Козметика по време на бременност

Филтри

18 продукта

Weleda Mama Масажно масло за перинеум 50 мл -15%отстъпка
Обикновена цена 25.69 лв. (-15%) Специална цена 21.84 лв.
Mustela Maternite Крем 3в1 против стрии 150 мл -15%отстъпка
Обикновена цена 38.95 лв. (-15%) Специална цена 33.11 лв.
Mustela Maternite Олио против стрии органик 105 мл -15%отстъпка
Обикновена цена 25.95 лв. (-15%) Специална цена 22.06 лв.
Mustela Maternite Крем 3в1 против стрии 250 мл -15%отстъпка
Обикновена цена 49.95 лв. (-15%) Специална цена 42.46 лв.
Weleda Mama Масло за бременни против стрии 150 мл -15%отстъпка
Обикновена цена 43.15 лв. (-15%) Специална цена 36.68 лв.
Maternea Крем против стрии 150 мл Lavena
17.35 лв.
Maternea Стягащ крем за тяло 150 мл Lavena
13.75 лв.
Maternea Олио за превенция от стрии 100 мл Lavena
15.05 лв.
Kokona & Mother Skin Whitening Lotion Избелващ лосион за лице и шия 120 мл
5.09 лв.
Kokona & Mother Massage Cream Масажен крем 200 мл
6.99 лв.
Weleda Mama Масло с бреза против целулит 200 мл
64.99 лв.
Sebamed Крем против стрии 200 мл
33.15 лв.
Maternea Крем против стрии 40 мл Lavena
4.55 лв.
Maternea Крем против стрии 220 мл Lavena
21.19 лв.
Hipp Mamasanft Масажно олио против стрии 100 мл
12.45 лв.
Hipp Mamasanft масажен крем против стрии 200 мл
17.09 лв.
Mommy Care Крем за предотвратяване на стрии 100 мл
33.99 лв.
Mommy Care Shapely Стягащ лосион след раждането 100 мл
33.99 лв.

Грижата за бебето започва още през бременността. По време на този период от своя живот бъдещата майка преминава през редица промени. Много от тях се виждат и външно по тялото й. Коремът пораства, кожата става по-чувствителна, възможно е да се появят несъвършенства като тъмни петна и акне. 

В същото време бременните жени си остават жени и все така искат и се стараят да изглеждат добре. Тук се намесва качествената медицинска козметика, създадена специално за тях. С помощта на дермопродуктите бременните могат не само да изглеждат, а и да се чувстват добре. И най-важното - използвайки специализирана козметика за бременни, предпазват детето си от евентуално вредните съставки в много от класичесическите алтернативи.

Защо е важно използването на специализирана козметика за бременни?

Когато една жена забременее, е важно да допълни и промени козметиката, която използва, по няколко основни причини:

 

  • възможно е досегашните й козметични средства да съдържат съставки, които могат да навредят на плода. Разбира се, съществува и вероятност част от тях да са напълно безопасни. За да е сигурна бременната какво може да продължи да използва и какво не, е необходимо внимателно да прегледа съставките. По-долу ще споменем едни от най-разпространените, но противопоказни по време на бременност ингредиенти;
  • по време на бременността тялото и кожата на жената се променят. По тази причина те се нуждаят от специализирана козметика, различаваща се от ежедневната. Добри примери са продуктите за подобряване еластичността на кожата, използвани против стрии. Препоръчват се още различни видове масажно олио, подобряващи както физическото, така и психическото здраве на бременните. Добър пример е маслото за перинеума, което намалява риска от разкъсвания при раждането;
  • дори и един козметичен продукт да не е противопоказен за плода, е възможно бременната жена да започне да изпитва непоносимост към него, докато носи дете в утробата си. Тя може да се изразява както под формата алергични реакции като сърбеж и обриви, така и като нетърпимост към неговия аромат.

Как да изберете правилната козметика за бременни?

Когато избирате козметика за бременни, е препоръчително да се придържате към специализираните и доказали се марки в производството на такъв тип продукти. В общия случай те не крият риск за майката и за бебето, тъй като формулите им са изцяло съобразени със ситуацията.

В случай че все пак се нуждаете и от продукти, които този вид марки не предлагат - например разнообразна декоративна козметика, или Ви се иска да продължите употребата на част от досегашните си разкрасителни средства, е важно да проверявате детайлно състава. Сред ингредиентите, които са доказано противопоказни по време на бременността, са:

 

    • парабени, фталати и триклозани - това са изкуствени съставки, които се използват в повечето козметични продукти от по-нисък клас, по-рядко в тези от висок клас;
    • ретиноиди - широ