Ефизол при болно гърло 250 мг х 20 таблетки за смучене Teva

Ефизол при болно гърло 250 мг х 20 таблетки за смучене Teva

В наличност

Арт. № 2253
  • Комбиниран лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта
  • За локално антисептично (противобактериално) лечение на леки възпалителни процеси в устната кухина и носоглътката
  • За профилактика на инфекции преди и след оперативни манипулации в областта на устата и гърлото
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Efisol при болно гърло Teva представлява висококачествен комбиниран лекарствен продукт без лекарско предписание, предназначен за облекчаване на гърлобола. Ефизол при болно гърло Тева се отличава със своята специална формула с деквалиниев хлорид и аскорбинова киселина. Деквалиниевият хлорид действа потискащо на популацията на редица микроорганизми. Аскорбиновата киселина, по-известна като витамин С, уплътнява стените на кръвоносните съдове, редуцира пропускливостта им, както и риска от кървене и поява на оток. Лекарственото средство се отличва още с противовъзпалително действие. Продуктът е подходящ с цел локално антисептично (противобактериално) лечение на леки възпалителни процеси в устната кухина и носоглътката (катарални, улцерозни и фибринозни гингивити, афтозни стоматити, кандидоза, фарингити, тонзилити, ларингити и глосити)Прилага се още с цел проилактика преди и след операции в областта на устата и гърлото. Продуктът е подходящ и за прилагане като част от комплексно лечение заедно с антибиотици или сулфонамиди в случай на по-сериозни инфекции на носоглътката. С приятен какаов вкус. За възрастни и деца над 4 години.

Преди прием на Efisol е добре да знаете:

Противопоказания:

Не приемайте Ефизол, ако сте алергични към деквалиниев хлорид, аскорбинова киселина или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Ефизол съдържа глюкоза, лактоза монохидрат, захароза.

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.
Въпреки ниското съдържание на захари в една таблетка (742,7 mg) употребата на продукта при диабетици трябва да се извършва с повишено внимание и контролиране стойностите на кръвната захар.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие:

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
При едновременно приложение с натриев полистиренсулфонат (за лечение на повишени стойности на калия в организма) съществува вероятност да се получат тежки увреждания на кожата и лигавиците, особено в стомашно-чревния тракт.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна, или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

До момента няма данни от съответни епидемиологични проучвания относно въздействието на Ефизол върху бременността. Поради това трябва да се подхожда предпазливо при употребата му при бременни жени.
Ефизол може да се прилага при кърмещи жени в препоръчваните доза и продължителност на лечебния курс.

Шофиране и работа с машини:

Ефизол не оказва влияние върху шофирането и работата с машини

Нежелани лекарствени реакции:

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Продуктът се понася добре, не дразни тъканите и няма съобщения за сериозни нежелани лекарствени реакции. Рядко може да предизвика гадене и позиви за повръщане, много рядко алергични реакции, чувство за парене и дразнене или сухата в устната кухина и нарушено развитие на нормалната бактериална флора в устната кухина при продължителна употреба.

 

Повече информация
Марка Teva
Лечение/профилактика Афти, Болка в гърлото, Гъбички в устата, Възпаление на венците
Серия Ефизол
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки за смучене
Състав

Активни съставки: деквалиниев хлорид, аскорбинова киселина.

Допълнителни съставки: глюкоза, захарин натрий, пектин, ванилин, захароза, какао, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат.

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

 

Начин на употреба

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано тук или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Прилага се по 1 таблетка за смучене през 2-3 часа (не повече от 8-10 таблетки за 24 часа).

Таблетките не се дъвчат. Половин час след приемането им е необходимо да се въздържате от приемане на храна и течности.

Препоръчва се лечението да продължи 1-2 дни след отзвучаване на оплакванията. Общата продължителност на лечението не трябва да надвишава 5-7 дни (опасност от нарушаване на нормалната бактериална флора в устната кухина и гърлото).

Продуктът не е подходящ за приложение при деца под 4 години поради риск от попадане на таблетката в дихателните пътища.

Да се спазва препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Не използвайте след изтичане срока на годност.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Ефизол при болно гърло 250 мг х 20 таблетки за смучене Teva
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също