25 г. Аптеки Гален! Дермо-козметика с до - 25%

Панадол Сироп за бебета при болка и температура х100 мл GlaxoSmithKline

В наличност
Арт. №
2646
Тегло
0.150 кг.
  • За облекчаване на слаба до умерена болка и понижаване на температурата
  • При никнене на зъби, зъбобол, възпалено гърло и болка в ухото
  • При болка и температура след ваксинации/имунизации
  • За облекчаване на симптомите при простудни заболявания и грип
  • Предназначен за деца на възраст от 1 месец до 12 години
Обикновена цена 8.05 лв. (-16%) Специална цена 6.76 лв.
Безплатна доставка над 49,99 лв.
Към продукта

Панадол Бебе суспензия е лекарствен продукт, предназначен за деца на възраст от 1 месец до 12 години. За облекчаване на слаба до умерена болка и понижаване на температурата при никнене на зъби, зъбобол, възпалено гърло и болка в ухото; при болка и температура след ваксинации/имунизации, както и за облекчаване на симптомите при простудни заболявания и грип.

Как действа Panadol Baby?

ПАНАДОЛ Бебе суспензия е с приятен ягодов вкус, не съдържа захар и алкохол. Активното вещество е парацетамол - аналгетик (болкоуспокояващо) и антипиретик (понижава температурата). ПАНАДОЛ Бебе суспензия не дразни стомаха и лесно се дозира.

Не давайте ПАНАДОЛ Бебе суспензия на деца, алергични към парацетамол или някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки

Запомнете: ПАНАДОЛ Бебе съдържа парацетамол.

Приемът на прекалено много парацетамол може да предизвика сериозно увреждане на черния дроб.

Не използвайте този лекарствен продукт, ако детето Ви приема лекарства по лекарско или без лекарско предписание, които съдържат парацетамол за повлияване на болка, треска, симптомите на настинка и грип или сънотворни.

Да не се приема повече от препоръчаната доза, тъй като това може сериозно да увреди черния дроб.

Да не се приема с други лекарства, съдържащи парацетамол.

Важна информация относно някои от съставките на ПАНАДОЛ Бебе:

Суспензията съдържа като помощни вещества:

 - азо оцветител азорубин (Е 122) - Може да причини алергични реакции.

 - парахидроксибензоати: натриев метилпарахидроксибензоат (Е219), натриев

етилпарахидроксибензоат (Е215), натриев пропилпарахидроксибензоат (Е217) - Може да причинят алергични реакции (възможно е да са от забавен тип).

 - сорбитол (Е420) - всяка доза от 5 ml съдържа 666,5 mg сорбитол - Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

 - малтитол (Е965) - Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да дадете ПАНАДОЛ Бебе суспензия, ако

 - детето има бъбречно или чернодробно заболяване; детето е недохранено или с тегло под нормата;

 - Може да се наложи напълно да избегнете употребата или да намалите количеството парацетамол, което да дадете.

 - приема варфарин и подобни лекарства, използвани за разреждане на кръвта; е имало проблем с дишането при употреба на това или подобно лекарство в миналото; - има тежка инфекция, страда от тежко недохранване или е с тежко поднормено тегло, тъй като това може да увеличи риска от метаболитна ацидоза.

Признаците на метаболитна ацидоза включват:

 - дълбоко, учестено, затруднено дишане;

 - позиви за повръщане, повръщане;

 - загуба на апетит;

Незабавно уведомете лекаря си, ако имате комбинация от тези симптоми. Ако симптомите не се подобрят, трябва да потърсите лекарска помощ.

Бременност и кърмене

Не е приложимо — лекарството е предназначено за употреба в педиатрията, за лечение на деца от 1 месец до 12 години.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Може да се наблюдават алергични реакции, напр. кожен обрив. Макар и рядко е възможна появата на промени в кръвната картина.

Спрете приема на лекарството и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако наблюдавате алергична реакция като кожен обрив или сърбеж, понякога с проблеми с дишането или поява на оток по устните, езика, гърлото или лицето; при поява на кожен обрив или излющване, или язви в устата, ако детето ви е имало проблеми с дишането при употреба на нестероидни противовъзпалителни лекарства или подобна реакция с този продукт; при поява на необяснимо насиняване или неочаквано кървене.

Тези реакции са много редки.

ГлаксоСмитКлайн е глобална фармацевтична компания, водена от науката, със специална мисия – да помага на хората да правят повече, да се чувстват по-добре, да живеят по-дълго. Целта на GlaxoSmithKline е да бъде една от най-иновативните, най-ефективните и най-доверените компании в областта на здравеопазването в световен мащаб. Компанията произвежда широка гама от лекарства по лекарско предписание, ваксини и продукти без рецепта.

Притежател на разрешението за употреба: GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Ирландия.

Към продукта
Повече информация
Марка GlaxoSmithKline
Лечение/профилактика на: Болка в гърлото, Никнене на зъбки, Грип и настинка
За кого Бебета, Деца
Тип продукт Сироп
Към продукта

Активното вещество е: парацетамол. Всяка доза от 5 ml съдържа 120 mg парацетамол (1 ml съдържа 24 mg).

Другите съставки (помощни вещества) са: ябълчна киселина, азорубин (Е 122), ксантанова гума, малтитол (Е965), сорбитол (Е420), натриев метилпарахидроксибензоат (Е219), натриев етилпарахидроксибензоат (Е215), натриев пропилпарахидроксибензоат (E2I7), лимонена киселина, есенция с ягодов аромат (L10055) и вода.

Към продукта

Суспензията е за перорално приложение.

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия личен лекар или фармацевт.

Да се разклати преди употреба.

В опаковката е приложена градуирана мерителна лъжичка (2.5 - 5 ml) или пипета (0.5 - 8 ml), които улесняват измерването на точната доза. Да не се превишава препоръчаната доза.

Винаги давайте най-ниската ефективна доза за облекчаване на симптомите на Вашето дете и винаги прилагайте продукта за най-краткосрочен период на лечение.

Да не се дават повече от 60 mg/kg разделени в единични дози от 10-15 mg/ kg за период от 24 часа.

За деца на възраст от 1 до 3 месеца:

При реакция след ваксинация:

Единична доза от 10-15 mg/kg за симптоматично облекчаване на температурата след ваксинация. Ако се налага прием на втора доза, оставете поне 4 часа между отделните дози. Ако температурата продължи и след приемане на втора доза ПАНАДОЛ Бебе суспензия трябва да се потърси консултация с лекар.

При температура:

Ако температурата не се понижава повече от 24 часа (след прием на 4 дози), трябва да се потърси консултация с лекар, за да се вземат предварително мерки за диагностициране на възможна по-сериозна инфекция.

За улеснение на дозирането може да ползвате следната таблица:

Препоръчителна дозировка на Панадол Бебе суспензия при деца въз основа на телесното тегло
 Тегло Доза 
 4 кг 2 мл 
 5-6 кг 3 мл 
 7-9 кг 4 мл 
 10-12 кг 6 мл 
 13-15 кг 8 мл 
 16-19 кг 10 мл 
 20-25 кг 12 мл 
 26-31 кг 16 мл 
 32-42 кг

20 мл

Измерете препоръчаната дозировка, посочена в горната таблица въз основа на теглото на детето. Използвайте приложената в опаковката пипета. Изтеглете суспензия от шишето до съответната линия на скалата. Повторете, ако е необходима доза, по-голяма от 8 мл. След употреба, пипетата трябва да се измие с топла вода и да се подсуши, като не е необходимо да я стерилизирате.

Тази доза може да бъде повтаряна на всеки 4 часа при необходимост. Не давайте повече от 4 дози за период от 24 часа. Да не се дава на интервали, по-кратки от 4 часа.

Не се препоръчва при кърмачета под 1 месец.

ПАНАДОЛ Бебе суспензия не трябва да се дава повече от 3 дни без консултация с лекар. Ако състоянието на детето не се подобрява, потърсете съвет от Вашия лекар.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Панадол Сироп за бебета при болка и температура х100 мл GlaxoSmithKline
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Панадол Сироп за бебета при болка и температура х100 мл GlaxoSmithKline
Панадол Сироп за бебета при болка и температура х100 мл GlaxoSmithKline