вещество: кетоконазол. В един грам се съдържат 20 мг кетоконазол. 
Другите съставки: натриев лаурилетер сулфат, динатриев монолаурилетер сулфосукцинат, диетаноламид от кокосова мастна киселина, хидролизиран с лаурдимониум животински колаген, макрогол 120 метилглюкозен диолеат, парфюм, имидурея, хлороводородна киселина, натриев хидроксид, натриев еритрозин (Е 127), натриев хлорид, пречистена вода.

Към продукта

Измийте инфектираните участъци на кожата и не ги изплаквайте в продължение на 3 до 5 минути, за да може препаратът да проникне добре. Шампоанът трябва да покрие и самата кожа, а не само космите. За едно измиване е достатъчно съдържанието на около една шепа от него. 
Честотата на употреба зависи от вида на инфекцията и от това, дали искате да я излекувате или само да предотвратите появата ѝ.
• Лющене в областта на кожата на главата (пърхот) и червеникаво-кафяви петна с жълтеникаво или бяло лющене в областта на лицето или гръдния кош (себореен дерматит). Лечението се провежда два пъти седмично, в продължение на 2 до 4 седмици. За профилактика на рецидивите, препаратът се използва веднъж седмично или веднъж на 2 седмици;
• Дребни, кафеникави или белезникави петна, неравномерно разпространени върху тялото (питириазис верзиколор). Лечението се провежда ежедневно в продължение на 5 дни. За профилактика на рецидивите: всяка година, преди началото на лятото веднъж дневни, в продължение на три последователни дни. 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Nizoral Лечебен шампоан при пърхот и себореен дерматит 2% 60 мл Stada
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Nizoral Лечебен шампоан при пърхот и себореен дерматит 2% 60 мл Stada
Nizoral Лечебен шампоан при пърхот и себореен дерматит 2% 60 мл Stada