Коледни предложения! >>

Дименхидринат 50 мг 30 таблетки Actavis

В наличност
Арт. №
2195
Тегло
0.030 кг.
 • Облекчава гаденето, поривите за повръщане, световъртежите при пътуване
 • С противоалергично действие
 • За възрастни и деца над 6 години

Този продукт не може да бъде закупен онлайн!*

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Гален!

Към продукта

Дименхидринат 50 мг 30 таблетки Actavis е лекарствено средство с двойно действие - облекчава усещането за гадене и порива за повръщане, като в същото време разполага и с противоалергични свойства. Dimenhydrinat 50 мг 30 таблетки Актавис блокира хистаминовите H1 рецептори в тялото, като по този начин облекчава симптомите на някои алергични реакции. В същото време е и мощно средство за потискане на желанието за повръщане - особено при хора, страдащи от гадене при пътуване. Облекчава още световъртежа, който някои хора получават при пътуване. За възрастни и деца над 6 години.

Преди да приемте Dimenhydrinat, е добре да знаете

Не приемайте Дименхидринат Актавис:

 • ако сте алергични към дименхидринат или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако провеждате лечение с лекарствени продукти от групата на така наречените МАО инхибитори;
 • ако имате остър астматичен пристъп;
 • ако имате повишено вътреочно налягане (тесноъгълна глаукома); ако имате феохромоцитом (тумор на надбъбреците);
 • ако имате порфирия (нарушение на обмяната);
 • ако имате увеличаване на простатната жлеза със задръжка на урината;
 • ако имате припадъци (епилепсия, еклампсия).

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Дименхидринат Актавис

Дименхидринат оказва седативен (успокояващ) ефект, по-силно изразен в началото на лечението.

Този продукт трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти със стеноза на пилора; бронхиална астма, хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза), някои сърдечносъдови заболявания (повишено кръвно налягане, ритъмни нарушения), както и при пациентите в напреднала възраст.

Други лекарства и Дименхидринат Актавис
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.
Съвместното приложение на Дименхидринат с психотропни и седативни лекарства, хипнотици, транквилизатори, анксиолитици, аналгетици, анестетици, може да доведе до засилване на ефектите им.
Ефектите на Дименхидринат могат да се усилят при едновременно приложение с атропин, бипериден, трициклични антидепресанти.
При едновременно лечение с Дименхидринат и лекарства от групата на МАО-инхибиторите е възможно развитие на пареза на червата, задръжка на урината, повишаване на вътреочното налягане, както и силно понижение на артериалното налягане, потискане на дишането и др. Това състояния може да бъде животозастрашаващо.
Едновременното приложение на Дименхидринат с продукти за понижаване на артериалното налягане може да доведе до усилване на техния ефект.
Алкохолът усилва ефекта на продукта.
Дименхидринат може да доведе до фалшиво негативни резултати при кожни тестове за доказване на алергия. Преди провеждане на такива тестове е наложително прекратяване приема на продукта най-малко 72 часа преди провеждането им.


Дименхидринат Актавис с храна и напитки

Алкохолът усилва ефекта на продукта.
Няма ограничения относно приложението на продукта и приема на храни и напитки.

Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

 • Бременност: Не се препоръчва приложението на продукта при бременни жени, поради отсъствието на данни от контролирани проучвания. Данните от изследвания при животни показват отсъствие на негативни ефекти на Дименхидринат върху плода;
 • Кърмене: Не се препоръчва приложението на продукта при кърмещи жени, поради отсъствието на данни от контролирани проучвания при тези групи. Лекарственото вещество се екскретира с майчиното мляко.

Шофиране и работа с машини

По време на лечението с продукта е необходимо да се избягва извършването на дейности, изискващи повишено внимание като шофиране или работа с машини, поради възможността от развитие на някои нежелани реакции като замаяност, сънливост, намалена концентрация на вниманието.

Дименхидринат Актавис съдържа лактоза и пшенично нишесте
Лекарственият продукт съдържа лактоза, което го прави неподходящ при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция. Дименхидринат Актавис съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия).

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
От страна на централната нервна система могат да се наблюдават сънливост, световъртеж, повишена раздразнителност, тремор. При деца и пациенти в напреднала възраст обаче по-чести са прояви като безсъние, повишена възбудимост, нарушена координация, конвулсии. Могат да се наблюдават кожни обриви, потене, повишена чувствителност към светлина, понижение на кръвното налягане, нарушения в сърдечния ритъм, сухота в устата, болки в горната коремна област, гадене, повръщане, диария, запек, липса на апетит, сухота в носа и гърлото, запушване на носа, смущения в уринирането.

Много рядко са възможни промени в цветоусещането, нарушения на зрението, нощното и пространственото виждане, както и някои нарушения в кръвообразуването, като анемия, понижаване брой на белите кръвни клетки или кръвните плочици.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата.

Actavis е една от водещите фармацевтични компании в света с представителства в 80 държави. Актавис се ангажира с повишаване достъпа до висококачествена грижа за здравето за хората по света на всеки един етап от живота. Актавис прави това, като разработва, произвежда и предлага достъпни генерични лекарства, както и иновативни и специализирани фармацевтични продукти и активни субстанции.

Производител: Actavis

Към продукта
Повече информация
Марка Actavis/Teva
Лечение/профилактика на: Сезонни алергии и ринити, Гадене, повръщане и дехидратация
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активни съставки: дименхидринат

Допълнителни съставки: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, повидон, колоидален силициев диоксид, магнезиев стеарат и талк

Към продукта

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тук или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчвана дневна доза

За възрастни и деца над 12 години: по 1-2 таблетки 2-3 пъти на ден, като не бива да са повече от 8 в 1 ден
За деца между 6-12 години: по 1/2-1 таблетка 2-3 пъти на ден, като не бива да са повече от 3 в 1 ден

За профилактика на гадене при пътуване, първата доза се прилага 1/2-1 час преди началото на пътуването.

Да не се приема от деца под 6 години.

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Дименхидринат е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако сте приели повече от необходимата доза Дименхидринат
При прием на по-висока доза от препоръчаната в тази листовка веднага се обърнете за помощ към лекар.
Приемът на дози по-високи от препоръчаните може да доведе до сънливост, задръжка на урината, сухота в устата, зачервена и суха кожа, тремор, конвулсии, загуба на съзнанието при възрастните, до като при деца преобладават симптомите на възбуда, тремор, халюцинации и конвулсии. Лечението се провежда със симптоматични средства, като се предприемат всички необходими мерки за бързото елиминиране на лекарството от организма.
При поява на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар.

Ако сте пропуснали да приемете Дименхидринат Актавис
Ако сте пропуснали един прием, приложете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата.


Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Да се спазва препоръчителната дневна доза. 

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Да не се употребява след минаване срока на годност.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Може да харесате също
Още от тази марка
Дименхидринат 50 мг 30 таблетки Actavis
Дименхидринат 50 мг 30 таблетки Actavis