Пулсоксиметри

Филтри

3 продукта

Termax-Contec Пулс оксиметър CMS50D
38.55 лв.
 Пулс оксиметър Dr. Frei
60.75 лв.
Medel Oxygen PO01 Пулс оксиметър 95131
85.35 лв.

Откакто светът говори за Ковид-19, говори и за пулсовите оксиметри, които поставяме на пръстите си. Тези медицински уреди се превърнаха в неизменна част от почти всяко домакинство и се оказаха отличен способ за проследяване на здравословното състояние в домашни условия.

Какво измерва пулсовият оксиметър?

Без достатъчно кислород клетките ни постепенно спират да функционират и умират, като това може да доведе до органна недостатъчност от различен тип.

Организмът ни придвижва приемания чрез дишането кислород до отделните органи, филтрирайки го през белите дробове. Следващата стъпка е разпределянето му в кръвта посредством хемоглобиновите протеини в червените кръвни телца. По този начин кислородът достига всяка част в тялото ни. 

Тук се намесва пулсовият оксиметър, чиято основна функция е да измерват кислородното насищане в кръвта или с други думи - процента на кислород в протеините на хемоглобина.

Полезно е да знаем, че сред приложенията на пулсоксиметрите е и измерването на сърдечния пулс.

Какви са нормалните стойности на кислородната сатурация и сърдечния пулс?

Що се отнася до кислородната сатурация, за нормални нива се приемат тези от 95% до 100%. В случай че кислородното насищане спадне под 90%, то се счита, че човек се нуждае от спешна медицинска помощ.

Когато говорим за туптенето на артериите, стойностите са далеч по-индивидуални. За нормални се приемат тези между 60 и 100 удара в минута. Въпреки това е важно да имаме предвид, че показателите при спортистите и здравословно живеещите хора обикновено са много по-ниски от тези на водещите по-заседнал начин на живот. Също така е добре да знаем, че е нормално бебетата и малките деца да имат по-висок пулс в сравнение с възрастните.

От значение е и моментът на измерването. Ако е след физическо натоварване, е нормално да бъде по-висок.

Кога да се консултирате с лекар?

В случай че изпитате дискомфорт по време на употребата на пулсовия оксиметър, е препоръчително да се консултирате с лекар. Това може да включва:

  • изменение на цвета на кожата;
  • сковаване;
  • изтръпване;
  • други необичайни симптоми.

Защо да се доверите на Galen.bg?

В онлайн аптека Гален ще откриете висококачествени апарати за измерване на количеството кислород в кръвта и сърдечния пулс.

Поръчайте Вашия висококачествен пулсов оксиметър на ТОП цена от онлайн аптека Galen.bg още сега! Възползвайте се и от опциите ни за безплатна доставка!