Беналгин при главоболие 500 мг 20 таблетки Teva

В наличност

Арт. № 34111
 • При главоболие и зъбобол
 • При заболявания на периферната нервна система
 • При болезнена менструация
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Benalgin при главоболие 500 мг 20 таблетки Teva представлява висококачествен комбиниран лекарствен продукт без лекарско предписание, чийто ефект благодарение на съвкупното действие на съдържащите се в него метамизол, кофеин и витамин B1 (тиамин). Беналгин при главоболие 500 мг 20 таблетки Тева се препоръчва при главоболие, зъбобол, мигрена, възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат, постоперативни състояния, заболявания на периферната нервна система като радикулити, плексити, неврити, невралгия, полиневрити, полиневропатии, болезнена менструация. Метамизолът във формулата се отличава с обезболяващ и температуропонижаващ ефект. Кофеинът действа стимулиращо на централната нервна система и увеличава ефекта на метамизола, спомагайки проникването му в мозъчната тъкан. Витамин B1 подобрява обмена на веществата и провеждането на нервните импулси.

Преди прием на Benalgin е добре да знаете

Противопоказания 

Не приемайте Беналгин:

 • ако сте алергични към метамизол, кофеин, витамин В1, към други пиразолонови или пиразолидинови производни или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • при нарушения в кръвотворната функция - намален брой бели кръвни клетки (левкопения) анемия, намален брой тромбоцити (тромбоцитопения);
 • ако страдате от бронхиална астма;
 • при тежки чернодробни и бъбречни заболявания;
 • ако имате чернодробна порфирия;
 • при вродена глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназна недостатъчност;
 • ако сте на възраст под 12 години;
 • ако сте в последните три месеца от бременността.

Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Беналгин, ако имате нарушена бъбречна и/или чернодробна функция, активна язвена болест, глаукома, ритъмни нарушения, безсъние, тежко главоболие с неясен произход, изразена хранителна или медикаментозна алергия или други алергии.

Възможно е да се появи или да се влоши налично главоболие след продължително аналгетично лечение (>3 месеца) при използване на аналгетици през ден или по-често. Главоболие, причинено от прекалена употреба на аналгетици, не трябва да се лекува с увеличаване на дозата им. В такива случаи аналгетичното лечение трябва да се прекрати след консултация с лекар.

Кофеин може да повлияе резултатите от тестове с използване на аденозин или дипиридамол, поради което Беналгин не трябва да се приема най-малко 12 часа преди теста.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие

Комбинирането на Беналгин с други лекарствени продукти изисква повишено внимание поради съдържанието на метамизол, който влияе върху метаболизма в организма на някои лекарства.

При едновременна употреба на Беналгин с други температуропонижаващи, обезболяващи и противовъзпалителни лекарствени продукти е налице по-висок риск от възникване на алергични реакции.

Съществува риск от намаляване броя на белите кръвни клетки при едновременно приложение на Беналгин и продукти, потискащи кръвотворната функция.

Някои лекарства от групата на невролептиците и транквилизаторите усилват обезболяващото действие на Беналгин.

Метамизол може да отслаби антитромботичното действие (против образуване на съсиреци) на ацетилсапициловата киселина, когато тя се използва в ниски дози с цел кардиопротекция (предпазване на сърцето).

Съвместното приложение с хлорпромазин може да предизвика понижаване на телесната температура.

Някои антидепресанти, противозачатъчни лекарства, алопуринол забавят разграждането на метамизол и по този начин могат да повишат токсичността на Беналгин. Беналгин понижава концентрацията на циклослорин А в кръвта и може да застраши наличната тъкан на трансплантация.

Едновременното приложение с продукти от групата на симпатикомиметиците може да предизвика възбуждане на централната нервна система.

Да не се прилага съвместно с метамизол и други нестероидни противовъзпалителни продукти.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност

Този продукт не трябва да се използва от бременни жени.

Данни за метамизол - наличните данни за употребата на метамизол през първите три месеца на бременността са ограничени, но не показват вредни ефекти за ембриона. В определени случаи, когато няма
други варианти за лечение, е възможно да се приеме прилагането на единични дози метамизол през първия и втория триместьр след консултация с лекар или фармацевт и след внимателна преценка на ползите и рисковете от употребата на метамизол. Като цяло обаче не се препоръчва употребата на метамизол през първия и втория триместьр.

През последните три месеца от бременността не трябва да приемате Беналгин поради повишен риск от усложнения за майката и детето (кървене, преждевременно затваряне на важен кръвоносен съд).

Кърмене

В случай че приемането на Беналгин по време на кърмене е наложително, кърменето трябва да се прекрати.

Данни за метамизол

Продуктите от разграждането на метамизол преминават в кърмата в значителни количества и не може да се изключи риск за кърмачето. Поради това многократната употреба на метамизол по време на кърмене трябва да се избягва. В случай на еднократно приложение на метамизол на майките се препоръчва да събират и изхвърлят кърмата в продължение на 48 часа след прилагането на дозата.

Шофиране и работа с машини

Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Нежелани лекарствени реакцни

Възможно е да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции, които са с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата): алергия - най-често от страна на кожата (обриви, сърбеж, зачервяване), в по-редки случаи затруднения в дишането, алергичен шок или други тежки алергични реакции; безсъние, световъртеж, повишена възбудимост; ускорена сърдечната дейност, сърцебиене; преходно намаляване броя на белите кръвни клетки и/или тромбоцитите, анемия, точковидни кожни кръвоизливи; загуба на апетит, гадене, повръщане, жлъчен застой, жълтеница.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (Teva Pharmaceuticals) представлява глобална фармацевтична компания със седалище в Петах Тиква, Израел. Тева Фармасютикълс е специализирана в производството на генерични лекарства и в патентовани фармацевтични продукти. Това е най-големият производител на генерични лекарства и една от 15-е най-големи фармацевтични компании в света. 

Производител: Teva Pharmaceutical Industries Ltd

Повече информация
Марка Teva
Лечение/профилактика Болка в мускулите и ставите, Главоболие, мигрена, зъбобол, Невралгия
Серия Беналгин
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активни съставки: метамизол натрий, кофеин, тиаминов хидрохлорид

Допълнителни съставки: микрокристална целулоза, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, желатин, колоиден безводен силициев диоксид

Начин на употреба

При възрастни:

По 1 таблетка 3 пъти дневно. Дневната доза не трябва да надвишава 6 таблетки.

При деца от 12 до 16 години:

По 1/2 -1 таблетка 3 пъти дневно. Дневната доза не трябва да надвишава 4 таблетки.

Максимална продължителност на лечебния курс - 3 до 5 дни без консултация с лекар. Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Беналгин е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт. Таблетката може да бъде разделена на равни дози.

Симптомите на предозиране са: гадене, повръщане, възбуда, безсъние, главоболие, световъртеж, шум в ушите, в някои случаи кръв в урината и изпражненията. В по-тежки случаи е възможно намаляване до спиране отделянето на урина, гърчове, анемия, значително намаляване на броя на белите кръвни клетки.

При прием на по-висока от препоръчаната доза веднага се обърнете за помощ към лекар.

Да се спазва препоръчителната дневна доза.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Да не се употребява след минаване срока на годност.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Беналгин при главоболие 500 мг 20 таблетки Teva
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също