Fortex Нолипид за нормални нива на холестерола 10мг х30 таблетки

В наличност
Арт. №
23789
Тегло
0.060 кг.
  • Допринася за нормални нива на холестерола
  • Природна алтернатива на класическите средства за понижаване на липидните нива
  • Използва се в комбинация с диетична терапия при пациенти с хиперхолестеролемия

 

10.59 лв.
Към продукта

Нолипид е хранителна добавка, съдържаща Поликозанол. Поликозанолът е смес от висши първични алифатни алкохоли, изолирани от меласата на захарната тръстика, а основната съставка е октакозанол. Доказано е, че тази смес понижава нивото на холестерола при опити със здрави доброволци и пациенти с хиперхолестеролемия тип 2 и че дневни дози от 10 mg поликозанол са също толкова ефективни за понижаване на общия холестерол или LDL холестерола, колкото и същата доза симвастатин или провастатин, като в допълнение повишава нивото на HDL-C. 

Nolipid се предлага в опаковки от 30 филм-таблетки, съдържащи 10мг Поликозанол. Използваната суровина е за фармацевтични и хранителни цели- Поликозанол 98%, като съдържанието на Октакозанол е 60%. Произвежда се в лицензиран български производител.
Досегашните изследвания върху поликозанола, както и тестовете за канцерогенност не дават основания за безпокойство по отношение на безопасността. Поликозанол е напълно безвреден.
В изследвания е доказано, че при всяко 10-процентово понижаване на холестероловите нива смъртността от инфаркти и инсулти намалява с 18%,. За да се управлява по-добре нивото на холестерола в кръвта трябва да се следят наднорменото тегло, кръвното налягане, да се осигурят здравословен режим на хранене, редовна двигателна активност. Когато тези превантивни мерки не водят до желаното снижаване на липидните нива, се прибягва до лекарства, най-често до статини. Te
подтискат чернодробното производство на холестерол, като блокират отговорен за това ензим. За съжаление - с цената на странични ефекти върху стомаха и черния дроб. Макар че доста голям брой рискови пациенти трябва да се лекуват с медикаменти, понижаващи липидните нива, само малка част от тях наистина получават лечение. Поради
нежеланието на пациентите да бъдат лекувани с химически средства, особено с цел първична профилактика, налице е нуждата от ефективни, безвредни и в идеалния случай получени по естествен път средства, понижаващи холестероловите нива.

Нолипид е точно такава природна алтернатива на класическите средства за понижаване на липидните нива, като понастоящем все по-широко се използва в комбинация с диетична терапия при пациенти с хиперхолестеролемия.

Фортекс Нутрасютикалс е в списъка на водещите компании, произвеждащи хранителни добавки и здравна козметика в България. Тя е изцяло българска фирма, фокусирана върху здравето на хората. Fortex Nutracuticals фокусира дейността си върху природните вещества и тяхната биологически максимална съвместимост с човешкия организъм. Подходът, който се използва за създаването на всеки продукт е новаторски и с максимален ефект за крайния потребител.

Производител: ФОРТЕКС Нутрасютикалс ООД

Към продукта
Повече информация
Марка Fortex
За кого Възрастни
Вид продукт Хранителна добавка
Лечение/профилактика на: Висок холестерол
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Всяка таблетка съдържа: 10 mg поликозанол.

Към продукта

Да се приема по 1 таблетка вечер, с достатъчно количество вода.

Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Да не се приема в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Fortex Нолипид за нормални нива на холестерола 10мг х30 таблетки
Fortex Нолипид за нормални нива на холестерола 10мг х30 таблетки