Дулколакс Пико Капки със слабително действие 15 мл Sanofi

Дулколакс Пико Капки със слабително действие 15 мл Sanofi

В наличност

Арт. № 13531
  • При запек
  • Действа след от 6 до 12 часа
  • За възрастни и деца
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Dulcolax Pico Капки със слабително действие 15 мл Sanofi представлява лекарствен продукт без лекарско предписание със сигурен и нежен слабителен ефект. Дулколакс Пико Капки със слабително действие 15 мл Санофи ефективно стимулира чревната перисталтика и действа омекотяващо на изпражненията. Препоръчва се за прием при запек и при нужда от по-лесна дефекация. Осигурява облекчение след от 6 до 12 часа. За възрастни и деца.

Преди да премате Дулколакс Пико, трябва да знаете:

Децата не трябва да приемат Дулколакс без лекарско предписание.

Не приемайте Дулколакс Пико:

  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към натриев пикосулфат или към някоя от останалите съставки на Дулколакс;
  • ако имате преплитане на червата (временно потискане на чревната перисталтика) или чревна непроходимост;
  • ако имате остър хирургически корем, включително апендицит или остро възпаление на червата;
  • ако сте силно обезводнени;
  • ако изпитвате силна коремна болка, свързана с гадене и повръщане - тези състояния могат да бъдат показатели за по-сериозни такива;
  • ако имате редки вродени заболявания, които могат да доведат до несъвместимост с някои от помощните вещества на лекарствения продукт (вижте раздел "Важна информация относно някои от съставките на Дулколакс ").

Обърнете специално внимание при употребата на Дулколакс:

  • ако Вие имате нужда от слабителни средства всеки ден или за продължителен период от време - трябва да се свържете с Вашия лекар, за да се установи причината за констипацията, тъй като продължителната и прекомерна употреба може да доведе до нарушение на водния и електролитния баланс и понижаване на нивото на калий в кръвта (хипокалиемия).

Налични са съобщения за замайване и прилошаване при пациенти, които са приемали Дулколакс. Тези събития могат да бъдат свързани с констипацията (контракции при изхождане, коремна болка), но не задължително с прилагането на самия натриев пикосулфат.


Прием на други лекарства:

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. При приемане на високи дози Дулколакс, едновременното приложение на диуретици (отводняващи средства) или стероиди може да повиши риска от електролитен дисбаланс.
Електролитният дисбаланс може да доведе до повишена чувствителност към сърдечни гликозиди (група лекарствени продукти, които се използват при сърдечна недостатъчност и нарушен сърдечен ритъм, например дигоксин).
Едновременното прилагане с антибиотици (лекарства за лечение на бактериални инфекции) може да намали слабителното действие на Дулколакс.


Бременност и кърмене:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Както всички лекарствени продукти, Дулколакс  трябва да бъде приеман по време на бременност само по лекарско предписание.
Дулколакс може да бъде безопасно прилаган по време на кърмене.


Шофиране и работа с машини:

Не са провеждани изпитвания относно ефекта на Дулколакс върху способността за шофиране и работа с машини.


Важна информация относно някои от съставките на Дулколакс:

1 ml от капките съдържа 0,45 g сорбитол, което отговаря на 0.6 g сорбитол в максималната препоръчвана дневна доза за лечение на възрастни и деца над 10 години. Пациенти с вродена непоносимост към фруктоза не трябва да приемат този лекарствен продукт.

Възможни нежелани реакции:

Както всички лекарства, Дулколакс  може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нарушения на имунната система:

редки - свръхчувствителност
с неизвестна честота - подуване на кожата на лицето и лигавицата на устната кухина или гърлото, което може да причини затруднение в дишането (ангионевротичен оток), бързо прогресиращи, животозастрашаващи алергични (анафилактични) реакции.

Нарушения на метаболизма и храненето:
с неизвестна честота - дехидратация (загуба на вода).

Нарушения на нервната система:
нечести - замаяност
редки - припадък
Замаяност и припадък, могат да се дължат на констипацията (билка при дефекация, коремна болка) и да не са свързани с употребата на Дулколакс.

Стомашно-чревни нарушения:
чести - коремни спазми, коремна болка, диария, гадене
нечести - коремно неразположение, повръщане, кръв в изпражненията, дискомфорт в ануса и ректума
с неизвестна честота - възпаление на червата
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване: Изпълнителна агенция по лекарствата.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

Sanofi (Санофи) е компания, отличаваща се с множество опит в сферата на здравеопазването в продължение на повече от век. Тя е сред компаниите с най-много продажби – заема достойно 5-о място по продажби за 2017 година в България и 4-то място сред иновативните компании, представени в България.

Производител: Sanofi
Повече информация
Марка Sanofi
Лечение/профилактика Нередовен стомах и запек
За кого Бебета, Деца, Възрастни
Промо Дулколакс
Тип продукт Капки
Състав

Активни съставки: натриев пикосулфат

Допълнителни съставки: натриев бензоат, 70% разтвор на сорбитол, натриев цитрат дихидрат, лимонена киселина монохидрат, пречистена вода

Начин на употреба

Препоръчителна дневна доза:
Възрастни и деца над 10 години: 10-20 капки на ден

Деца от 4 до 10 години: 5-10 капки капки на ден

Деца под 4 години: 250 meg/kg телесно тегло

Приемайте вечер, за да стимулирате сутрешна дефекация. 

Ако сте приели или използвали повече от необходимата доза Дулколакс

Ако приемете по-голяма от необходимата доза Дулколакс , трябва да потърсите съвет от Вашия лекар или фармацевт. Ако се приемат високи дози, могат да се наблюдават воднисти изпражнения (диария), коремни спазми и загуба на течност, калий и други електролити. Наред с това, се съобщава за случаи на увреждане на вътрешната обвивка на дебелото черво (исхемия на мукозата на дебелото черво) тогава, когато Дулколакс е бил приеман в дози, значително по-високи от препоръчваните за лечение на констипацията. Хроничното предозиране с Дулколакс , както и с всички слабителни средства, може да предизвика хронична диария, коремни болки, намалено съдържание на калий в кръвта, вторичен хипералдостеронизъм {повишена продукция на хормона алдостерон, който контролира нивата на натрий и калий в кръвта) " и бъбречнокаменна болест. Случаи на увреждане ' на бъбречните тубули (вид бъбречно нарушение), метаболитна алкалоза (нарушение на киселинно-основното равновесие) и мускулна слабост, вследствие на намалено съдържание на калий в кръвта, са описани в резултат на хронична злоупотреба със слабителни средства.

Ако забравите да приемете Dulcolax Pico

Ако забравите да приемете Дулколакс  направете това веднага след като се сетите, но не вземайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата.

Ако спрете да приемате Dulcolax Pico

Трябва да бъде приеман само при нужда, и, ако е необходимо, приемът му да бъде преустановен.
Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Да се съхранява на място недостъпно за деца

Да се съхранява на сухо място с температура под 25°С.

Да не се използва след срока на годност, отбелязан върху опаковката. 

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Дулколакс Пико Капки със слабително действие 15 мл Sanofi
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също