Бизалакс при запек 5 мг х 30 таблетки Teva

В наличност

Арт. № 1977
  • Прилага се за краткосрочно лечение на запек
  • При необходимост от улесняване на изхождането при хемороиди, фистули и рагади в областта на ануса
  • За възрастни и деца над 4 години
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Bisalax при запек Teva е висококачествен лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта, съдържащ бизакодил. Бизалакс при запек Тева се отличава със своето слабително действие. То е възможно благодарение на прекия ефект на лекарството върху лигавицата на дебелото черво. Бизалакс се разтваря от ферментите в червата и подпомага перисталтиката им. Стимулира още натрупването на течности и електролити в кухината на дебелото черво, подпомагайки изпразването му. Продуктът се препоръчва за краткосрочно тетиране на запек, както и при нужда от по-лесно изхождане, причинена от наличие на хемороиди, фистули и рагади в областта на ануса.

Преди прием на Bisalax е добре да знаете:

Не приемайте Бизалакс:

  • ако сте алергични към бизакодил или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
  • ако имате чревна непроходимост;
  • ако имате остър хирургичен корем (силни болки, подуване), апендицит, остър ентерит (възпаление на тънките черва);
  • ако имате тежко обезводняване;
  • ако сте под 4-годишна възраст.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие:

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Приложението на високи дози Бизалакс едновременно с диуретици (лекарства, усилващи отделянето на урина) и/или адренокортикостероиди може да повиши риска от нарушения във солевия баланс на организма.

Този солев дисбаланс от своя страна може да повиши чувствителността към действието на сърдечните гликозиди (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност). 

Бизалакс съдържа пшенично нишесте и лактоза:

Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с алергия към пшеница (различна от цьолиакия), поради което тези пациенти не следва да употребяват този продукт. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт, тъй като той съдържа лактоза.

Фертилитет, бременност и кърмене:

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Не се препоръчва приложението на лекарствения продукт при бременни и кърмещи жени поради липса на достатъчно данни за неговото безопасно използване.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:

Няма данни за неблагоприятни ефекти върху извършването на дейности, изискващи повишено внимание като шофиране или работа с машини.

Нежелани лекарствени реакцни:

Както всички лекарства това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Възможни са коремно неразположение и коремни болки, диария.

Има съобщения за алергични реакции, включително ангиоедем (оток на меките тъкани на лицето, очите, устните и шията) и анафилактични реакции (тежки алергични реакции).

 

Повече информация
Марка Teva
Лечение/профилактика Нередовен стомах и запек, Хемороиди и вени
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активни съставки: бизакодил.

Допълнителни съставки: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, силициев диоксид, колоиден безводен, талк, магнезиев стеарат, желатин, филмово покритие (съполимер на метакрилова киселина - етилакрилат (1:1), талк, титанов диоксид, макрогол 6000, хинолиново жълто 70 (Е 104))

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Начин на употреба

Приемайте това лекарство точно както е описано тук или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителна дневна доза:

Възрастни и деца над 10 години: 1-2 таблетки (5-10 mg) дневно

Деца от 4 до 10 години: 1 таблетка (5 mg) дневно

Препоръчва се таблетките да се приемат в часовете преди сън.

Продължителност на лечението: 8-10 дни.

Продуктът не трябва да се употребява всеки ден.

При деца на възраст под 10 години продуктът се прилага единствено след назначение от лекар. При деца е препоръчително да бъде обмислено сутрешният прием на таблетката да бъде заменен с поставянето на свещичка, съдържаща бизакодил.

Ако имате впечатлението, че ефектът на Бизалакс е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако приемете Бизалакс в дози, значително по-високи от обичайните, може да се наблюдават диария, коремни болки и спазми, солев дисбаланс, включително понижение на калия в кръвта.

Продължителното приемане на високи дози може да предизвика хронична диария, коремни болки, понижение на нивата на калия в кръвта, повишена функция на надбъбречните жлези, бъбречно-каменна болест. Има описани случаи на увреждане на бъбреците и мускулна слабост вследствие на хипокалиемията.

При поява на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар.

Ако сте пропуснали да приложите една доза, направете това колкото е възможно по-скоро, след като сте си спомнили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Приложете следващата доза в обичайното време.

Да се спазва препоръчителната дневна доза.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Да не се употребява след минаване срока на годност.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Бизалакс при запек 5 мг х 30 таблетки Teva
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също