Флуимуцил при кашлица 200 мг х 20 сашета Angelini

Изчерпан
Останали са само 0
Арт. №
31267
Тегло
0.100 кг.
  • За втечняване на бронхиалния секрет и улесняване на отхрачването
  • Прилага се при остър и хроничен бронхит
  • Под формата на сашета

Този продукт не може да бъде закупен онлайн в момента!*

* Очакваме нашия лиценз за онлайн продажба на лекарства без рецепта.

БЪДИ ОТ ПЪРВИТЕ, КОИТО ЩЕ НАУЧАТ КОГА СТАРТИРАМЕ!

Абонирай се за нашия бюлетин и ще получиш ваучер за 10 лв. отстъпка при първата ти поръчка

Към продукта

Флуимуцил сашета е лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Активната съставка на Fluimicil sashe е ацетилцистеин - вещество, което принадлежи към групата на муколитиците и експекторантите. Експекторантите и муколитиците втечняват патологично сгъстения бронхиален секрет и спомагат за неговото отделяне от белите дробове чрез кашляне. Използват се при терапията на продуктивна кашлица при заболявания на дихателните пътища и белия дроб - бронхиолити, бронхити (остри и хронични), бронхиектазии и др.

Мисията на Angelini е да бъде близо до хората, задоволявайки ежедневните им нужди с ефективни, надеждни и висококачествени продукти, които са широко разпространени и достъпни. Фирмата предлага лекарствени продукти по лекарско предписание, лекарствени продукти без лекарско предписание, медицински изделия, хранителни добавки и козметика. За осъществяване на дейността си компанията притежава необходимите лицензи, а така също и ексклузивитет за стоките си на българския пазар. 

 

Към продукта
Повече информация
Марка Angelini
Лечение/профилактика на: Влажна кашлица
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Възрастни
Тип продукт Сашета
Към продукта

Едно саше съдържа:

Активното вещество е: ацетилцистеин (acetylcysteine) 200 mg.
Помощни вещества са: аспартам, бетакаротен 1 % CWS/M, портокалов аромат, сорбитол.

 

Към продукта
Възрастни и деца над 14 - годишна възраст:
 
1 саше ФЛУИМУЦИЛ 200 мг гранули за перорален разтвор, 3 пъти дневно.
Деца:
 
От 7 до 14-годишна възраст
 
1 саше ФЛУИМУЦИЛ 200 мг гранули за перорален разтвор, 1 - 2 пъти дневно.
Продължителността на лечението е от 5 до 10 дни при остри състояния и до няколко (1-2) месеца при хронични състояния (муковисцидоза).
 
Дозировка при муковисцидоза:
 
Възрастни - до 800 мг,
Деца - до 600 мг дневно.
 
Начин на употреба:
 
Да се приема след хранене. Муколитичният ефект се засилва при прием на течности. Разтворете съдържанието на сашето в малко количество вода и разбъркайте с лъжица. Полученият разтвор е готов за употреба.
 
Ако сте приели, повече от необходимата доза ФЛУИМУЦИЛ:
 
При перорален прием не са наблюдавани конкретни признаци или симптоми, дори при пациенти, лекувани с високи дози ацетилцистеин. При необходимост да се направи бронхоаспирация. Случаи на предозиране не са известни.
Ако сте пропуснали да приемете ФЛУИМУЦИЛ:
 
Ако забравите да вземете едно саше, продължете със следващата доза, както обикновено.
 

Нежелани реакции:

Пероралният прием на Флуимицил може в някои случаи да бъде последван от гадене и повръщане и в редки случаи от реакции на свръхчувствителност като уртикария, сърбеж, тахикардия, спад на кръвното налягане, бронхоспазъм.

Много рядко - хеморагии.

При поява на нежелани лекарствени реакции да се преустанови приемането на лекарството.

Не приемайте ФЛУИМУЦИЛ:

Ако имате известна свръхчувствителност към ацетилцистеин или към някое от помощните вещества. - ако страдате от фенилкетонурия, тъй като ФЛУИМУЦИЛ съдържа аспартам. - ако имате активна язва на стомаха и дуоденума. - ако страдате от астма. Под 2 годишна възраст само по витални индикации, след стриктно проследяване от лекар.

Обърнете специално внимание при употребата на ФЛУИМУЦИЛ:

Пациентите, страдащи от бронхиална астма трябва внимателно да бъдат наблюдавани по време на терапията: ако се появи бронхоспазъм, лечението трябва да се преустанови незабавно. Лекарството следва да се приема с внимание от лица в напреднала възраст с респираторна недостатъчност. Ако голямо количество секрети се втечни, особено при малки деца, и неподвижно болни пациенти, има вероятност от аспириране на секретите. Ацетилцистеин не трябва да се приема от пациенти с намалена способност за отхрачване, освен ако по време на лечението не им бъде приложена аспирация. Тъй като препаратът съдържа фруктоза, която е метаболит на сорбитола, продуктът не трябва да се приема от пациенти, страдащи от вродена непоносимост към фруктозата.

Прием/употреба на други лекарства:

Ацетилцистеин повишава концентрацията на цефуроксим в бронхиалния секрет. При използване на лекарствения продукт с лекарства против кашлица може да се появи задържане на секрета в резултат от намаления кашличен рефлекс. В литературата не са описани случаи на взаимодействия на други лекарства с орално приемания ацетилцистеин. Препоръчва се да не се смесват други лекарства с ФЛУИМУЦИЛ гранули за перорален разтвор. Пероралното приложение с антибиотици не трябва да съвпада с Флуимуцил. Необходим е минимален интервал 2 часа между приемите.

Бременност и кърмене:

Макар изследвания с ФЛУИМУЦИЛ върху животни да не показват тератогенен ефект, приемането му по време на бременност и кърмене следва да става, както и при всички други лекарства, само при реална необходимост и под пряко лекарско наблюдение.

Шофиране и работа с машини:

Не оказва влияние.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Флуимуцил при кашлица 200 мг х 20 сашета Angelini
Вашата оценка
Флуимуцил при кашлица 200 мг х 20 сашета Angelini
Флуимуцил при кашлица 200 мг х 20 сашета Angelini