Седмица на хомеопатията

Клариназе при алергични симптоми на запушен нос, сърбеж на очите и сенна хрема, 5 мг/120 мг x 10 таблетки, Bayer

В наличност

Арт. № 2339
 • Спомага за бързото отпушване на носа при простудни състояния
 • Облекчава симптомите, свързани със сезонен алергичен ринит
 • Ефикасен и надежден лекарствен продукт
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Clarinaze При сенна хрема и простуда 5 мг/120 мг x10 таблетки с удължено освобождаване Bayer е лекарствено средство, без лекарско предписание, което се използва за облекчаване симптомите при алергични и простудни заболявания, свързани със запушен нос.  Клариназе притежава две активни съставки - лоратадин и псевдоефедрин. Лоратадинът е антихистамин, който облекчава симптомите при сезонен  алергичен ринит (сенна хрема), като сърбеж и сълзене на очите, кихане и обилна секреция от носа. Псевдоефедринът е деконгестант, който се използва за отпушване на носа. Предлага се в опаковка от 10 таблетки.

Bayer (Байер) е международна компания с опит в областта на здравеопазването, земеделието и високотехнологичните полимерни материали. Bayer е водещ иноватор във фармацевтичната сфера и медицинските продукти в световен мащаб - предоставяйки на хората качествени, ефикасни и безопасни продукти. Като иновативна компания, Байер задава тенденциите в области с интензивна научноизследователска дейност. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот, дарявайки ги със здраве - днес и за в бъдеще.

Производител: Schering-Plough Labo NV, Белгия

 

 

 

 

 

 

Повече информация
Марка Bayer
Лечение/профилактика Алергичен ринит (сенна хрема)
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активни съставки:

 • лоратадин - 5 mg 
 • псевдоефедринов сулфат - 120 mg.

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Допълнителни съставки: ядро на таблетката - лактоза, царевично нишесте, повидон, магнезиев стеарат. Обвивка на таблетката - акация, калциев сулфат безводен, калциев сулфат дихидрат, карнаубски восък, микрокристална целулоза, олеинова киселина, захароза, талк, титанов диоксид, бял восък, колофон, прахообразен сапун на растителна основа, зеин.

 

 

Начин на употреба

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Не приемайте по-висока доза от препоръчаната в листовката и не прилагайте по-често отколкото Ви е предписал Вашият лекар.

Възрастни и юноши над 12 години: по една таблетка Клариназе два пъти дневно с чаша вода, независимо от приема на храна. Преглътнете таблетката цяла; не стривайте, не чупете и не дъвчете таблетката, преди да я преглътнете.

В случай на предозиране, съобщете незабавно на Вашия лекар или фармацевт. Докладвани са случаи на сънливост, ускорен сърдечен ритъм и главоболие при предозиране с лоратадин, съставка на Клариназе. Докладвани са случаи на гърчове, ускорен сърдечен ритъм, гадене и нервност при предозиране с псевдоефедрин, съставка на Клариназе.

Ако сте пропуснали да вземете Клариназе навреме, направете това възможно най-скоро, след което следвайте препоръчаната схема на лечение. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатия прием.

Не приемайте това лекарство за период по-дълъг от 10 дни без прекъсване, освен по предписание на Вашия лекар!

Не приемайте Kлариназе:

 • ако сте алергични към лоратадин, псевдоефедрин или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако приемате лекарства за сърдечни заболяваня или високо кръвно налягане;
 • ако страдате от закритоъгълна глаукома;
 • ако имате смущения в уринирането или блокада на пикочните пътища;
 • ако имате високо кръвно налягане и заболявания на сърдечно-съдовата система;
 • ако сте имали инсулт;
 • ако имате хиперфункция на щитовидната жлеза;
 • ако приемате моноаминооксидазен инхибитор (МАО инхибитор) или сте прекъснали лечението с такъв през последните 14 дни.

Консултирайте се с лекар преди употреба ако:

 • сте на 60 и повече години;
 • имате захарен диабет;
 • имате стенозираща пептична язва (язва, кояти причинява стеснение на стомаха, тънките черва и хранопровода;
 • имате запушване на червата;
 • имате бронхоспазъм;
 • имате проблеми с бъбреците, черния дроб или пикочния мехур;
 • предстои Ви хирургична интервенция;
 • приемате алфа-метилдопа, мекалимин, резерпин, гванетидин;
 • приемате деконгестанти, апетитопотискащи продукти;
 • приемате ергоалкалоиди;
 • приемате линезолид, бромокриптин, каберголин, лизурид или перголид;
 • ако приемате антиациди;

Клариназе не трябва да се приема от деца под 12-годишна възраст.

Други лекарства и Клариназе:

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Клариназе с храна и напитки:

Клариназе таблетки могат да се приемат със или без храна.
Няма данни Клариназе таблетки да засилват действието на алкохола.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Ако сте бременна, смятате , че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство.

Бременност:

Ако сте бременна, не трябва да употребявате Клариназе.

Кърмене:

Ако кърмите, употребата на Клариназе не се препоръчва. Лоратадин и псевдоефедрин се излъчват с кърмата. При употреба на псевдоефедрин, една от съставките на Клариназе, има съобщения за случаи на намалена продукция на мляко при кърмачки.

Шофиране и работа с машини:

В препоръчителната доза не се очаква Клариназе да предизвиква сънливост или нарушения на вниманието. Въпреки това, много рядко, при някои пациенти се появява сънливост, която може да повлияе способността за шофиране и работа с машини.

Клариназе съдържа лактоза и захароза:

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, уведомете го преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.

Възможни нежелани реакции:

Както всички лекарства, Клариназе може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Уведомете веднага Вашия лекар или фармацевт, ако някоя от посочените по-долу нежелани реакции не изчезва, ако Ви притеснява или смятате, че има сериозен характер.

Често срещаните нежелани реакции, свързани с Клариназе 5 mg/120 mg таблетки включват: жажда, нервност, сънливост, депресия, възбуда, анорексия, проблеми със съня, замаяност, пресъхване на устата, сърцебиене, възпалено гърло, възпаление на лигавицата на носа, запек, гадене, главоболие и умора.

Нежеланите реакции, които се срещат по-рядко включват: обърканост, тремор, засилено изпотяване, топли вълни, промяна във вкуса, сълзене на очите, звънтене в ушите, неправилен сърдечен ритъм, кървене от носа, често или нарушено уриниране, сърбеж.

Нежелани реакции с неизвестна честота: увеличено тегло.

От пост-маркетинговия опит с псевдоефедрин-съдържащи продукти са докладвани изолирани случаи на остра генерализирана екзантематозна пустулоза, форма на тежка кожна реакция.

След пускането на пазара на Клариназе има съобщения за много редки случаи на тежка алергична реакция включително обрив, уртикария и отоци на лицето, световъртеж, гърчове, нарушен сърдечен ритъм, високо кръвно налягане, кашлица, стесняване на въздухоносните пътища, чернодробни проблеми, затруднения в уринирането и косопад.

Други нежелани реакции само за лоратадин, за които е било съобщено в клинични проучвания и по време на постмаркетинговия период, включват повишен апетит, обрив и раздразнен стомах.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от деца и пряка слънчева светлина.
Съхранявайте при температура под 25 градуса.
Да не се използва след изтичане на крайния срок.

 

 

 

Мнения

Потребителски мнения

Рейтинг
.
Оценен от
Като ме подкара хремата и няма оправяне, но последния път докторът ми предписа това и се оправих доста по-бързо от обичайното.

1 продукт

на страница
Оставете вашето мнение
Оценявате: Клариназе при алергични симптоми на запушен нос, сърбеж на очите и сенна хрема, 5 мг/120 мг x 10 таблетки, Bayer
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също