Bronchicum Elixir S сироп 130 гр

В наличност

Арт. № 6966
  • Лекарствен продукт с растителен произход
  • Предназначен за симптоматично  лечение на кашлица, като спомага за втечняване на гъстия бронхиален секрет и по този начин улеснява отхрачването
  • Съдържа течен екстракт от стръкове на мащерка и течен екстракт от корени на иглика
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Bronchicum Elixir S сироп 130 гр е лекарствен продукт с растителен произход.

Благодарение на своя състав, Бронхикум Еликсир С сироп 130 гр е предназначен за симптоматично  лечение на кашлица, като спомага за втечняване на гъстия бронхиален секрет и по този начин улеснява отхрачването. Съдържа течен екстракт от стръкове на мащерка и течен екстракт от корени на иглика.

Мащерката /Thymus vulgaris/ съдържа богат състав от антиоксиданти – флавоноиди, терпинен и бета-каротин, които прочистват тялото от свободните радикали. Тя е известна със своето действие за лечение на  заболявания на горните дихателни пътища, сред които са астма, бронхит, ангина, кашлица. Благодарение на антимикробните си свойства, мащерката е мощно средство при грипни състояния и настинка.

Игликата /Primula officinalis/ е растение, което се използва за лечение на различни заболявания. Сред лечебните ѝ свойства се отличават: болкоуспокояващо действие, спомага също за облекчаване на дразнеща кашлица,  притежава невроуспокояващо и диуретично действие. В комбинация с мащерката, в състава на Бронхикум Еликсир S Сироп, са идеално средство за лечение на бронхиална астма и задух, улеснявайки дишането, ефективно намаляват дразнещата кашлица, намаляват главоболието и успешно се прилагат при грипни състояния.

Компанията Sanofi се отличава с множество опит в сферата на здравеопазването в продължение на повече от век. Тя е сред компаниите с най-много продажби – заема достойно 5-то място по продажби за 2017 година в България и 4-то място сред иновативните компании, представени в България.

Повече информация
Марка Sanofi
Лечение/профилактика Влажна кашлица
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Сироп
Състав

Активни вещества :

Мащерка, течен екстракт от стръкове (Thymus vulgaris/zygis 1., herba), DER (1:2-2,5) – 5g /100 g сироп;

Иглика, течен екстракт от корени (Primula veris/elatior L., radix), DER (1:2-2,5) – 2,5g /100 g сироп.

Помощни вещества :  инвертен захарен сироп, карамелен сироп, натриев бензоат, пречистена вода.

Начин на употреба

Как да приемаш Bronchicum Elixir S сироп 130 гр?

Винаги приемай това лекарство точно както е описано в листовката или по предписание на лекар, или фармацевт. При допълнителни въпроси не се колебай и попитай лекар или фармацевт! 

Ако не е предписано друго, възрастни и деца над 12 години: препоръчителната дозировка е 1 чаена лъжичка на всеки 2-3 часа до 6 пъти дневно.

За деца над 4 години: препоръчителната дозировка е по ½ до 1 чаена лъжичка 2-3 пъти дневно, според възрастта.

Бронхикум Еликсир S сироп трябва да се приема в дози, разпределени на равни интервали през деня.

В случай на прием на по-висока доза от необходимата, незабавно потърсете медицинска помощ.

Не са описани случаи на отравяне с Бронхикум Еликсир S сироп. При деца при поглъщането на по-големи количества би могло да доведе до симптоми на алкохолно отравяне. При приемане на цялото количество от флакон от 100 ml, се поемат съответно 3,9 g алкохол.

Ако е пропусната доза от Бронхикум Еликсир С сироп:

Приеми пропуснатата доза, веднага щом се сетиш. Ако почти е дошло време за следващата доза, не приемай  пропуснатата и продължи нататък по предписаната дозировка. Никога не приемай двойна доза, за да компенсираш пропуснатата!

Не приемай Бронхикум еликсир S сироп при някои от следните случаи :

  • При алергия (свръх чувствителност) към корен от иглика, мащерка или друго растение от семейство Устноцветни (Lamiaceae) или някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки преди да започнеш употреба на Бронхикум Еликсир С сироп:

Този лекарствен продукт съдържа 4,9% етанол (V/V). Това трябва да се има предвид при чувствителни към алкохол групи пациенти, включително деца и алкохолици. По същата причина, Бронхикум Еликсир S сироп трябва да се използва само след лекарска консултация в случаи на чернодробни заболявания, епилепсия, мозъчни заболявания или мозъчни травми. Не се препоръчва употребата на Бронхикум Еликсир S сироп при деца под 6 месечна възраст. Не се препоръчва употребата при деца между 6 месеца и 4 години без медицинско наблюдение.

Ако след употребата на това лекарство симптомите не се повлияват в рамките на 1 седмица или състоянието на болния се влоши, трябва да се потърси лекарска помощ или лечението да се преоцени.

Други лекарства и Бронхикум Еликсир С сироп:

Информирай лекар или фармацевт, ако приемаш или наскоро си приемал други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Не са известни лекарствени взаимодействия на Бронхикум Еликсир S с други лекарства.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Поради липсата на достатъчно данни, не се препоръчва употребата на Бронхикум Еликсир С сироп по време на бременност и кърмене. Консултирай се с лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство по време на бременност и кърмене. 

Шофиране и работа с машини:

Бронхикум Еликсир С сироп съдържа 4,90 обемни % етанол. Не са провеждани проучвания върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Бронхикум Еликсир С сироп!

При пациенти със захарен диабет трябва да се вземе под внимание, че това лекарство съдържа захароза -1 чаена лъжичка (5 ml) отговаря на 0,38 ХЕ (хлебни единици).

Възможни нежелани реакции:

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани peaкции, въпреки че не всеки ги получава.

За описание на нежеланите лекарствени реакции се използва следната класификация:

  • много чести (>1/10);
  • чести (>1/100 до <1/10);
  • нечести (>1/1000 до <1/100);
  • редки (>1/10000 до < 1/1000);
  • много редки (<1/10000);
  • с неизвестна честота (не могат да бъдат определени от наличните данни).

Стомашно-чревни нарушения:

С неизвестна честота: стомашни оплаквания, гадене, диария, повръщане

Съдови нарушения:

С неизвестна честота: анафилактичен шок (тежка алергична реакция, която причинява затруднение в дишането или замайване).

Нарушения на имунната система:

С неизвестна честота: реакции на свръхчувствителност, като кожни алергични реакции, екзантем или уртикария

Нарушения на кожата и подкожната тъкан:

С неизвестна честота: ангиоедем (тежка алергична реакция, която причинява подуване на лицето или гърлото).

Ако получиш някакви нежелани лекарствени реакции,  уведоми лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в  листовката нежелани реакции. Можеш също да съобщи за нежеланите реакции директно чрез:  

Изпълнителна агенция по лекарствата, Ул. „Дамян Груев“ № 8, 1303 София,

Тел.: +35 928903417,

Уебсайт: www.bda.bg

Бронхикум Еликсир S сироп не трябва да се използва след изтичане срока на годност, изписан върху опаковката.

Съхранявай в оригиналната опаковка на място, недостъпно за деца, при температура под 30°С. Да се разклаща преди употреба! Тъй като лекарственият продукт съдържа растителни екстракти, появата на утайка на дъното на бутилката, при по-продължително съхранение, не оказва влияние върху действието.

Срок на годност след първо отваряне: 6 месеца

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Bronchicum Elixir S сироп 130 гр
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също