Препарати против въшки

Филтри

19 продукта

Natural Factors Tea Tree Oil Huile de theier Масло от чаено дърво - антибактериални и противогъбични свойства 50 мл -20%отстъпка
Обикновена цена 27.49 лв. (-20%) Специална цена 21.99 лв.
Виприн лосион против въшки 100 мл Vip Systems
9.11 лв.
Виприн шампоан против въшки 100 мл Vip Systems
7.66 лв.
Виприн Плюс Балсам за коса против въшки 100 мл Vip Systems
9.16 лв.
Шаркови Чемерика корен 40 гр
2.79 лв.
Paranit Шампоан против въшки и гниди 200 мл Perrigo
19.99 лв.
Hedrin Protect & Go Спрей против въшки 120 мл Stada
18.25 лв.
Paranit Спрей против въшки и гниди 100 мл Perrigo
20.19 лв.
NaturProdukt Padstop Лосион срещу въшки в комплект с гребен и шапчица х75 мл
17.59 лв.
Paranit Extra Strong Шампоан против въшки и гниди 200 мл Perrigo
21.35 лв.
Paranit Extra Strong Спрей против въшки и гниди 100 мл Perrigo
22.85 лв.
Hedrin All in One Шампоан против въшки и гнидни 100 мл Ceumed
18.09 лв.
Виприн Протект Защитен спрей за коса 140 мл
8.58 лв.
Kinnimo Арома ластик срещу въшки зелен х 2 броя
14.99 лв.
Kinnimo Арома ластик срещу въшки розов х 2 броя
14.99 лв.
Kinnimo Арома ластик срещу въшки черен х 2 броя
14.99 лв.
Kinnimo Арома шнола срещу въшки зелена х 2 броя
14.99 лв.
Kinnimo Арома шнола срещу въшки розова х 2 броя
14.99 лв.
Kinnimo Арома шнола срещу въшки черна х 2 броя
14.99 лв.

Главовите въшки са изключително неприятен проблем, който не подминава дори и най-добрите семейства. В тази категория ще откриете селекция от специализирани препарати, които ще Ви помогнат бързо и лесно да се избавите от тези неприятни нашественици, да спрете разпространението им и да предотвратите повторната им поява.

Какви препарати срещу въшки ще откриете в Galen.bg?

В онлайн аптека Galen.bg имате отличен избор от лекарства против въшки и гниди за деца и за възрастни. Те се предлагат под формата на шампоани, лосиони, спрейове, гелове и други препарати, които ще Ви помогнат в борбата с тези паразити.

Шампоаните, които ще откриете при нас са специално създадени, за да унищожат бързо и ефективно въшките и техните гниди. Те са подходящи за лечение и профилактика и се предлагат в комплект с гребени, за по-лесно отстраняване на унищожените инсекти от косата. Предлагаме марки шампоани с и без инсектицидно действие. Като вторите са изключително нежни към скалпа и са подходящи за редовна употреба.

При нас ще намерите също препарати за лечение на педикулоза (въшливост) под формата на лосиони. Те се използват за бързо и лесно отстраняване на неканените гости от косата. Тези препарати не изискват много време за третиране - обикновено нанасянето им отнема няколко минути. Предлагаме марки лосиони с активни съставки, които са нежни към скалпа и са безопасни за употреба както от деца, така и от бременни и кърмещи жени.

В Galen.bg ще намерите и препарати под формата на спрейове и гелове. Те имат формули с различни активни съставки - диметикон, активдиол, масло от чаено дърво и други, които имат доказано действие в борбата със зловредните паразити.

Тук Ви очакват също и различи препарати за премахване на гниди, които използват лечебната сила на природата. Имаме такива под формата на билкови отвари, съдържащи растения с лечебни свойства като чемерика. Както и продукти под формата на капки, съдържащи натурални екстракти като масло от чаено дърво, което е известно със своите антибактериални и противогъбични свойства.

Как да се предпазите от въшки по косата?

Ако в детската градина или училището на детето Ви е открито огнище на паразитите и затова не е съобщено своевременно, трудно може да предпазите децата от заразяване. Причината за това е, че тези паразити пълзят много бързо и се разпространяват също толкова бързо. Предаването им обикновено става директно от глава на глава. Това може да се случи, когато децата спят в едно и също легло и се прегръщат. Възможно е и индиректно предаване. Чрез размяна на лични вещи, които са били в досег с косата - като шапки, шалове, якета, гребени, възглавници.

За да избегнете риска от заразяване на цялото семейство, обяснете на детето си, че е нужно да спазва следните предпазни мерки:

да не разменя своите шапка, шал или яке с тези на други деца;

да не използва чужди гребени, четки или аксесоари за коса;

да не допира главата си в тази на друго дете;

да не ляга на чужда възглавница.

Как да разпознаете въшките и гнидите?

Преглеждайте редовно косата на Вашето дете, ако посещава детска ясла, градина или училище. Особено при обективна опасност от заразяване. За да разпознаете паразитите Ви е необходима силна светлина. Започнете първо със зоната около тила и зад ушите, защото това са местата, на които те най-често могат да бъдат открити.

Ще разпознаете главовите въшки по тяхната продълговата форма и миниатюрни размери - около 3 мм. Цветът им се променя, в зависимост от цвета на косата, която обитават - може да варира от жълтеникав до сивокафяв. Те снасят яйцата си (гниди) в основата на косъма. До една седмица от яйцата се излюпват млади форми, които оставят по дължината на косъма бели празни обвивки, наподобяващи пърхот.

Не губете време! Кажете Сбогом на въшките и гнидите с помощта на качествен препарат, който ефективно ще предотврати разпространението им. Решение и избавление има. Ще го откриете в онлайн аптека Galen.bg, където винаги Ви очакват продукти на топ цени.