Подаръци от Doppelherz само през октомври! >>

Бизалакс при запек 5 мг х30 таблетки Actavis

В наличност
Арт. №
1977
Тегло
0.020 кг.
  • Лекарствен продукт без лекарско предписание
  • Прилага се за краткосрочно лечение на запек
  • При необходимост от улесняване на изхождането при хемороиди, фистули и рагади в областта на ануса
Обикновена цена 2.75 лв. (-7%) Специална цена 2.56 лв.
Към продукта

 Бизалакс е лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта, съдържащ бизакодил, със слабителен ефект в резултат на директно действие върху лигавицата на дебелото черво. Разгражда се от чревните ферменти и стимулира перисталтиката на червата, както и натрупването на течности и електролити в кухината на дебелото черво, като по този начин стимулира неговото изпразване.

Bizalax се прилага за краткосрочно лечение на запек и при необходимост от улесняване на изхождането при хемороиди, фистули и рагади в областта на ануса.

Не приемайте Бизалакс:
-ако сте алергични към бизакодил или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
-ако имате чревна непроходимост;
-ако имате остър хирургичен корем (силни болки, подуване), апендицит, остър ентерит (възпаление на тънките черва);
-ако имате тежко обезводняване; деца на възраст под 4 години.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Приложението на високи дози Бизалакс едновременно с диуретици (лекарства, усилващи отделянето на урина) и/или адренокортикостероиди може да повиши риска от нарушения във солевия баланс на организма.

Този солеви дисбаланс от своя страна може да повиши чувствителност към действието на сърдечните гликозиди (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност). 

Бизалакс съдържа пшенично нишесте и лактоза. Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с алергия към пшеница (различна от цьолиакия), поради което тези пациенти не следва да употребяват този продукт. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт, тъй като той съдържа лактоза.

Фертилитет, бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Не се препоръчва приложението на лекарствения продукт при бременни и кърмещи жени, поради липса на достатъчно данни за неговото безопасно използване.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни за неблагоприятни ефекти върху извършването на дейности, изискващи повишено внимание като шофиране или работа с машини.

Нежелани лекарствени реакцни

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Възможни са коремно неразположение и коремни болки, диария.

Има съобщения за алергични реакции, включително ангиоедем (оток на меките тъкани на лицето, очите, устните и шията) и анафилактични реакции (тежки алергични реакции).

Actavis® е една от водещите фармацевтични компании в света, която има представителства в 80 държави, като се ангажира с повишаване достъпа до висококачествена грижа за здравето за хората по света на всеки един етап от живота им. Актавис® прави това като разработва, произвежда и предлага достъпни генерични лекарства, както и иновативни и специализирани фармацевтични продукти и активни субстанции.

Към продукта
Повече информация
Марка Actavis/Teva
Лечение/профилактика на: Нередовен стомах и запек, Хемороиди и вени
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Една стомашно-устойчива таблетка Бизалакс съдържа 5 mg бизакодил.
Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, силициев диоксид, колоиден безводен, талк, магнезиев стеарат, желатин, филмово покритие (съполимер на метакрилова киселина - етилакрилат (1:1), талк, титанов диоксид, макрогол 6000, хинолиново жълто 70 (Е 104)).

Към продукта

Приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца над 10 години: 1-2 таблетки (5-10 mg) дневно. Деца от 4 до 10 години: 1 таблетка (5 mg) дневно.
Препоръчва се таблетките да се приемат в часовете преди сън. Продължителност на лечението: 8-10 дни. Продуктът не трябва да се употребява всеки ден.

При деца на възраст под 10 години продуктът се прилага единствено след назначение от лекар. При деца е препоръчително да бъде обмислено сутрешният прием на таблетката да бъде заменен с поставянето на свещичка, съдържаща бизакодил.

Ако имате впечатлението, че ефектът на Бизалакс е по-силен от очаквания или недостатъчен обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако приемете Бизалакс в дози, значително по-високи от обичайните може да се наблюдават диария, коремни болки и спазми, солеви дисбаланс, вкл. включително понижение на калия в кръвта.

Продължителното приемане на високи дози може да предизвика хронична диария, коремни болки, понижение на нивата на калия в кръвта, повишена функция на надбъбречните жлези, бъбречно-каменна болест. Има описани случаи на увреждане на бъбреците и мускулна слабост, вследствие на хипокалиемията.

При поява на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар.

Ако сте пропуснали да приложите една доза, направете това колкото е възможно по-скоро след като сте си спомнили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Приложете следващата доза в обичайното време.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Може да харесате също
Още от тази марка
Бизалакс при запек 5 мг х30 таблетки Actavis
Бизалакс при запек 5 мг х30 таблетки Actavis