Bronchicum за смучене х 20 таблетки

В наличност

Арт. № 6967
  • Лекарствен продукт от растителен произход, който е предназначен за симптоматично лечение на кашлица
  • Спомага за втечняването на гъстия бронхиален секрет и неговото по-лесно отхрачване.
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Bronchicum за смучене х 20 таблетки е лекарствен продукт от растителен произход, който е предназначен за симптоматично лечение на кашлица.

Бронхикум за смучене х 20 таблетки спомага за втечняването на гъстия бронхиален секрет и неговото по-лесно отхрачване.

Консултирай се с лекар при неясни оплаквания, треска, задух, или ако продължават повече от 7 дни. Действието на този лекарствен продукт се базира на дългогодишен опит.

Компанията Sanofi се отличава с множество опит в сферата на здравеопазването в продължение на повече от век. Тя е сред компаниите с най-много продажби – заема достойно 5-то място по продажби за 2017 година в България и 4-то място сред иновативните компании, представени в България.

Повече информация
Марка Sanofi
Лечение/профилактика Влажна кашлица
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активно ввеществ: Thymi herba extractum siccum (сух екстракт от мащерка стрък).

Всяка таблетка съдържа Thymi herba extractum siccum (сух екстракт от мащерка, стрък) 11,25 mg (2.5-5:1), еквивалентен на 100 mg течен екстракт от мащерка (Thymi herba extractum fluidum) (1: 2-2,5)

Разтвор за извличане: амонячен разтвор 10% : глицерол 85%: етанол 90 % (т./т.): вода(1 :20:70: 109)

Помощни вещества :  захароза; повидон; левоментол; цинеол; силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат; арабска гума; стеаринова киселина,

Начин на употреба

Как да приемаш Bronchicum за смучене х 20 таблетки?

Винаги приемай това лекарство точно както е описано в листовката или по предписание на лекар, или фармацевт. При допълнителни въпроси не се колебай и попитай лекар или фармацевт! 

В случай, че не е предписано друго от лекар, е подходяща следната дозова схема:

Възрастни и деца над 12 години: препоръчителната  доза е 1-2 таблетки. Те трябва да се смучат бавно, до пълното им разтваряне в устната кухина, до 5 пъти дневно.

Деца над 4-годишна възраст: препоръчителната  доза е 1 таблетка. Тя трябва да се смуче бавно, до пълното ѝ разтваряне в устната кухина, до 2-3 пъти дневно.

Доколкото е възможно, разпредели приема на таблетките на равни интервали през деня.

При прием на повече от необходимата доза Бронхикум таблетки за смучене:

Не са наблюдавани случаи на отравяне с Бронхикум таблетки за смучене.

Ако си пропуснал да приемеш Бронхикум таблетки за смучене:

Приеми пропуснатата доза, веднага щом се сетиш. Ако почти е дошло време за следващата доза, не приемай  пропуснатата и продължи нататък по предписаната дозировка. Никога не приемай двойна доза, за да компенсираш пропуснатата!

Не приемай Бронхикум таблетки за смучене в следните случаи:

  • При алергия (свръх чувствителност) мащерка или друго растение от семейство Устноцветни (Lamiaceae) или някоя от останалите съставки на това лекарство.
  • Поради липса на достатъчно клинични изследвания, Бронхикум таблетки за смучене не трябва да се приемат от бременни жени, по време на кърмене или от деца под 4 годишна възраст.
  • При пациенти със захарен диабет трябва да се вземе под внимание съдържанието на захароза в таблетките – 816 mg за 1 таблетка.

Указание за диабетици:

1 таблетка отговаря на 0,07 ХЕ (хлебни единици).

Информирай лекар или фармацевт, ако приемаш или наскоро си приемал други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Не са известни лекарствени взаимодействия на Бронхикум таблетки за смучене и други лекарства.

Бременност, кърмене и фертилитет

Поради липса на достатъчно клинични изследвания, Бронхикум Таблетки за смучене не трябва да се използва от бременни жени или по време на кърмене.

Шофиране и работа с машини

Бронхикум Таблетки за смучене не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Бронхикум Таблетки за смучене съдържа захароза. Ако имаш непоносимост към някои захари, се консултирай с лекар!

Възможни нежелани реакции:

Както всички лекарства и Бронхикум Таблетки за смучене е възможно да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В отделни много редки случаи могат да се проявят реакции на свръхчувствителност, като кожни алергични реакции, обрив или копривен обрив (екзантема, уртикария), както подуване на лицето, в устата и/или фарингеалното пространство (едем на Квинке).

В такъв случай се консултирай с  фармацевт, така че да се предприемат необходимите мерки. Ако установиш някакви нежелани лекарствени реакции, които не са описани в листовката, информирай фармацевт. В случай на нежелана лекарствена реакция, преустанови веднага приемането на лекарството и се посъветвайте с лекуващия лекар.

Да се съхранява при температура до 25°С, на място, недостъпно за деца. Не използвай след изтичане на срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Поради наличието на съставки от растителен произход видът на повърхността на таблетката може да се промени. Това не оказва влияние върху качеството или безопасността на продукта.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Bronchicum за смучене х 20 таблетки
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също