Подаръци от Doppelherz само през октомври! >>

Дуфалак сироп при запек 200 мл Mylan

В наличност
Арт. №
2226
Тегло
0.250 кг.
  • При лечение на запек
  • Съдържа лаксатив, наречен лактулоза
  • За регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво 
10.95 лв.
Към продукта

Duphalac е лекарство без лекарско предписание, което съдържа лаксатив, наречен лактулоза. Дуфалак сироп се използва при лечение на запек (трудно изхождане, сухи и твърди изпражнения), за получаване на меки изпражнения, при хемороиди, ако сте имали операции на ануса или на ниските етажи на дебелото черво. Дуфалак се прилага за лечение на чернодробна енцефалопатия, наречена системна портална енцефалопатия (чернодробно заболяване, водещо до затруднения на мисълта, треперене, промени на съзнанието, вкл. кома). 

Майлан е третата по големина фармацевтична компания в САЩ. Предлага продукти в повече от 165 държави.Всички лекарства на Mylan, които се използват в Европа, са замислени, разработени и произведени съгласно изискванията за добри производствени практики (ДПП) на Европейската комисия.

Важно:

Възможни нежелани лекарствени реакции на Дуфалак:

Както всички лекарства и Дуфалак може да има нежелани лекарствени реакции. В началото на терапията може да се появи флатуленция (подуване на корема), като по правило това отзвучава до няколко дни в хода на терапията. Коремни болки и диария са възможни при употреба на дози по-високи от предписаните. В такива случаи дозата трябва да се намали. При високи дози (обикновено се дават при лечение на портална системна енцефалопатия, ПСЕ), използвани за продължителен период от време, може да се наблюдава електролитен дисбаланс в резултат на диария.

Нежелани лекарствени реакции от страна на храносмилателната система:

Флатуленция(подуване на червата), коремна болка, гадене и повръщане. При твърде високи дози - диария.

Промени в лабораторните резултати:

Електролитен дисбаланс в резултат на диария.

Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Преди да започнете приема на Дуфалак:

Не трябва да употребявате Дуфалак:

- ако страдате от галактоземия;

- в случаи на чревна непроходимост;

- при непоносимост към лактулоза или някоя от съставките.

Моля, консултирайте се с лекар, ако някое от тези твърдения се е отнасяло за Вас в миналото.

Специални предупреждения!

Ако не настъпи подобрение след първите няколко дни на лечение или се появи отново запек след приложено лечение, консултирайте се с лекар. Съдържанието на лактоза трябва да се има предвид (вижте по-горе) при пациенти, страдащи от лактозна непоносимост. Обичайната доза, прилагана при запек не би трябвало да представлява проблем за диабетици.

Дозировката, употребявана за лечение на чернодробна (пре)кома обичайно е много по-висока и това трябва да бъде съобразено при лечение на диабетици.

Прием на Дуфалак с други лекарства:

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате или скоро сте употребявали някакви лекарства, дори такива без рецепта. Поради начина на действие на лактулозата - понижаване на рН в дебелото черво, лекарства, чието освобождаване зависи от дебелочревното рН (напр. 5-АСА производни),могат да бъдат инактивирани.

Бременност и кърмене:

Според съвременните научни изследвания, Дуфалак може да се използва безопасно по време на бременност и кърмене, при условие, че се прилага според указанията. Обърнете се към Вашия доктор за съвет преди да започнете да употребявате някое лекарство!

Шофиране и работа с машини:

Дуфалак не повлиява или незначително повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Как трябва да съхранявате Дуфалак:

За предпочитане е да съхранявате Дуфалак при температура над 10°С. Съхранявайте го в оригиналната опаковка. Да се съхранява на недостъпни за деца места! Не го употребявайте след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

 
 
Към продукта
Повече информация
Марка Mylan
Лечение/профилактика на: Нередовен стомах и запек
За кого Бебета, Деца, Възрастни
Тип продукт Сироп
Към продукта

Активното вещество е лактулоза. 1 ml Дуфалак разтвор за перорално приложение съдържа 667 mg лактулоза.
-Дуфалак не съдържа помощни вещества. Може да има много малки количества други захари, като лактоза, галактоза, епилактоза и фруктоза.

Към продукта

Дуфалак да се приема еднократно сутрин. Дневната доза се определя индивидуално. По долу е дадена таблица с обичайните дозировки. При запек или при клинична необходимост от меки изпражнения:

Начална дозировка (3-4 дни) Поддържаща дозировка

Възрастни : 15- 45 ml, 15-30 ml

Деца 7-14 г.: 15 ml, 10-15 ml

Деца 1-6 г.: 5-10 ml, 5-10 ml

Кърмачета: 5 ml 


По правило дозировката може да се намали след първите няколко дни в зависимост от индивидуалните нужди на пациента! Приемете цялата доза за предпочитане по време на закуска. Началото на клиничния ефект може да се прояви след няколко дни. Това се обяснява с начина на действие на лактулозата. Ако след първите два дни не настъпи подобрение, може да се опита с по-висока дозировка или по-чест прием

Чернодробна прекома и кома:

Начална доза: 3 до 4 пъти на ден по 30-45 ml.

Поддържаща доза: трябва да бъде адаптирана така, че да се постигнат изхождания на меки изпражнения 2-3 пъти дневно. За предпочитане е рН на изпражненията да бъде 5.0-5.5.Ако според Вас ефектът на Дуфалак е твърде силен или твърде слаб, обърнете се към Вашия лекар. Ако приемете по-голяма доза Дуфалак, отколкото трябва: Ако сте приели по-висока доза Дуфалак, отколкото трябва, обърнете се незабавно към Вашия лекар или фармацевт. Не са наблюдавани случаи на предозиране. Ако дозата е твърде висока, могат да се появят болка в корема и диария. В такива случаи е достатъчно да се намали дозата или да се спре лечението. Ако пропуснете да вземете Дуфалак: Не приемайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата индивидуална доза.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Може да харесате също
Още от тази марка
Дуфалак сироп при запек 200 мл Mylan
Дуфалак сироп при запек 200 мл Mylan