Предпазни маски

Филтри

5 продукта

Текстилна маска х1 бр -18%отстъпка
Обикновена цена 2.19 лв. (-18%) Специална цена 1.80 лв.
Защитна маска за лице с филтър от активен въглен 5-слойна -13%отстъпка
Обикновена цена 5.75 лв. (-13%) Специална цена 5.00 лв.
Dr. Frei Reusable Face Mask Маска за многократна употреба Черна/Бежова размер XS/M х1 бр
9.89 лв.
Agiva Hygiene+ Агива Медицинска предпазна маска за лице KN95
0.99 лв.
Комплект Dor-Dis Медицинска трислойна еднократна маска за деца синя 10 бр + CrystalHands Дълбокопочистващ антибактериален гел за ръце 50 мл 2 бр
6.29 лв.

В тази категория ще откриете различни видове предпазни маски за лице на ниски цени. Ние Ви предлагаме богат избор от еднократни и многократни модели, подходящи както за деца, така и за възрастни. Имаме разнообразие от единични бройки, както и такива в кутия с по-голямо количество. Сред тях ще намерите медицински трислойни, висококачествени сертифицирани защитни средства клас KN95 и FFP2, памучни модели, както и такива със и без филтър, и клапан. 

Какви видове предпазни маски ще откриете в категорията?

Тук можете да намерите налични модели както за еднократна, така и за многократна употреба. Нека да видим какви са спецификите на тези две разновидности:

  1. Модели за еднократна употреба - те могат да се използват само веднъж, в рамките на няколко часа. При правилно носене осигуряват високо ниво на защита. Делят се на следните видове:

  • медицински трислойни - познати са и като хирургически. Изработени са от три слоя нетъкан текстил, с три гънки, които предлагат еднопосочна дихателна защита;
  • сертифицирани клас KN95, FFP2 и FFP3 - те имат много добри филтриращи способности и осигуряват най-високо ниво на защита от вирусни частици и други вредни патогени.
  1. Модели за многократна употреба - те са практични, защото могат да се използват многократно. Недостатъкът им - не осигуряват толкова добра защита. Те са предимно:

  • памучни - познати също и като текстилни. Могат да се перат и да се гладят;
  • с един или два клапана - при тях дишането е улеснено, благодарение на вградения изпускателен клапан-респиратор;
  • без клапан - те разполагат с 4-слойна филтрова система, предпазваща от прах, замърсявания и бактерии. Могат да се перат ръчно и машинно. 

В онлайн аптека Galen.bg ще намерите различни предпазни комплекти за деца. Те включват медицински трислойни маски за лице за еднократно ползване в различни цветове, в комплект с антибактериален гел за ръце, съдържащ 70% етилов спирт.

Има ли маски за многократна употреба с висока защита

Многократните модели са по-удобни, от практична и икономична гледна точка. Техният недостатък е, че не осигуряват високо ниво на предпазване. С някои изключения. В Galen.bg предлагаме предпазен продукт за лице клас KN95, който позволява ползване до една седмица, при целодневно ежедневно носене, или до две седмици при по-рядка употреба. Той не може да се пере или дезинфекцира, като останалите многократни модели, защото това ще доведе до нарушаване на защитните и пропускливи свойства.

За какво служат медицинските маски?

Те са лични предпазни средства за лице, които покриват носа и устата ни, за да ни защитят от грипни бактерии, вирусни частици, фин прах, мръсен въздух, дим и други вредни агенти. Осигуряват надеждна протекция от заразяване с грип и други болести, предавани по въздушно-капков път. Те предпазват от вдишване на аерозоли както човека, който носи маската, така и хората около него. За да се възползвате максимално от функциите на всеки вид, който Galen.bg Ви предлага, е важно да го сложите правилно на лицето си. 

Как е правилно да се постави предпазната маска за лице?

Преди да я поставите, както и след като я свалите, измийте ръцете си с вода и сапун или ги дезинфекцирайте старателно. По възможност я дръжте за ластиците. Помнете, че независимо какъв вид маска носите, той задължително трябва да покрива носа, устата и брадичката Ви. Ако има металната регулируема пластина, притеснете я около носа си, така че да прилепне плътно за максимална защита. Правилното носене на предпазната маска за лице е от решаващо значение за нейната ефикасност и безопасност. 

Защо да изберете онлайн аптека Galen.bg?

Предпазете себе си и близките си от вирусите като изберете качествена, удобна и надеждна защита за лице от онлайн аптека Galen.bg. Тук Ви очаква голяма колекция от различни видове за деца и възрастни на изгодни цени.