Хранителни добавки против подагра

Филтри

7 продукта

Swanson Tribulus Terrestris Extract Екстракт от Бабини зъби 500 мг х60 капсули -21%отстъпка
Обикновена цена 39.39 лв. (-21%) Специална цена 31.12 лв.
Swanson Uric Acid Cleanse За прочистване от пикочната киселина 428.75 мг х 60 капсули -21%отстъпка
Обикновена цена 47.49 лв. (-21%) Специална цена 37.52 лв.
Nature's Way Devil's Claw Secondary Root Дяволски нокът при болки в ставите 480 мг х100 V капсули
28.89 лв.
Alkalurine Гранули за алкализиране на урината 150 гр Панацея 2001
Alkalurine Гранули за алкализиране на урината 150 гр Панацея 2001
6.39 лв.
Nature's Way Cherry Fruit Екстракт от плод на череша за защита от оксидативния стрес 1000 мг 90 капсули
41.25 лв.
Fortex Гутрол за нормални нива на пикочната киселина x60 капсули
22.19 лв.
Bioherba Билкова аптека Тинктура Подагра 50 мл
8.65 лв.

Това е сериозен здравословен проблем, който често протича безсимптомно, докато не стане твърде късно. По тази причина е препоръчително да вземем превантивни мерки чрез прием на подходящи хранителни добавки.

Какво е подагра?

Това заболяване е разновидност на артрита, свързана с натрупване на кристали на пикочната киселина в ставите и около тях. Това води до възпаление, което обикновено засяга палец на крака, по-рядко глезените, прасците, лактите, коленете, другите пръсти - включително на ръцете, или китките. 

В началото на развитието на болестта често няма симптоми. По тази причина, ако сме в някоя от рисковите групи, е препоръчително редовно да се изследваме. Така лекарят ни би могъл да забележи достатъчно своевременно прикритите симптоми като повишено количество пикочна киселина в урината, увреждане на бъбречните нефрони, кръвоносните съдове и на други тъкани. На доста по-късен етап се появяват болезнените кризи, видимите признаци като зачервяване и подуване. 

Кои са рисковите фактори за развитие на подагра?

От подагра страдат по-често мъжете, както и жените след настъпване на менопауза поради нивата на определени хормони в организмите им. Сред причините за развитието й са още:

  • прекомерна консумация на някои храни и напитки - колбаси, червено месо, морски дарове, дреболии, безалкохолни напитки, алкохол (особено бира);
  • наднормено тегло;
  • неизправност на черния дроб;
  • наследственост;
  • диабет;
  • лечение на рак с радиоактивни методи и цитостатици;
  • прекомерна употреба на аспирин или на някои диуретици;
  • бъбречни и ендокринни проблеми.

Как да се излекуваме?

Лечението на това заболяване се основава най-вече на промяна в начина на живот. Необходими са преминаване към подходяща диета, отслабване, повишаване на ежедневната активност. 

За преодоляване на ставната болка и ограничаването на възпалението помагат нестероидните противовъзпалителни лекарства. Те осигуряват на засегнатия по-нормално ежедневие без неприятни усещания.

Чудесен подход е и билколечението в комбинация с натурални хранителни добавки.

Какви хранителни добавки за подагра ще откриете в Galen.bg?

При нас ще намерите висококачествени хранителни добавки, предпазващи и спомагащи за справянето с подаграта. Те са под формата на капсули, капки, тинктури. Повечето от тях са на билкова основа и с изцяло натурални съставки. 

Примери за използваните в състава на хранителните ни добавки билки са бъз, трицветна теменуга, гръмотрън, бреза, девесил, златна пръчица, репей. Наред с тях са и така ефикасните екстракти от череша, ягода, целина.

Какви са ползите от приема на хранителни добавки за подагра?

Сред ползите от приема на някои от тях е алкализирането на урината, като по-този начин се редуцира количеството на пикочната киселина, провокираща проблема.

Други осигуряват натурално болкоуспокояващо действие, грижат се за благосъстоянието на ставите, на пикочно-половата система, борят се с възпалението.

Защо да се доверите на Galen.bg?

В онлайн аптека Galen.bg Ви очаква разнообразие от ефективни хранителни добавки при подагра. Всички те са с качествени съставки и на здравословно ниски цени. Освен това предлагаме опции за безплатна доставка до вратата на Вашия дом.

Възползвайте се още сега, поръчайте необходимите Ви продукти от Galen.bg!