Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва х20 таблетки за дъвчене Bayer

Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва х20 таблетки за дъвчене Bayer

В наличност

Арт. № 3211
  • При киселини и оплаквания, свързани с повишена киселнност
  • При гастро-езогфагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит
  • При стомашна или дуоденална язва
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Talcid при киселини, подуване, гастрит и язва х20 таблетки за дъвчене Bayer е лекарствен продукт, предназначен за намаляване на стомашната киселинност. Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва се използва в комплексното лечение на различни заболявания, при които е необходимо намаляване на стомашната киселина, като оплаквания, свързани с повишена киселинност, гастроезофагеален рефлукс (ГЕР), язви на стомаха и дванадесетопръстника, остър и хроничен гастрит. Препаратът е подходящ за възрастни и не трябва да се използва за лечение на деца под 12 години. Винаги следвайте указанията на Вашия лекар или фармацевт при употребата на този продукт. Талцид има някои предпазни мерки и не трябва да се използва при алергия към съставките му, сериозно увредена бъбречна функция, намалена концентрация на фосфати в кръвта (хипофосфатемия) и при миастения гравис. При бременност или кърмене, преди употреба на Талцид, се препоръчва консултация с лекар или фармацевт, за да се определи подходящата употреба.

Повече информация
Марка Bayer
Лечение/профилактика Гастрит и язва, Киселини и рефлукс при възрастни
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активни съставки: хидроталцит (hydrotalcite). Всяка таблетка съдържа 500 mg хидроталцит.

Допълнителни съставки: манитол, царевично нишесте, магнезиев стеарат, захарин натрий, есенция - мента и банан

За пълния списък на помощните вещества, моля прочетете листовката.

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Начин на употреба
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
 
За симптоматично лечение на:
  • киселини и оплаквания, свързани с повишена киселинност: 500-1000 mg хидроталцит при необходимост. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит .
  • гастроезофагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит: 500-1000 mg хидроталцит 1-2 часа след храна, по време на лягане и когато симптоматичните оплаквания се появят. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит .
  • стомашна или дуоденална язва: 1000 mg хидроталцит 3-4 пъти дневно след храна, по време на лягане. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит. Лечението трябва да продължи поне 4 седмици след първото отзвучаване на симптомите.
За перорално приложение.
Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва х20 таблетки за дъвчене Bayer
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също