25 г. Аптеки Гален! Дермо-козметика с до - 25%

Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва 500 мг х20 таблетки Bayer

В наличност
Арт. №
3211
Тегло
0.030 кг.
  • При киселини и оплаквания, свързани с повишена киселнност
  • При гастро-езогфагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит
  • При стомашна или дуоденална язва

 

Обикновена цена 7.09 лв. (-15%) Специална цена 6.03 лв.
Безплатна доставка над 49,99 лв.
Към продукта

Talcid е лекарствен продукт без рецепта. Талцид съдържа активната съставка хидроталцит и може да бъде приеман от възрастни и деца над 12 години за симптоматично лечение на нарушения, при които е налице хиперацидитет, като оплаквания, свързани с повишена киселинност, гастро-езогфагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит, стомашна или дуоденална язва. Предлага се в опаковка от 20 дъвчащи таблетки.

Bayer (Байер) е международна компания с опит в областта на здравеопазването, земеделието и високотехнологичните полимерни материали. Bayer е водещ иноватор във фармацевтичната сфера и медицинските продукти в световен мащаб - предоставяйки на хората качествени, ефикасни и безопасни продукти. Като иновативна компания, Байер задава тенденциите в области с интензивна научноизследователска дейност. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот, дарявайки ги със здраве - днес и за в бъдеще.

Производител: Bayer, Германия.

 

 

 

 

Към продукта
Повече информация
Марка Bayer
Лечение/профилактика на: Гастрит и язва, Киселини и рефлукс при възрастни
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активни съставки: Всяка таблетка съдържа 500 mg хидроталцит.

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Към продукта

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

За симптоматично лечение на:

  • Киселини и оплаквания, свързани с повишена киселнност: 500-1000 mg хидроталцит при необходимост. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит .
  • Гастро-езогфагеален рефлукс (ГЕР), остър и хроничен гастрит: 500-1000 mg хидроталцит 1-2 часа след храна, по време на лягане и когато симтоматичните оплаквания се появят. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит .
  • Стомашна или дуоденална язва: 1000 mg хидроталцит 3-4 пъти дневно след храна, по време на лягане. Не трябва да се превишава общата дневна доза от 6000 mg хидроталцит. Лечението трябва да продължи поне 4 седмици след първото отзвучаване на симптомите.

За перорално приложение.

Не използвайте Талцид:

  • ако сте алергични към хидроталцит или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
  • при сериозно увредена бъбречна функция (креатининов клирънс <30ml/min), Талцид може да се приема само при редовен контрол на нивата на магнезий и алуминий в серума;
  • при намалена концентрация на фосфати в кръвта (хипофосфатемия) може да приемате Талцид само след консултация с лекар;
  • ако страдате от миастения гравис.

Ако сте бременна или кърмите, или ако смятате, че сте бременна, или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фамацевт преди употреба на това лекарство.

Като се имат предвид данните от фармакокинетичните проучвания, че алуминиевите нива остават в нормални стойности, при бременност Талцид трябва да се използва само за кратък период от време, за да се намали контактът на бебето с алуминия.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от деца и пряка слънчева светлина.
Съхранявайте при температура под 25 градуса.
Да не се използва след изтичане на крайния срок.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва 500 мг х20 таблетки Bayer
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва 500 мг х20 таблетки Bayer
Талцид при киселини, подуване, гастрит и язва 500 мг х20 таблетки Bayer