Амбро при кашлица 30 мг х20 таблетки Sandoz

В наличност
Арт. №
22448
Тегло
0.030 кг.
  • Лекарствен продукт без лекарско предписание
  • За втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на гъст, вискозен секрет
  • Втечнява секрета и улеснява неговото отхрачване

Този продукт не може да бъде закупен онлайн в момента!*

* Очакваме нашия лиценз за онлайн продажба на лекарства без рецепта.

БЪДИ ОТ ПЪРВИТЕ, КОИТО ЩЕ НАУЧАТ КОГА СТАРТИРАМЕ!

Абонирай се за нашия бюлетин и ще получиш ваучер за 10 лв. отстъпка при първата ти поръчка

Към продукта

Амбро е лекарствен продукт за втечняване и освобождаване на секрета при белодробни заболявания, свързани с образуването на гъст, вискозен секрет (Амбро е експекторант). Втечняването на секрета улеснява неговото отхрачване.

Ambro се прилага като секретолитична терапия при остри и хронични заболявания на бронхите и белите дробове, придружени с образуване на вискозен секрет.

  • Ако сте свръхчувствителни (алергични) към активната съставка амброксол или някоя от другите съставки на Амбро.
  • Ако сте с някое от редките наследствени състояния галактозна непоносимост, лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция не трябва да приемате Амбро, тъй като съдържа лактоза.

Предупреждения и предпазни мерки

Ако след започване на лечение с Амбро забележите промени по кожата или лигавиците, незабавно потърсете медицински съвет и като предпазна мярка преустановете приема на Амбро. Промените по кожата може да са предвестник на много редки нежелани лекарствени реакции (епидермална некролиза, Stevens-Johnson синдром и др., вижте точка 4).

Докладвани са случаи на тежки кожни реакции, свързани с приема на амброксол. Ако развиете кожен обрив (включително лезии на лигавиците на устата, гърлото, носа, очите, половите органи), спрете приема на Амбро и се консултирайте с Вашия лекар незабавно!

Пациенти с нарушена бъбречна функция

Ако страдате от нарушена бъбречна функция, трябва да приемате Амбро след консултация със специалист (специалистът ще прецени дали е необходимо приемът да става на по-големи интервали или в намалена доза).

Пациенти с тежка бъбречна недостатъчност

При тежка бъбречна недостатъчност трябва задължително да се консултирате със специалист, преди да приемате Амбро, Може да се очаква натрупване на метаболитни продукти на лекарството.

Пациенти с тежко чернодробно заболяване

Ако страдате от тежко чернодробно заболяване, Амбро трябва да се прилага особено внимателно и след консултация със специалист (специалистът ще прецени дали е необходимо приемът да става на по-големи интервали или в намалена доза).

Деца

Поради високото съдържание на активна субстанция Амбро 30 mg таблетки не е подходящ за деца под 6 годишна възраст. В тези случаи се използва разтворът за перорална употреба, който е с по-ниско съдържание на активна субстанция.

Други лекарства и Амбро

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарствени продукти, дори и такива, закупени без рецепта.

Бременност и кърмене

Активната субстанция на Амбро преминава през плацентата. По време на бременност трябва да се спазват обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарства като приемът на Амбро особено през първите три месеца от бременността не се препоръчва, независимо че изпитанията върху бременни животни не показват преки или косвени вредни ефекти по отношение на бременността, развитието на плода, раждането и последващото развитие на новороденото

Активната субстанция на Амбро преминава в майчиното мляко. Въпреки че не би трябвало да се очакват неблагоприятни ефекти върху кърмачето, употребата на Амбро от кърмещи майки не се препоръчва.

Не са известни преки или непреки негативни ефекти по отношение на възможността за забременяване.

Шофиране и работа с машини

Няма данни за нарушена способност за шофиране или работа с машини по време на лечение с Амбро.

Амбро съдържа лактоза

Този продукт съдържа лактоза. По тази причина, ако имате непоносимост към някои захари, приемайте Амбро само след консултация с Вашия лекар.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нарушения на имунната система

Редки: реакции на свръхчувствителност (екзантема, оток на лицето, диспнея), фебрилитет. С неизвестна честота: анафилактични реакции, включително анафилактичен шок, ангиоедем (внезапно появяващо се подуване на кожата, подкожната тъкан, лигавиците и подлигавичните и прурит.

Стомашно-чревни нарушения

Чести: гадене, понижена чувствителност в устата

Нечести: коремна болка, повръщане, диария, нарушено храносмилане, сухота в устата

С неизвестна честота: сухо гърло

Нарушения на кожата и подкожната тъкан

Редки: обрив, уртикария.

С неизвестна честота: тежки кожни нежелани реакции (включително еритема мултиформе, синдром на Stevens-Johnson/токсична епидермална некролиза и остра генерализирана екзантематозна пустулоза).

Нерушения на нервната система

Чести: промяна във вкуса

Респираторни, гръдни и торакални нарушения

Чести: понижена фарингеална чувствителност

При възникване на първи симптоми на свръхчувствителност приемът на Амбро трябва да бъде преустановен. Моля, информирайте Вашия лекар, за да може той/тя да прецени тежестта им и необходимостта от съответни мерки.

Sandoz e мултинационална фармацевтична компания, която създава иновативни подходи за осигуряване на по-добър достъп до висококачествени лекарствени продукти за хората в цял свят. Освен първото място в света в производството на биоподобни продукти, генерични антибиотици, дерматологични медикаменти Сандоз предлага широка гама от лекарства, които могат да се закупят от аптека, без лекарско предписание.

Производител: SANDOZ

Към продукта
Повече информация
Марка Sandoz
Лечение/профилактика на: Влажна кашлица
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активното вещество е амброксолов хидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 30 mg амброксолов хидрохлорид.

Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат, колоиден безводен силициев диоксид.

Съвет към диабетиците:
1 таблетка съдържа по-малко от 0,01 въглехидратни единици.

 

Към продукта

Таблетките се приемат, без да се сдъвкват, с обилно количество течност след хранене.

Муколитичният ефект на Амбро се подпомага от приема на течности. Затова по време на лечението е необходимо да се осигури достатъчен прием на течности.

Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на заболяването и се определя от лекуващия лекар.
Ако не е предписано друго от Вашия лекар, обичайната доза е:

Деца от 6-12 години: 1/2 таблетка Амбро 2-3 пъти дневно (15 mg амброксолов хидрохлорид 2-3 пъти дневно).

Възрастни и деца над 12 години: 1 таблетка Амбро 3 пъти дневно през първите 2-3 дни (30 mg амброксолов хидрохлорид 3 пъти дневно), след което се приема 1 таблетка 2 пъти дневно (30 mg амброксолов хидрохлорид 2 пъти дневно).

Максималната дневна доза от 2 mg/kg не трябва да се превишава.

Ако страдате от нарушена бъбречна функция или тежко чернодробно заболяване, Вашият лекар може да удължи интервалите между приемите на Амбро или да намали дозата.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Амбро при кашлица 30 мг х20 таблетки Sandoz
Вашата оценка

Топ продукти

 

 

 

 

Амбро при кашлица 30 мг х20 таблетки Sandoz
Амбро при кашлица 30 мг х20 таблетки Sandoz
Още от тази марка