Алмагел Суспензия при киселини 170 мл Teva

В наличност

Арт. № 11863
 • За симптоматично антиацидно лечение на състояния, свързани с повишена киселинност при заболявания на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника
 • При езофагити, гастро-езофагеална рефлуксна болест, остър и хроничен гастрит и гастродуоденит, язвена болест на стомаха и дуоденума
 • За възрастни и деца над 14 години
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Almagel Суспензия при киселини Teva представлява висококачествено и ефективно лекарствено средство без рецепта, служещо за редуциране на твърде високите нива на стомашната киселинност. Алмагел Суспензия при киселини Тева се отличава със своята специална формула, включваща балансиран гел на алуминиев и магнезиев хидроксид. Тези два хидроксида не се разтварят и се резорбират в минимална степен в червата, така че количествата, които влизат в организма, са ограничени до минимум. Продуктът оказва директен ефект на стомашната лигавица, защитавайки я от дразнители като стомашната солна киселина, храната и други вещества. Освен това редуцира активността на пепсина. Лекарството също така редуцира киселинността в хранопровода. Отличава се още с противовъзпалителен и цитопротективен ефект върху лигавицата на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника. Формулата съдържа още сорбитол, характеризиращ се с газогонен, умерен жлъчегонен и умерен слабителен ефект. Продуктът се препоръчва за симптоматично антиацидно лечение на проблеми, свързани с повишена киселинност при заболявания на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника като езофагити, хиатусова херния, ГЕРБ (гастро-езофагеална рефлуксна болест), остър и хроничен гастрит и гастродуоденит, язвена болест на стомаха и дуоденума, гастрит, след хирургични операции на стомаха и гастроанастомозит, за профилактика на стомашни и дуоденални нарушения.

Преди да приемете Almagel е добре да знаете:

Противопоказания:

Алмагел не се прилага при:

 • Алергия (свръхчувствителен) към активните вещества или към някоя от останалите съставки на Алмагел;
 • Тежка бъбречна недостатъчност (риск от хипермагнезиемия и алуминиева интоксикация).

Не се препоръчва приложението на продукта, когато имате:

 • тежък запек, коремни болки с неясен произход и съмнение за остър апендицит, язвен колит, дивертикулоза, колостомия или илеостомия (повишен риск от водно-електролитен дисбаланс), хронична диария, обострени хемороиди;
 • промени в алкално-киселинното равновесие на организма и по-специално метаболитна алкалоза;
 • чернодробна цироза;
 • тежка застойна сърдечна недостатъчност;
 • токсикоза на бременността;
 • бъбречни нарушения, поради опасност от повишаване нивата на магнезия в кръвта и алуминиева интоксикация.

Тъй като алуминият се натрупва в нервната тъкан, приложението на алуминийсъдържащи антиациди трябва да бъде изключително ограничено при възрастни болни и такива с болест на Алцхаймер.
При много възрастни болни е възможно влошаване на костно-ставни заболявания.
При по-продължителна употреба (над 14 дни) е необходим редовен лекарски контрол и проследяване кръвните нива на магнезия при болни с бъбречни нарушения.
Продуктът съдържа сорбитол и може да бъде използван от болни с диабет, но не е подходящ при пациенти с вродена непоносимост към фруктоза, тъй като може да причини стомашно дразнене и диария. Суспензията съдържа парабени, за които е известно, че могат да причинят уртикария и по-рядко алергична реакция от бърз тип - бронхоспазъм.
Алмагел съдържа етанол, който може да предизвика нарушения при пациенти с чернодробни и мозъчни заболявания, епилепсия, алкохолизъм, бременни и деца под 14 годишна възраст.

Бременност и кърмене:

Не се препоръчва приложение по време на бременност или ако това се налага, продължителността на приложение не трябва да надвишава 5-6 дни и следва да се извършва под лекарско наблюдение. При токсикоза на бременността употребата на продукта трябва да се избягва. Възможно е излъчване на активните вещества с майчиното мляко в малки количества, макар да няма документирани данни за неблагоприятни ефекти върху новороденото. По време на кърмене да се прилага за не повече от 5-6 дни под лекарско наблюдение.

Шофиране и работа с машини:

Няма данни за неблагоприятно влияние на продукта върху способността за шофиране и работа с машини.
Съдържащият се в продукта етанол е в количество, което не е в състояние при използване на препоръчваните дневни дози да окаже влияние върху способността за шофиране и работа с машини.
Алмагел съдържа етанол, който може да предизвика нарушения при пациенти с чернодробни и мозъчни заболявания, епилепсия, алкохолизъм, бременни и деца под 14-годишна възраст.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие:

При едновременно лечение с други лекарства те трябва да бъдат прилагани 1-2 часа преди или след приема на Алмагел. Алмагел понижава киселинността на стомашния сок, което оказва влияние върху действието на голям брой лекарствени продукти, прилагани едновременно с него.
Алмагел намалява лечебния ефект на Н2-блокери (циметидин, ранитидин, фамотидин), дигиталисови гликозиди, железни соли, литиеви препарати, хинидин, мексилетин, фенотиазинови продукти, тетрациклинови антибиотици, ципрофлоксацин, изониазид и кетоконазол.
При едновременен прием с лекарства, които се предлагат под формата на ентеросолвентни таблетки, понижената киселинност на стомашния сок може да доведе до по-бързото разграждане на покритието им и да предизвика дразнене на стомаха и дванадесетопръстника.
Алмагел може да промени резултатите от някои лабораторни и функционални изследвания и тестове: намалява нивото на стомашна секреция и така променя резултатите от функционалното изследване за определяне на стомашната киселинност, променя резултатите от изследвания, при които се използва технеций (TC99) като напр. костна сцинтиграфия и някои изследвания на хранопровода, повишава кръвните нива на фосфора, стойностите на рН в кръвта и урината.

Нежелани лекарствени реакции:

Алмагел може да предизвика запек, който се облекчава чрез намаляване на дозата. В редки случаи може да предизвика гадене, повръщане, стомашни спазми, промяна във вкуса, алергични реакции и хипермагнезиемия (повишаване кръвните нива на магнезия).

При пациенти с бъбречна недостатъчност и такива на хемодиализа при продължително приложение лекарството може да предизвика промени в настроението или умствената активност.
Продължителното приложение във високи дози, съпроводено с фосфатен дефицит в храната, може да предизвика остеомалация (размекване на костите), поради понижаване съдържанието на фосфати в кръвта.

 

Повече информация
Марка Teva
Лечение/профилактика Гастрит и язва, Киселини и рефлукс при възрастни
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Сироп
Състав

Активни съставки: Алуминиев оксид (Aluminium oxide), Магнезиев оксид (Magnesium oxide).

Допълнителни съставки: сорбитол, метил парахидроксибензоат (Е218), пропил парахидроксибензоат (Е216), бутил парахидроксибензоат, хидроксиетилцелулоза, етанол (9б %), захарин натрий, лимоново масло, пречистена вода.

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Начин на употреба

За симптоматично антиацидно лечение

Възрастни и деца над 14-годишна възраст: 5-10 ml (1-2 мерителни лъжички) 3-4 пъти дневно. При необходимост еднократната доза може да се увеличи до 15 ml (3 мерителни лъжички).

Продуктът се прилага 45-60 минути след хранене, както и в часовете преди сън.

Препоръчва се ограничаване приема на течности в първите 15 минути след приема на лекарството. След постигане на терапевтичен ефект дневната доза трябва да бъде намалена до 5 ml (1 мерителна лъжичка) 3-4 пъти дневно в продължение на 2-3 месеца.

За профилактика при прием на лекарства: 5-15 ml 15 минути преди всеки прием на лекарства с дразнещо действие.

Препоръчвана продължителност на лечението - 12 дни.

Преди всеки прием е необходимо суспензията да бъде добре хомогенизирана чрез интензивно разклащане на опаковката.

Бъбречна недостатъчност

При болни с нарушена бъбречна функция дневната доза трябва да бъде намалена или интервалът между приемите удължен в съответствие с тежестта на бъбречните нарушения.

Да се спазва препоръчителната дневна доза.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Да не се употребява след минаване срока на годност.

 

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Алмагел Суспензия при киселини 170 мл Teva
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също