Dr. Keskin Био Елда гречка натурална 500 гр
Изчерпан
- Изключително богата е на ценни вещества
- Засища и дава енергия
- Подходяща за хора с глутенова нетолерантност
Dr. Keskin Био Елда гречка натурална 500 гр е натурален, био сертифициран продукт, изключително богат на ценни вещества. Подходяща е за приготвяне на закуски, сладки и солени ястия, след термична обработка. Д-р Кескин Био Елда гречка натурална 500 гр засища, дава енергия и е отлично допълнение към диетата на хора с глутенова нетолерантност, тъй като не съдържа глутен. Съдържа лизин, метонин витамини от група В, флаваноиди и рутин, които имат многобройни полезни свойства за организма. Други елементи, които правят елдата отлично допълнение към менюто са калий, желязо, калций, фосфор, йод, и цинк. Консумацията съдейства за понижаване на холестерола и превенцията от сърдечно-съдови заболявания.
Д-р Кескин е българска компания за търговия на здравословни, полезни и чисти храни. Част от дейността й е производството и дистрибуция на БИО, веган и диетични храни. Мисията фирмата е да предлага висококачествени продукти на достъпни цени, като предлага надеждно партньорство в широката си търговска мрежа.
Производител: Д-р Кескин, България.
Марка | Dr. Keskin |
---|---|
Тип продукт | Основни храни |
Съдържание на глутен | Без глутен |
Био продукт | Да |
Сурова елда, гречка, натурална.
Енергийна стойност: 1528kJ/ 365kCal;
Мазнини – 3,2g;
от които наситени мастни киселини – 0,7g;
Въглехидрати – 71g;
от които захари – 1,6g;
Белтъци – 12,9g;
Сол – 0,10g
Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.
Eлдата може да се консумира сварена или чрез накисване с вряла вода.
Чрез варене: измитата и подсушена елда се запича за 5 минути (докато зърната започнат да пукат). Прехвърля се в подходящ съд с гореща подсолена вода в съотношение: 1 част елда към 2,5 части вода. Загрява се на силен огън до завиране. Покрива се с капак и се оставя да къкри на слаб огън около 7 минути без да се отваря.
Съдът се сваля от котлона, обвива се с плътна кърпа и се оставя да поеме останалата вода още 15 мин. Към готовата гореща елда се прибавя мазнина по желание. Може да се консумира като закуска със сладки или солени добавки, като гарнитура към ястия, меса и др.
Чрез накисване: добре измитата елда се залива с вряла вода и се оставя за една нощ в плътно затворен съд.
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и хладно място, без пряк достъп на слънчева светлина.
The information below is required for social login
Вход
Създай нов профил