Бронхолитин Сироп за кашлица за деца и възрастни х125 мл Sopharma

В наличност
Арт. №
2009
Тегло
0.100 кг.
  • Лекарствен продукт с комбинирано действие
  • Потиска кашлицата
  • Разширява бронхите и втечнява секрецията в дихателните пътища
Обикновена цена 5.85 лв. (-10%) Специална цена 5.27 лв.
Към продукта

Бронхолитин сироп е лекарствен продукт без лекарско предписание, който потиска кашлицата, разширява бронхите и втечнява секрецията в дихателните пътища. Притежава и слабо бронхоантисептично действие.Bronholitin siryp се прилага при комплексното лечение на възпалителните заболявалия на дихателните пътища.

Ако след 5-7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Софарма Трейдинг е една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор. Компанията е пионер във въвеждането на най-добрите световни практики у нас и предпочитан партньор на производители, търговци на едро, аптеки и болнични заведения и инвеститори. Sopharma Trading е внедрила Интегрирана система за управление, съгласно изискванията на множество международни стандарти за управление.

Предупреждения:

Важна информация относно някои от съставките на Бронхолитин:
Бронхолитин съдържа 1,7 об.% етанол (алкохол).
Доза от 5 мл сироп съдържа до 69 мг алкохол. Вреден за страдащи от алкохолизъм.
Да се вземе предвид при бременни и кърмачки, деца и високо рискови групи като пациенти с чернодробни заболявания или епилепсия.
Лекарственият продукт съдържа общо 43,75 гр захароза. Когато се приема съгласно препоръките за дозиране, всяка доза от 5 мл набавя до 2 г захароза. Ако лекарят Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него, преди да вземете Бронхолитин сироп.

Не използвайте Бронхолитин:
• ако сте алергични (свръхчувствителни) към активните вещества или към някоя от останалите съставки на Бронхолитин.
•​ ако имате исхемична болест на сърцето; високо кръвно налягане; тежки органични заболявания на сърцето с прояви на декомпенсация; повишена функция на щитовидната жлеза (тиреотоксикоза); феохромоцитом; повишено вътреочно налягане (глаукома); уголемяване на простатата със задръжка на урина; безсъние.
•​ при деца под 3-годишна възраст
•​ ако сте бременна (първите 3 месеца) или кърмите.

Обърнете специално внимание при употребата на Бронхолитин:
•​ Преди да започнете лечение с Бронхолитин, консултирайте се с лекар, ако имате сърдечно заболяване, нарушен сърдечен ритъм или стенокардия.
•​ За спортистите е важно да знаят, че поради съдържанието на ефедрин в състава е възможна положителна допинг-проба.
•​ Поради леко стимулиращо действие върху централната нервна система и възможност за нарушение на съня Бронхолитин сироп не трябва да се приема след 16 часа.
•​ Да се употребява с внимание от пациенти, склонни към развитие на лекарствена зависимост.

Употреба на други лекарства:
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Едновременната употреба с лекарства, усилващи сърдечната дейност (сърдечни гликозиди), хинидин, общоупойващи лекарства (халотан), лекарства против депресия (трициклични антидепресанти, МАО-инхибитори), стимуланти на нервната система включително и тонизиращи напитки (кафе, чай, кока-кола) засилва риска от нарушение на сърдечния ритъм или повишаване на кръвното налягане. Ако сте приемали лекарства за лечение на депресия (МАО-инхибитори) може да започнете лечение с Бронхолитин сироп 2 седмици след прекратяване на приема им.

Подобни ефекти могат да се наблюдават и при едновременно прилагане с лекарства за лечение на мигрена, съдържащи ергоалкалоиди или с окситоцин. При едновременно прилагане с (β-блокери (пропранолол, атенолол, метопролол) се понижава бронхолитичния ефект на сиропа.

При едновременно лечение с Бронхолитин и перорални антидиабетни лекарства е възможно понижаване на хипогликемичния им ефект (намаляване на кръвната захар).

Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Бронхолитин сироп не се прилага през първите три месеца на бременността и в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини:
В състава на Бронхолитин сироп влиза ефедрин, който може да предизвика разширяване на зениците и да повлияе на шофирането.

Както всички лекарства, Бронхолитин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При лечение със сиропа може да се наблюдава загуба на апетит, гадене, повръщане, запек, алергични обриви, сърбеж, засилено потоотделяне, световъртеж, треперене, напрегнатост, безсъние, учестена сърдечна дейност, повишено кръвно налягане, нарушено зрение, затруднено уриниране или задържане на урина при пациенти с увеличение на простатата, привикване.

Въпреки че не се знае с точност колко често се случва, някои хора понякога може да изпитват болка в гърдите (вследствие на сърдечни нарушения, като стенокардия). В този случай се консултирайте с лекар. Уведомете Вашия лекар, ако получите някои от тези симптоми, докато сте на лечение с Бронхолитин, но не спирайте лекарството без мнението и препоръката на лекуващия Ви лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Съхранение:
В оригиналната опаковка, при температура под 25°С. Сиропът може да се използва до 1 месец след отваряне на бутилката.

Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане срока на годност, отбелязана върху опаковката.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

 

Към продукта
Повече информация
Марка Sopharma
Лечение/профилактика на: Суха кашлица, Комбинирана кашлица
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Сироп
Към продукта

Активните вещества са: глауцинов хидробромид (glaucine hydrobromide) 5,75 mg и ефедринов хидрохлорид (ephedrine hydrochloride) 4,6 mg в 5 ml сироп.


Другите съставки са: етанол 1,7 об.%, захароза, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, босилково масло, полисорбат, лимонена киселина, монохидрат пречистена вода.

 

Към продукта

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Приемайте сиропа през устата след хранене. Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца под 10 години, по 10 ml 3-4 пъти дневно.

Деца от 3 до 10 години: по 5 ml 3 пъти дневно.

Продължителност на лечението: 5-7 дни.

Ако симптомите продължават след 5-ия ден или състоянието Ви се влошава, обърнете се към Вашия лекар!

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Бронхолитин Сироп за кашлица за деца и възрастни х125 мл Sopharma
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Бронхолитин Сироп за кашлица за деца и възрастни х125 мл Sopharma
Бронхолитин Сироп за кашлица за деца и възрастни х125 мл Sopharma