Coldrex Колдрекс при настинка и грип х12 таблетки GlaxoSmithKline

В наличност
Арт. №
2366
Тегло
0.060 кг.
 • При главоболие, висока температура, възпалено гърло, запушен нос, мускулни и ставни болки
 • Спомага за отделяне на храчките и облекчава продуктивната кашлица
 • Подобрява общото състояние на организма
Обикновена цена 5.95 лв. (-10%) Специална цена 5.36 лв.
Към продукта

Coldrex таблетки при настинка и грип е лекарствен продукт без лекарско предписание, предназначен за облекчаване на симптомите, свързани с грип и настинка. Колдрекс таблетки при настинка и грип осигурява краткотрайно облекчаване на главоболието, високата температура, възпаленото гърло и продуктивната кашлица, мускулните и ставни болки, запушен нос, синуит и свързаната с него болка, благодарение на комбинацията от активни съставки:

 • Парацетамол, който облекчава болката и понижава високата температура;
 • Фенилефринов хидрохлорид, деконгестант, който отпушва носа  и улеснява дишането;
 • Витамин С (аскорбинова киселина), подобрява общото състояние на организма при грип и настинка;
 • Терпин хидрат - отхрачвашо средство, подпомага за отделянето на бронхиалните секрети (храчките);
 • Кофеин - действа ободряващо и тонизиращо на организма. 

Не приемайте Колдрекс таблетки: ако сте алергични към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство. Не приемайте Колдрекс таблетки, ако сте алергични към парацетамол. кофеин, фенилефринов хидрохлорид, терпин хидрат, аскорбинова киселина или някоя от другите съставки. 

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Колдрекс таблетки, ако:

 • имате проблеми с черния дроб или бъбреците;
 • имате високо кръвно налягане, сърдечно заболяване или заболяване на кръвоносните съдове, като синдрома на Рейно (който може да се прояви като болки в пръстите на ръцете или краката в отговор на студ или стрес),
 • диабет или свръхактивна щитовидна жлеза;
 • имате глаукома (високо налягане във вътрешността на очите);
 • имате феохромоцитом (тумор в близост до бъбрека);
 • имате проблеми с простатата или затруднения при уринирането;
 • при бременност, правите опити за забременяване или кърмите;
 • инфекцията е продължителна, тъй като това може да увеличи риска от метаболитна ацидоза.

Признаците на метаболитна ацидоза включват: дълбоко, учестено, затруднено дишане; позиви за повръщане, повръщане; загуба на апетит. Незабавно уведомете лекаря си, ако имате комбинация от тези симптоми. Да не се приемат с други лекарства, съдържащи парацетамол като болкоуспокояващи, лекарства за понижаване на температура, треска, грип или сънотворни.

Предупреждения и предпази и мерки: Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Колдрекс таблетки. Да не се прилага при деца под 12 години.

Други лекарства и Колдрекс таблетки: Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате/използвате, наскоро сте приемали/използвали или е възможно да приемете/използвате други лекарства. Не приемайте Колдрекс таблетки, ако приемате трициклични антидепресанти или други лекарства за лечение на депресия и приемате или през последните две седмици сте приемали инхибитори на моноаминооксидазата.

Колдрекс таблетки с храна, напитки и алкохол:
Това лекарство съдържа кофеин. Избягвайте приемането на големи количества чай, кафе или кофеин съдържащи напитки докато приемате Колдрекс таблетки, Повишеният прием на кофеин може да Ви направи раздразнителни и напрегнати, да имате проблеми със съня или да изпитвате неприятно чувство на стягане и тежест в гърдите.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Лекарственият продукт не се препоръчва по време на бременност поради възможно повишаване на риска от спонтанен аборт, свързан с употребата на кофеин. Парацетамол се екскретира в майчиното мляко, но няма данни да повишава риска за кърмачето. Поради съдържанието на фенилефрин лекарствения продукт трябва да се употребява по време на кърмене по лекарско предписание. Кофеин се излъчва в майчиното мляко и може да има стимулираш ефект върху кърмачето, но токсични концентрации не са наблюдавани.

Шофиране и работа с машини: Не шофирайте и не работете с машини, ако почувствате замаяност.

Възможни нежелани реакции:
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При парацетамол нежеланите реакции са много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 пациенти). Може да се наблюдават алергични реакции, напр. кожен обрив. Спрете приема налекарството и се консултирайте с Вашия лекар, ако:
- наблюдавате алергична реакция като сърбеж, обрив, проблеми с дишането, поява на оток по устните, езика, гърлото или лицето;
- се появат язви в устата;
- сте имали проблеми с дишането при употреба на ацетилсалицилова киселина или нестероидни противовъзпалителни лекарства;
- имате неочаквано кървене или склонност към насиняване;
- почувствате загуба или замъгляване на зрението, като това е възможно да се появи по-често. ако страдате от глаукома;
- чувствате необичайно ускоряване на пулса или прескачане на сърцето;
- наблюдавате задръжка на течности, като това е по-вероятно при мъже с уголемяване на простатата.
- докладвани са много редки случаи на сериозни кожни реакции. Оцветителят сънсет жълто (Е1 10) може да предизвика алергична реакция при някои пациенти.

GlaxoSmithKline (ГлаксоСмитКлайн) е водеща англо-американска научноизследователска фармацевтична компания, която е разработила редица антивирусни и антибактериални средства, лекарства за онкологични заболявания, водещи продукти в редица терапевтични области и участва активно в разработката, и производството на ваксини, антибиотици, медикаменти за лечение на респираторни, онкологични и неврологични заболявания. Компанията се е посветила на това да подобрява всеки ден живота на хората, предлагайки качествени, ефикасни, безопасни и достъпни продукти, на които Вие можете да се доверите. 

Производител: GlaxoSmithKline

Към продукта
Повече информация
Марка Perrigo
Лечение/профилактика на: Влажна кашлица, Болка в гърлото, Болка в мускулите и ставите, Грип и настинка, Запушен нос и хрема
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Възрастни
Вид витамин Витамин C
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активните вещества (в 1 таблетка): Парацетамол 500 mg, кофеин 25 mg, фенилефринов хидрохлорид 5 mg, терпин хидрат 20 mg, аскорбинова киселина 30 mg.

Помощни вещества: царевично нишесте, нишесте, талк, стеаринова киселина, повидон, калиев сорбат, натриев лаурилеулфат, сънсет жълто (Е110).

 

 

Към продукта

Възрастни, включително над 65 години, и деца над 12 години: Препоръчителната доза е 1- 2 таблетки на всеки 4-6 часа при необходимост.

Важно: Да не се приема с други парацетамол-съдържащи продукти или други лекарства за облекчаване на кашлица и настинка или запушен нос. Не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст, освен ако лекарственият предукт не е по лекарско предписание. Да не се приема на интервали по-кратки от 4 часа. Не приемайте повече от 8 таблетки за период от 24 часа. Не приемайте по-дълго от 7 (седем) дни без консултация с лекар. Да не се надвишава препоръчаната доза.

Съхранение: Да се съхранява при температура под 25 °С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху кутията и сашето. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните лекарства, тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Coldrex Колдрекс при настинка и грип х12 таблетки GlaxoSmithKline
Coldrex Колдрекс при настинка и грип х12 таблетки GlaxoSmithKline
Още от тази марка
Може да харесате също