-25%отстъпка

Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech

В наличност
Арт. №
23869
Тегло
0.150 кг.
  • За лечение на остър бронхит и хронична бронхопневмопатия при деца
  • Улеснява отхрачването и облекчава дишането
  • Притежава приятен аромат на банан
Обикновена цена 7.35 лв. (-25%) Специална цена 5.51 лв.
Към продукта

Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech  е лекарствен продукт без лекарско предписание. Предназначен е за лечение на остър бронхит и остри кризи при хронична бронхопневмопатия, съпроводени с нарушена бронхиална секреция при деца над 2 години. Активното вещество притежава бързо действие и спомага за усилване на експекторацията (отхрачването), като въздейства на мукуса и дишането е улеснено, а упоритата кашлица е овладяна. Притежава приятен аромат на банан.

Продуктивната кашлица е основна част от защитната бронхопулмонарна система на организма. Чрез кашлицата организмът на Вашето дете се опитва да отстрани болестотворните причинители в дихателната система. За това бронхопулмонарна система трябва да бъде поддържана добре особено при децата.

 Не използвайте Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech  и информирайте Вашия лекар, ако Вашето дете е:

  • алергично (свръхчувствително) към: активната съставка на това лекарство или сродни такива, някои други съставки на Флудитек 20 mg/ml сироп и особенно метил парахидроксибензоат.
  • Да не се прилага при бебета (под 2 годишна възраст) поради опастност от обостряне на бронхиалната конгеетия.

Ако смятате, че някои от тези условия се отнася за Вашето дете, или имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди лечението с Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech.
Обърнете специално внимание при лечението в случай на:

  • продуктивна кашлица с гноен секрет,
  • хронично заболяване на бронхиалните пътища или белите дробове,

Лечението трябва да се прекрати в случай на обостряне на симптомите. В такъв случай се консултирайте с Вашия лекар, за да преоцени лечението.
Не бива да се комбинира бронхиален модифициращ агент, като Флудитек 20 mg/ml сироп с потискащи кашлицата продукти.
Поради наличието на захар Флудитек 20 mg/ml сироп е противопоказан за деца с вродена непоносимост към фруктоза, глюкозо/галактозен синдром на малабсорбция или захарно/изомалтазен дефицит.
Съдържанието на захар трябва да се вземе предвид при деца с диабет или на диета, изискваща намален прием на захар. Съдържанието на захар е 3,5g в 5 ml сироп.
Това лекарство съдържа метил парахидриксибензоат (Е 218) и азо багрилото - сънсет жълто FCF и може да причини алергични реакции (възможно е да са от забавен тип).


Прием на други лекарства
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако детето Ви приема или наскоро е приемало други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech няма известни лекарствени взаимодействия. Независимо от това, информирайте винаги Вашия лекар или фармацевт за приеманите от детето Ви лекарства.


Бременност и кърмене - Неприложимо
Шофиране и работа е машини - Неприложимо
Важна информации относно някои от съставките на Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech:
Ако Вашият лекар Ви е казал, че детето Ви има непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди детето Ви да вземе този продукт. Наличието на метил парахидроксибензоат и на сънсет жълто FCF може да причинят алергични реакции (възможно е да са от забавен тип).

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  • Риск от бронхиална конгестия при бебета,
  • Кожни алергични рекации като пруритус, еритематозни обриви, уртикария и ангиоедем,
  • Възможни са храносмилателни смущения (гастралгия, гадене или повръщане, диария). Ако се появят такива смущения, се препоръчва да се редуцира дозата.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Съхранение

Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Да се съхранява при температура под 25°С в оригиналната опаковка.
Срок на използване след отваряне на бутилката: един месец при температура под 25°С.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Как изглежда и какво съдържа опаковката на Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech: предлага се под формата на сироп, поставен в прозрачни, безцветни стъклени бутилки от 125 ml с мерителна чашка.

Притежател на разрешението за употреба:

LABORATOIRE INNOTЕСН INTERNATIONAL 22 Avenue Aristide Briand. B.P. 32 94111 Arcueil CEDEX,
Франция

Производител
JNNOTHERA CHOUZY
Rue Rend Chantereau - Chouzy-sur-Cisse
41150 VALLOIRE-SUR-CISSE -Франция

Представителството за България
1113 София, ж.к. "Изток", ул. "Д-р Любен Русев", 22' ет.1, ап. 3 тел.: 02/ 87 00 462,
e-mail: [email protected]

Лаборатория Инотек (Laboratoire Innotech International) е част от Innotera Group. Инотера Груп е независима френска фармацевтична компания, специализирана в областта на женското здраве и ежедневната патология. Компанията е водена от иновациите - разработва нови молекули, предоставя качествени, ефикасни и безопасни продукти. Нейната философия е насочена към подобряване на ефективността на продуктите, които предлага, за да подобри и качеството на живот на пациентите.

Към продукта
Повече информация
Марка Innotech
Лечение/профилактика на: Влажна кашлица
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Деца
Тип продукт Сироп
Към продукта

Активно вещество: карбоцистеин. Всяка доза (5 мл) от сиропа съдържа 100 мг карбоцистеин.
Помощни вещества: глицерол, метил парахидроксибензоат, захароза, оцветител: сънсет жълто FCF (E110), натриев хидроксид, бананова есенция, пречистена вода.

Към продукта

За деца над 5 години: 3  пъти дневно по 5 мл.

За деца от 2 до 5 години: 2 пъти дневно по 5 мл.

Лечението трябва да се проведе в рамките на 8 до 10 дни. При прояви на предозиране се изисква симптоматично лечение. Необходимо е да се уведоми незабавно лекуващия лекар.

Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech
Флудитек сироп за деца 2% 125 мл Innotech
Още от тази марка
Флудитек сироп за възрастни 5% 125 мл Innotech
Флудитек сироп за възрастни 5% 125 мл Innotech
Обикновена цена 7.75 лв. (-25%) Специална цена 5.81 лв.
Може да харесате също