Алергозан 1% крем х18 гр Sopharma

В наличност
Арт. №
1853
Тегло
0.050 кг.
  • За ухапване от насекоми
  • При контактен и локализиран дерматит
  • Обрив и сърбеж при различни алергични състояния 
4.75 лв.
Към продукта

Алергозан крем представлява лекарствен продукт без лекарско предписание, който се използва при ухапване от насекоми, контактен дерматит и други сърбящи дерматози (възпаление на кожата), обрив и сърбеж при различни алергични състояния, които не засягат обширни кожни участъци. Alergozan cream съдържа активното вещество хлоропирамин от групата на т. н. антихистамини. Той притежава добре изразено противоалергично действие. Приложен върху кожата потиска сърбежа, премахва зачервяването, отока и обривите.

Софарма Трейдинг е една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор. Компанията е пионер във въвеждането на най-добрите световни практики у нас и предпочитан партньор на производители, търговци на едро, аптеки и болнични заведения и инвеститори. Sopharma Trading е внедрила Интегрирана система за управление, съгласно изискванията на множество международни стандарти за управление.

Предупреждения:

При локалното приложение на Алергозан крем е възможна появата на сърбеж или дразнещо действие, които бързо преминават. В отделни случаи е възможна появата на алергичен дерматит или други кожни алергични реакции. Общорезорбтивни или системни ефекти при локалното приложение на продукта не са наблюдавани.

Противопоказания

В кои случаи не трябва да се прилага Алергозан крем ?
Алергозан не се прилага при пациенти с анамнестични данни за свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

Предпазни мерки при употреба
Кога трябва да се прилага с повишено внимание Алергозан крем? Не се препоръчва прилагането на продукта върху обширни кожни участъци, нарушена цялост на кожата и при изгаряния.

Специални предупреждения
Алергозан крем е по-подходящ при остри кожни реакции, протичащи с подмокряне и секреция на течност. При бременност и кърмене Алергозан крем може да се прилага, но само по преценка на лекуващия лекар. При локално приложение Алергозан крем не се резорбира и не оказва влияние върху активното внимание, способността за шофиране и работа с машини.

Лекарствени взаимодействия
Какви други лекарства повлияват действието на Алергозан крем? Няма данни за взаимодействието на продукта с други средства при локалното приложение. Въпреки това не се препоръчва употребата на други лекарства за локално приложение едновременно с Алергозан крем.

Към продукта
Повече информация
Марка Sopharma
Лечение/профилактика на: Раздразнена кожа, Сърбежи и обриви, Ухапване от насекоми
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Крем
Към продукта

Активното вещество е хлоропираминов хидрохлорид 10 mg в 1 g крем.

Другите съставки са: макрогол 300, макрогол 4000.

 

Към продукта

Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца (кърмачета и деца до 18 години) - малко количество от крема се нанася върху засегнатата повърхност 2-3 пъти дневно, като леко се втрива в кожата.

Начин на приложение:

Алергозан крем е предназначен само за локално приложение върху кожата. Подходящ е за приложение при остри кожни реакции с образуване на ексудат (секрет, възпалителна течност). Може да се прилага под превръзка или чрез физиотерапевтични процедури, с цел по-добро проникване през кожата и достигане на бърз лечебен ефект.

Не трябва да се прилага върху открити рани, в очите, върху лигавицата на носа и устната кухина.

Продължителност на лечението - от 5 до 7 дни.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Алергозан 1% крем х18 гр Sopharma
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Алергозан 1% крем х18 гр Sopharma
Алергозан 1% крем х18 гр Sopharma