Алергозан 1% маз 18 гр Sopharma

В наличност

Арт. № 1854
  • За ухапване от насекоми
  • При контактен и локализиран дерматит
  • При обрив и сърбеж при различни алергични състояния 
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Alergozan 1% Ungvent 18 g Sopharma е висококачествен лекарствен продукт без лекарско предписание с доказан ефект. Алергозан 1% маз 18 гр Софарма облекчава и спомага по-бързото заздравяване на кожата при ухапване от насекоми, контактен дерматит, обриви, кожни възпаления придружени от сърбеж. Продуктът се препоръчва и при обрив и/или сърбеж в резултат на алергия. Специалната му формула се отличава с формулата си с активното вещество хлоропирамин от групата на т. н. антихистамини. То се отличава със силния си противоалергичен ефект. Приложен върху епидермиса, облекчава сърбежа, неутрализира зачервяването, отока и обривите.

Преди употреба на Алергозан е добре да знаете

В кои случаи не трябва да се прилага Алергозан маз?

Алергозан не се прилага при пациенти с анамнестични данни за свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

Предпазни мерки при употреба

Не се препоръчва прилагането на продукта върху обширни кожни участъци, нарушена цялост на кожата и при изгаряния.

Специални предупреждения

Алергозан маз е по-подходящ при остри кожни реакции, протичащи с подмокряне и секреция на течност. При бременност и кърмене Алергозан маз може да се прилага, но само по преценка на лекуващия лекар. При локално приложение Алергозан маз не се резорбира и не оказва влияние върху активното внимание, способността за шофиране и работа с машини.

Лекарствени взаимодействия

Няма данни за взаимодействието на продукта с други средства при локалното приложение. Въпреки това не се препоръчва употребата на други лекарства за локално приложение едновременно с Алергозан маз.

Софарма Трейдинг е българска фармацевтична компания, един от лидерите в сектора. Sopharma Trading се отличава с новаторските си подходи, прилагайки едни от най-успешните световни практики за първи път у нас. Сред тях е и въвеждането й на Интегрирана система за управление, съгласно изискванията на множество международни стандарти за управление.

Производител: Sopharma Trading

Повече информация
Марка Sopharma
Лечение/профилактика Раздразнена кожа, Сърбежи и обриви, Ухапване от насекоми
Серия Алергозан
За кого Бебета, Деца, Възрастни
Тип продукт Маз
Състав

Активни съставки: хлоропираминов хидрохлорид

Допълнителни съставки: макрогол, макрогол

Начин на употреба

За възрастни, деца и бебета: малко количество се втрива леко върху засегнатата повърхност 2-3 пъти на ден

Алергозан маз е предназначен само за локално приложение върху кожата. Подходящ е за приложение при остри кожни реакции с образуване на ексудат (секрет, възпалителна течност). Може да се прилага под превръзка или чрез физиотерапевтични процедури, с цел по-добро проникване през кожата и достигане на бърз лечебен ефект.

Не трябва да се прилага върху открити рани, в очите, върху лигавицата на носа и устната кухина.

Продължителност на лечението - от 5 до 7 дни.

При локалното приложение на Алергозан маз е възможна появата на сърбеж или дразнещо действие, които бързо преминават. В отделни случаи е възможна появата на алергичен дерматит или други кожни алергични реакции. Общорезорбтивни или системни ефекти при локалното приложение на продукта не са наблюдавани.

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Не използвайте след изтичане срока на годност.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Алергозан 1% маз 18 гр Sopharma
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също