Doppelherz Допелхерц актив Витамини за очи + Омега-3 х30 капсули

В наличност
Арт. №
46474
Тегло
0.100 кг.
  • Повишена доза лутеин и зеаксантин, обогатени с Омега-3 мастни киселини
  • Витамини и минерали с благотворен ефект, предпазващи окото
  • При продължителна работа на компютър
11.59 лв.
Към продукта

Doppelherz Aktiv Витамини за очи е хранителна добавка под формата на капсули, която е подходяща за употреба при:
• продължителна работа на компютър или изкуствено осветление
• употреба на контактни лещи
• умора на очите
• студенти и учащи
• прекомерно излагане на силна слънчева светлина
• висок риск от възрастови изменения на очите
• антиоксидантна защита
• небалансирано хранене
• при пушачи и при хора, работещи в замърсена или суха/запрашена среда

Лутеинът и Зеаксантинът, които се съдържат в Допелхерц Актив Витамини за очи, са пигменти, нормално присъстващи в макулата (“жълтото петно”) - най-чувствителната част от ретината. „Жълтото петно” се намира по средата на задната част на ретината и отговаря за централното зрение, напр. за четене, както и за цветното зрение. Тези пигменти играят роля на предпазен филтър за опасната UV радиация и това позволява на окото да съхрани пълния си капацитет. Лутеинът и зеаксантинът се акумулират и в очната леща, като предпазват нейните структури от вредните ефекти на свободните радикали, особено изразени след 40 годишна възраст.

DHA (Докозахексаеновата киселина) е най-ценната Омега-3 мастна киселина. В най-високи концентрации DHA се намира в мозъка и в окото. Тя е структурен компонент на фоторецепторните мембрани на ретината. Присъствието на DHA в клетъчните мембрани, от една страна е предпоставка за нормалното рецепторно функциониране и предаването на визуалните импулси, а от друга страна, предпазва клетките от увреждане. DHA участва в предаването на импулси между невроните (чрез невромедиатори). EPA (Ейкозапентаеновата киселина) също е важна Омега 3 мастна киселина и нормално се съдържа в рибеното масло. Може да се метаболизира до DHA в черния дроб.

Витамин А е ключов за зрението при ограничена светлина. Той, заедно с витамин B2 участват в поддържането на нормално зрение. Цинк, селен, мед и витамините C и E предпазват клетъчните структури на ретината и лещата от свободни радикали. Цинкът регулира активността на повече от 200 ензима, които участват в почти всички важни клетъчни процеси. Витамините С и Е допълват взаимно своето положително въздействие при клетъчната защита. Нуждите от витамини С и Е се повишават при стрес, интензивно спортуване, вредни фактори на околната среда, като цигарен дим, замърсен въздух и др.  Селенът е мощен антиоксидант и участва в защитата на клетките срещу увреждащото действие на свободните радикали. Оказва положителен ефект и върху имунната система.

Doppelherz® е една от най-популярните марки за хранителни добавки в Германия. На българския пазар, брандът Допелхерц включва над 40 продукта - в ДЕПО и двуфазни ДЕПО таблетки, които гарантират пълно усвояване на полезните съставки в тях, хидролизирани колагенови форми в индивидуални опаковки, микропелетни форми за бързо действие и удобен прием навсякъде, капсули и други лекарствени форми.

Производител: 
QUEISSER PHARMA, Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия

Към продукта
Повече информация
Марка Doppelherz
За кого Възрастни
Вид продукт Хранителна добавка
Тип продукт Капсули
Вид витамин Витамини за очи и по-добро зрение
Към продукта

Активни вещества

Състав в 1 таблетка

% от ХРС*

Масло от морски риби съдържащо:

580 mg

**

DHA/EPA

320 mg

**

Лутеин

12 mg

**

Зеаксантин

1 mg

**

Витамин А

400 µg

50

Витамин E

12 mg

100

Витамин C

120 mg

150

Витамин B2

1.4 mg

100

Цинк

10 mg

100

Мед

500 µg

50

Селен

55 µg

100

*   Хранителни референтни стойности, съгласно Регламент (ЕС) 1169/2011
** Няма определена дневна доза

Към продукта

Препоръчителният дневен прием е 1 капсула дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Да не се сдъвква. Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

Внимание

Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и не може да продължава неограничено дълго време. Продуктът е предназначен за лица над 18 годишна възраст. Ако имате сериозни оплаквания и/или такива, които не се подобряват с течение на времето, моля потърсете лекарска помощ!

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Doppelherz Допелхерц актив Витамини за очи + Омега-3 х30 капсули
Doppelherz Допелхерц актив Витамини за очи + Омега-3 х30 капсули
Още от тази марка
Може да харесате също