Глюкомери и тест ленти

Филтри

14 продукта

Accu-Chek Active Тест-ленти за кръвна захар 50 бр Roche Diagnostics
19.05 лв.
Accu-Chek Performa Тест-ленти за кръвна захар 50 бр Roche Diagnostics
19.99 лв.
GS100 Тест-ленти за кръвна захар 50 бр Bionime
24.69 лв.
Accu-Chek Active Глюкомер за кръвна захар + Accu-Chek Active Тест-ленти за кръвна захар 10 бр Roche Diagnostics Комплект
17.25 лв.
Contour Plus Тест-ленти за кръвна захар 50 бр
19.95 лв.
GS100 Тест-ленти за кръвна захар 100 бр Bionime
43.49 лв.
Contour Plus Elite Глюкомер за кръвна захар
23.89 лв.
Accu-Chek Instant Тест-ленти за кръвна захар 50 бр
19.99 лв.
Accu-Chek Instant Апарат за моментно измерване на кръвна захар 1 брой
16.95 лв.
GS550 Тест ленти за глюкомер х 50 бр Bionime
27.19 лв.
Bionime GM550 Глюкомер + GS550 Тест ленти за измерване на кръвната захар 50 броя Комплект
37.05 лв.
Prolife PT200 (50) Тест ленти х 50 броя в опаковка
20.79 лв.
Prolife PM200 Глюкомер + Prolife PT200 (50) Тест ленти х 50 броя Промо комплект
36.99 лв.
Contour Plus Тест-ленти за кръвна захар 2 х 50 броя + Подарък: ланцети 200 броя Комплект
39.89 лв.

В тази категория Ви очаква селекция от различни модели електронни глюкомери и тест-ленти за отчитане на кръвната захар при диабет и преддиабетни състояния. Сред предлаганите от нас видове са висококачествени глюкомери с доказана точност на резултатите, които изискват минимално количество кръв за измерването. Те се предлагат самостоятелно или в комплект с убождащо устройство и разфасовки от различен брой тест-ленти. 

Кaкви видове глюкомери има?

Глюкомерите представляват измервателни устройства, които помагат на хората с преддиабет и диабет да следят сами нивата на кръвната си захар в домашни условия. На пазара се предлагат два основни вида:

 • глюкомери без необходимост от убождане - известни са също и като сензори за продължително измерване на кръвната захар. Те са малки уреди, които се поставят върху определена част от тялото и могат да се носят денонощно. С помощта на трансмитер данните от измерванията се изпращат на Вашия телефон чрез мобилно приложение. Тези сензори осъществяват непрекъснато наблюдение на стойностите на глюкозата по безкръвен начин. Предлагат звукова и/или светлинна сигнализация за хипер и хипогликемия. 

Предимствата на този вид апарати са:

 • дават цялостна картина на стойностите на глюкозата, защото измерванията се извършват през определени интервали през деня и нощта;
 • не причиняват никакъв дискомфорт на пациента, защото не изискват взимане на кръв от пръста;
 • дават възможност за следене на стойностите в реално време.

Недостатъкът им е, че ако не бъдат поставени правилно отчетените с тях резултати може да не са коректни. Минус е и по-високата им цена. 

 • глюкомери с необходимост от убождане - те представляват електронни устройства за измерване на глюкозата от кръвна проба, взета от пръста. За отчитането на резултатите при тях е нужно да се използва убождащо устройство, познато също и като ‘инсулинова писалка’. 

Обикновено се предлагат в комплект с други консумативи като устройство за убождане, тест-ленти за кръвна захар и калъфче за съхранение. Захранват се с батерии. Някои модели имат и USB порт за пренос на данни към компютър чрез кабел и могат да измерват и други кръвни показатели.

Основните предимства на този вид уреди са:

 • предлагат доказана точност на резултатите;
 • имат вградена памет на измерванията;
 • работят бързо - отчитат резултата в рамките на секунди;
 • сравнително лесни са за употреба;
 • някои модели могат да измерват и хемоглобин, холестерол и пикочна киселина;
 • имат достъпна цена.

Недостатъкът им е, че за работата им е нужно убождане на пръста, както и закупуването на допълнителни консумативи като батерии, тест-ленти и игли/ланцети. 

На какъв принцип работят глюкомерите

Тези измервателни уреди имат два принципа на действие - фотометричен и електрохимичен. 

Вторият принцип на действие е по-съвременният и широкоизползван в момента. При него глюкозата, която се съдържа в кръвната проба, взаимодейства с реагентите на тест-лентата. Вследствие на това се създава електрическо напрежение. То е пропорционално на нивото на глюкоза, което се трансформира на дисплея на устройството в съответна стойност на ниво на захарта. Уредите, които работят на принципа на електрохимичния метод са популярни още и като биосензори.

Защо да изберете аптека Galen?

Дръжте под контрол кръвната си захар! Изберете своя качествен глюкомер от онлайн аптека Galen.bg, за да следите в домашни условия нивата на глюкоза в кръвта си. При нас ще намерите различни модели глюкомери и тест-ленти. Тук Ви очакват надеждни и точни уреди за по-добър контрол на захарния диабет на доказани в сферата производители. Вашето здраве е нашата мисия, затова се стремим да Ви предлагаме висококачествени глюкомери и консумативи на изгодни цени.