Флебодия при разширени вени и хемороиди 600 мг х 30 филмирани таблетки Innotech

В наличност
Арт. №
24737
Тегло
0.050 кг.
  • Идеалното природно средство при проблеми с кръвообращението
  • Намалява риска от болка и кървене при хемороиди
  • Намалява риска от болката и тежестта в краката
  • Увеличава устойчивостта на вените и капилярите
Обикновена цена 24.79 лв. (-20%) Специална цена 19.83 лв.
Към продукта

Флебодия при разширени вени и хемороиди 600 мг х 30 филмирани таблетки Innotech  е лекарство без лекарско предписание за възрастни, което съдържа уникалното природно вещество - диосмин. Диосминът е венотоник - повишава тонуса на мускулите на стените на вените. Укрепва и защитава малките кръвоносни съдове - капилярите, като увеличава устойчивостта им на вредни влияния. Използвайте лекарството, ако имате проблеми с кръвообращението, включително тежест в краката и болка, вследствие на разширени вени, отпуснатост на кожата при залежаване, също за лечение на признаците на обострени хемороиди и при капилярна чупливост.

След употребата на лекарствения продукт болката и тежестта в краката ще бъдат значително намалени, рискът от кървене е сведен до минимум - ще забравите за кървящите хемороиди и разширените вени.

За максимален ефект от лечението с Флебодия Ви съветваме да установите някои здравословни навици. Избягвайте излагането на слънце, топлината, продължителното стоене прави, намалете наднорменото тегло. Препоръчително е ходенето пеша, както и умерените физически упражнения и носенето на специални чорапи, тези дейности ще подобрят кръвообращението и терапията ще бъде успешна.

Не приемайте Флебодия 600 мг х 30 филмирани таблетки Innotech:

  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки;
  • Ако смятате, не някои от тези условия се отнасят за Вас, или имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди лечението.

Предупреждения и предпазни мерки
Ако проблемите и чупливостта на кръвоносните съдове не намалеят до 15 дни, обърнете се към Вашия лекар за съвет дали да продължите с лечението. Ако оплакванията от хемороидите не намалеят няколко дни, след приема на Флебодия, обърнете се към Вашия лекар за съвет. Прилагането на този лекарствен продукт не отменя специфичното лечение на някой анални заболявалия.

Други лекарства и Флебодия
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемете или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност и кърмене
Употребата на Флебодия по време на бременност може да става само с предписание от лекар. При кърмене употребата на Флебодия не се препоръчва. Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
Няма описано влияние на този лекарствен продукт върху способността за шофирането или работа с машини.

Флебодия съдържа кохинил червено и пропилен гликол!
Наличието на кохинил червено и пропилен гликол може да причини алергични реакции или дразнене по кожата.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Флебодия може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Възможни са леки храносмилателни проблеми, които рядко налагат спиране на лечението.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно на: 

Изпълнителна агенция по лекарствата
ул. „Дамян Груев” № 8
1303 София
Тел.:+35 928903417
уебсайт: www.bda.bg

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

Съхранение

Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Флебодия след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение. Да се съхранява в оригиналната опаковка.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Как изглежда Флебодия и какво съдържа опаковката
Флебодия се предлага под формата на филмирани таблетки в PVC/ алуминиев блистер по 15 таблетки. Блистерите са поставени в картонена кутия по 1 или 2 блистера, т.е. по 15 или 30 филмирани таблетки.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL, Франция.
INNОТНЕRA CHOUZY, Франция.

Дата на последно преразглеждане на листовката: 08/ 2018 г.

 Лаборатория Инотек (Laboratoire Innotech International) е част от Innotera Group. Инотера Груп е независима френска фармацевтична компания, специализирана в областта на женското здраве и ежедневната патология. Компанията е водена от иновациите - разработва нови молекули, предоставя качествени, ефикасни и безопасни продукти. Нейната философия е насочена към подобряване на ефективността на продуктите, които предлага, за да подобри и качеството на живот на пациентите.

 

Към продукта
Повече информация
Марка Innotech
Лечение/профилактика на: Разширени вени
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активно вещество: Всяка филмирана таблетка съдържа 600 мг диосмин;

Помощни вещества:  микронизирана стеаринова киселина, талк, плоиоксил 8 стеарат, колоиден безводен силициев диоксид, хипромелоза, микрокристална целулоза, пропилен гликол, титанов диоксид, кохинил червено (Е 124), черен железен оксид, червен железен оксид, карнаубски восък, бял пчелен восък , шеллак.

Към продукта

В случай, че Вашият лекар не е посочил друго, се препоръчва следният прием:

При венозна недостатъчност: 1 таблетка дневно половин час преди сутрешното хранене
При хемороиди: 2 до 3 таблетки дневно по време на хранене.
Приемайте перорално (през устата), с чаша вода.

Ако сте пропуснали да приемете Флебодия, не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Флебодия при разширени вени и хемороиди 600 мг х 30 филмирани таблетки Innotech
Флебодия при разширени вени и хемороиди 600 мг х 30 филмирани таблетки Innotech
Още от тази марка
Може да харесате също