Седмица на хомеопатията

Алергозан 20 таблетки 25 мг Sopharma

В наличност

Арт. № 1852
 • При сезонни алергични ринити
 • За ухапване от насекоми и сърбеж
 • За лечение на алергични реакции
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Alergozan 20 таблетки 25 мг Sopharma е висококачествено и ефективно лексрствено средство без лекарско предписание. Алергозан 20 таблетки 25 мг Софарама е подходящ за облекчаване на симптомите на сенна хрема, конюнктивит, уртикария, дермографизъм, контактен дерматит, алергични реакции към лекарства и храни, за облекчаване на сърбежа и раздразнението след ухапване от насекомо. Продуктът се отличава със специалната си формула с хлоропираминов хидрохлорид, причисляващ се към групата на класическите антихистамини за лекуване на алергични реакции. Тази активна съставка неутрализира действието на хистамина, произвеждан от тялото при настъпване на алергична реакция. Продуктът се препоръчва и за помощно средство при третиране на системни анафилактични реакции и внезапни животозастрашаващи алергични реакции като внезапни признаци на алергия като обрив, сърбеж или уртикария по кожата, подуване на лицето, устните, езика, гърлото или други части на тялото, недостиг на въздух, затруднено преглъщане, хрипове или затруднено дишане, но само след провеждане на основно лечение (с адреналин). За възрастни и деца над 5 години.

Преди прием на Alergozan е добре да знаете

Кога не трябва да използвате Алергозан:

 • Свръхчувствителност към лекарственото или помощните вещества;
 • Бременност и кърмене;
 • Активна гастро-дуоденална язва;
 • Пилородуоденална стеноза (стеснение изхода на стомаха);
 • Астматичен пристъп.

Преди да започнете лечение с Алергозан:

 • Уведомете лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, ако сте свръхчувствителни към други лекарства или xpaни или ако вземате други лекарства;
 • Уведомете лекуващия си лекар ако имате хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза), сърдечно-съдови заболявания, чернодробни заболявания, глаукома (повишено вътреочно налягяне), аденома на простата и бронхиална астма или провеждате десенсибилизация с алергени;
 • При пациенти в напреднала възраст (над 65 години) възможността от поява на замаяност, седация и хипотензия е по-голяма;
 • Лечението с хлоропирамин на деца трябва да се провежда под лекарски контрол, тъй като при тях се наблюдават по-често нежелани ефекти - прояви на възбуда.

Бременност и кърмене

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземате някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар.
Употребата на Алергозан по време на бременност и кърмене е противопоказано.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

При употреба на Алергозан е възможна поява на сънливост, нарушение в координацията и забавяне на реакциите. При необходимост от лечение с Алергозан на водачи на превозни средства и оператори на машини се препоръчва прекратяване на дейностите, изискващи повишено внимание и бързина на реакциите.

Информация за помощните вещества

Поради наличието на пшенично нишесте в състава на таблетката, продуктът е неподходящ за хора с непоносимост към глутен (глутенова ентеропатия).

Взаймодействие с други лекарства

Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта.

Това е важно, защото Алергозан може да промени активността на някои лекарства или обратно някои лекарства да променят неговите ефекти. Едновременната употреба на Алергозан с атропин и средства с атропиноподобно действие може да повиши риска от поява на нежелани лекарствени реакции като задържане на урината, запек, сухота в устата.
Възможно е също засилване ефекта на успокояващи (седативни), сънотворни, други противоалергични (антихистаминови) средства и алкохол, поради което подобни комбинации с Алергозан трябва да се избягват. Трицикличните антидепресанти (амитриптилин, имипрамин) могат да усилят седативния ефект и нежеланите му лекарствени реакции.Едновременната употреба с МАО - инхибитори (моклобемид) може да предизвика усилване на нежеланите лекарствени реакции. Необходим е интервал от две седмици след спирането на инхибиторите на моноаминоксидазата.

Нежелани реакции:

Както всички лекарства, Алергозан може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция.

 • Рядко могат да се появят слабост, умора, сънливост, намаляване на вниманието и нарушение на координацията, мускулна слабост, сухота в устата, лек световъртеж, гадене, повръщане, болки в корема, запек, диария, безапетитие, сърбеж, обриви, фоточувствителност, понижаване на артериалното налягане, сърцебиене, затруднено уриниране, задръжка на урината. Те обикновено отзвучават в хода на лечението. Понякога се наблюдава наддаване на тегло поради увеличаване на апетита, нарушения в зрението и повишаване на вътреочното налягане, рядко свръхчувствителност;
 • В редки случаи са възможни парадоксални реакции (повишена възбудимост, нервност, раздразнителност, безсъние), по-чести и по-изразени при деца и болни в напреднала възраст. Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

Софарма Трейдинг е българска фармацевтична компания, един от лидерите в сектора. Sopharma Trading се отличава с новаторските си подходи, прилагайки едни от най-успешните световни практики за първи път у нас. Сред тях е и въвеждането й на Интегрирана система за управление, съгласно изискванията на множество международни стандарти за управление.

Производител: Sopharma Trading

Повече информация
Марка Sopharma
Лечение/профилактика Алергичен ринит (сенна хрема), Алергия към храни, Алергия на очите, Ухапване от насекоми
Серия Алергозан
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активни съставки: хлоропираминов хидрохлорид

Допълнителни съставки: лактоза монохидрат, пшенично нишесте: целулоза, микрокристщша (тип 101); кармелоза натрий, талк, магнезиев стеарат; силициев диоксид, колои,ден безводен Обвивно покритие: основен бутилметакрилатен съполимер, полисорбат 80, талк, титанов диоксид (Е171), захароза, желатин; арабска гума, изсушена чрез разпрашаване; глицерол

Начин на употреба

Таблетките се приемат по време на хранене, с вода.

Възрастни и деца над 14 години: 1 таблетка 3-4 пъти на ден

Максималната доза е 6 таблетки дневно, разпределена в 3 приема по 2 таблетки.

Деца от 5 до 14 години: по половин таблетка 3 пъти на ден

Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля, консултирайте се с лекуващия си лекар.

Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден.

Ако вземете повече Алергозан от необходимата доза

Ако сте приели доза, по-голяма от предписаната, може да почувствате замаяност, сънливост, световъртеж, гадене, повръщане, повишаване на температурата, зачервяване на кожата. Посъветвайте се незабавно с лекуващия си лекар.

Ако сте пропуснали прием на Алергозан

Ако пропуснете да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро.

Ако почти е настанало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както ви е предписано от лекуващия ви лекар.

Да се спазва препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Не използвайте след изтичане срока на годност.

Мнения

Потребителски мнения

Рейтинг
...
Оценен от
Помагал ми е в много ситуации. Дядо има кошери и при многото пчели има и много ожилвания.

1 продукт

на страница
Оставете вашето мнение
Оценявате: Алергозан 20 таблетки 25 мг Sopharma
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също