Седмица на хомеопатията

Ацецис акут 600 мг х10 сашета Chemax Pharma

В наличност

Арт. № 70763

За лечение на заболявания на дихателната система, при които има затруднения в отделянето на бронхиалния секрет:

 • Остър и хроничен бронхит;

 • Брохиектазии;

 • Хронична обструктивна белодробна болест и муковисцидоза.

Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

 

Ацецис акут е лекарствен продукт, който съдържа активно вещество ацетилцистеин. Той спомага за по-лесно отделяне на бронхиалните секрети (храчки), като ги втечнява и така улеснява отхрачването, а дишането е облекчено.

Можете да приемате Ацецис акут при:

 заболявания на дихателната система, при които има затруднения в отделянето на бронхиалния секрет, които са

 • Остър и хроничен бронхит (възпаление на бронхите);

 • Брохиектазии (заболяванията, свързани с трайно разширяване на бронхите) ;

 • Хронична обструктивна белодробна болест (продължително заболяване на белия дроб, протичащо с кашлица, отделяне на голямо количество храчки и затруднено дишане),

 • Муковисцидоза (вродено заболяване, придружено с образуване на гъст секрет в белите дробове и други органи).

Какво трябва да знаете, преди да използвате Ацецис акут:

Не използвайте Ацецис акут , ако сте алергични към ацетилцистеин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);

Предупреждения и предпазни мерки:

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Ацецис акут.

Важно е да знаете, че това лекарство трябва да се прилага с внимание, ако:

 • Страдате от бронхиална астма

 • Имате или сте имали язва на стомаха или дванадесетопръстника;

 • Имате хистаминова непоносимост, чиито симптоми са главоболие, обилна секреция от носа, сърбеж

 • При поява на зачервявалия, мехури по кожата, устата, половите органи или някакви други нововъзникнали промени по кожата и лигавиците, трябва да прекъснете употребата на АцеЦис акут и да се свържете с Вашия лекар. Това могат да бъдат признаци на тежки кожни реакции като синдром на Стивънс-Джонсън или синдром на Лайел, които макар и рядко могат да се развият след прием на ацетилцистеин.

 • Това лекарство може да се използва от възрастни и юноши над 14 години. При по-малки деца трябва да се прилага подходящо лекарство, което съдържа по-малко количество ацетилцистеин.

 • При малки деца и много възрастни пациенти с нарушения в дишането, лекарственият продукт трябва да се прилага единствено след назначение от лекар.

Други лекарства и Ацецис акут

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Необходимо е да знаете, че този лекарствен продукт може да промени действието на някои едновременно приемани с него лекарства. Затова е особено важно да информирате своя лекар, ако приемате:

Антибиотици, като тетрациклин, цефалоспорини, пеницилини

Възможно е техният ефект да бъде отслабен при едновременна употреба с ацетилцистеин, поради което трябва да има интервал не по-малък от 2 часа между приемите на отделните лекарства.

 Лекарства, потискащи кашлицата

При едновременно приложение с ацетилцистеин е възможно опасно задържане на бронхиален секрет, тъй като тези лекарства потискат кашлицата, което затруднява изхвърлянето на втечнения от ацетилцистеин секрет.

 Нитроглицерин

Ацетилцистеин може да усили ефектите на нитроглицерин.

 Ацецис акут с храни, напитки и алкохол

Действието на ацетилцистеин се усилва при прием на по-големи количества течности.

Това лекарство трябва да се приема след нахранване.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Приложението на това лекарство при бременни и кърмещи жени е нежелателно.

Вашият лекар ще прецени дали е възможно да бъдете лекувани с това лекарство, ако сте бременна. Той ще оцени съотношението между ползата за Вас и рисковете за Вашето бебе

Приложението му по време на бременност и кърмене трябва да става само в случаите на доказана необходимост.

Вашият лекар ще прецени дали се налага прекратяване на кърменето за времето на лечение с ацетилцистеин.

Шофиране и работа с машини

Ацецис акут  не повлиява способността за шофиране или работа с машини.

Ацецис акут съдържа захароза

Този лекарствен продукт съдържа като помощно вещество захароза, поради което е неподходящ за хора с вродена или придобита непоносимост към някои захари. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате такава непоносимост, посъветвайте се с него, преди да приемете този продукт.

 

Ако сте приложили повече от необходимата доза Ацецис акут

До момента не са известни случаи на предозиране с ацетилцистеин. При прием на по-висока доза могат да се появят гадене, повръщане, диария.

При съмнение за предозиране е необходимо да се обърнете за съвет към Вашия лекар.

Ако сте пропуснали да приложите Ацецис акут

Ако сте пропуснали да приложите една доза, направете това веднага щом се сетите. Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако сте спрели приема на Ацецис акут

Не спирайте лечението преждевременно, защото така можете да не постигнете очаквания ефект от него.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Има съобщения за поява на тежки кожни реакции, съпроводени с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи, съвпадащи по време с приложението на ацетилцистеин. Обърнете се към Вашия лекар веднага, ако се появят кожни изменения или обрив, придружен с образуване на мехури.

При лечение с ацетилцистеин са възможни следните нежелани лекарствени реакции:

Нечести (срещат се поне при 1 на всеки 1 000 и при по-малко от 1 на всеки 100 лица, приемали продукта) – алергични реакции, вкл. Тежка алергична реакция, която причинява подуване на лицето или гърлото, главоболие, шум в ушите, ускорен сърдечен ритъм, възпаление на лигавицата на устата, коремна болка, диария, повръщане, парене и гадене, копривна треска (уртикария), обрив, сърбеж, треска, понижение на кръвното налягане.

Редки (срещат се поне при 1 на всеки 10 000 и при по-малко от 1 на всеки 1 000 лица, приемали продукта) – затруднено дишане или хриптене, лошо храносмилане

Много редки (срещат се при по-малко от 1 на всеки 10 000 лица, приемали продукта) -тежка алергична реакция, която причинява затруднение в дишането или замайване, кръвоизливи

С неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни) – оток на лицето, запушване на бронхите

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:

Изпълнителна агенция по лекарствата:

Ул. „Дамян Груев” № 8, 1303 София

Тел.:+35 928903417,

Уебсайт: www.bda.bg

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

Ако някоя от нежеланите реакции, стане сериозна или получите някаква нежелана реакция, която не е описана в тази листовка, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява под 25°С.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката след “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Как изглежда Ацецис акут и какво съдържа опаковката

Ацецис акут  представлява бял или почти бял прах с цитрусов аромат.

Ацецис акут  се предлага като прах за перорален разтвор 3.8 g в саше от хартия/алуминий/полиетилен.

Една опаковка съдържа 10 броя сашета.

Притежател на разрешението за употреба и производител:

Химакс Фарма ЕООД, България

Телефон: 02 856 31 43

Факс: 02 955 42 78

Имейл: [email protected]

Дата на последно преразглеждане на листовката: декември 2018 г.

Химакс Фарма” ЕООД е българска фармацевтична фирма – производител, която е иновативна, съвременна и динамична. Продуктите на “Химакс Фарма” са в съответствие с изискванията на стандартите на добрата производствена практика (GMP), така че получавате необходимите за Вас лекарства и хранителни добавки с безкомпромисно качество. Екипът от професионалисти на фирмата осигурява нужните на хората качествени, ефикасни, безопасни и достъпни медикаменти, и здравни услуги.

 

Повече информация
Марка Chemax Pharma
Състав

Активното вещество в 1 саше е ацетилцистеин 600 mg.

Другите съставки са: захароза, аскорбинова киселина, бетадекс, захарин натрий, силициев диоксид колоиден безводен и аромати на лимон и портокал

Начин на употреба

Винаги използвайте това лекарство, точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни и юноши над 14 години Едно саше (600 mg) дневно.

Муковисцидоза – до 800 mg дневно.

Продължителността на лечение се определя индивидуално. При остри заболявания и състояния обичайната продължителност е 5 – 10 дни, а при хронични заболявания (муковисцидоза) до няколко (1-2) месеца.

Начин на приложение

Лекарственият продукт се приема след хранене.

Съдържимото на едно саше се разтваря в достатъчно количество гореща вода или вода със стайна температура и се разбърква добре до получаване на хомогенен разтвор.

Задължително се провежда консултация с лекар в случай, че след 4-5 дневно лечение не настъпи подобрение на Вашето състояние.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Ацецис акут 600 мг х10 сашета Chemax Pharma
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също