Heparoid Zentiva маз х30 гр

В наличност

Арт. № 3028
  • Лекарствен продукт с антитромботично действие, предназначен за лечение на възпалителни и посттравматични състояния

  • Ще ограничи съсирването на кръвта на засегнатото място, ще възпрепятства образуването на тромби (кръвни съсиреци), ускорявайки разсейването на кръвоизливи

  • Намалява появата на подутини и има противовъзпалително действие

Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Heparoid Zentiva маз х30 гр е лекарствен продукт с антитромботично действие, предназначен за лечение на възпалителни и посттравматични състояния.

Хепароид Зентива маз х30 гр ще ограничи съсирването на кръвта на засегнатото място, ще възпрепятства образуването на тромби (кръвни съсиреци), ускорявайки разсейването на кръвоизливи. Намалява появата на подутини и има противовъзпалително действие. Чувството на напрегнатост и болката на засегнатото  място отминават, след излекуването на отоците и кръвоизливите.

 

Компанията Sanofi се отличава с множество опит в сферата на здравеопазването в продължение на повече от век. Тя е сред компаниите с най-много продажби – заема достойно 5-то място по продажби за 2017 година в България и 4-то място сред иновативните компании, представени в България.

Повече информация
Марка Zentiva
Лечение/профилактика Крампи /Травми
За кого Възрастни
Тип продукт Маз
Състав

Активното вещество е хепариноид (100 IU)/мг) 60 мг в 30 д маз.

Помощни вещества: твърд парафин, течен парафин, цетил-стеарил алкохол, стеарин, бял восък, моноглицериди на наситени висши мастни киселини, етоксилирани С 12-С 16 алкохоли, пропиленгликол, троламин,  метилпарабен,  пропилпарабен, дестилирана вода, ароматна композиция.

Начин на употреба

Приложете Хепароид Зентива на възпалението място след травма или контузия, той ще ограничи съсирването на кръвта на засегнатото място, ще възпрепятства образуването на тромби (кръвни съсиреци), ускорявайки разсейването на кръвоизливи. Намалява появата на подутини и има противовъзпалително действие. Чувството на напрегнатост и болката на засегнатото  място отминават, след излекуването на отоците и кръвоизливите.

Хепароид Зентива е предназначен за употреба както от възрастни, така и от деца от най-ранна възраст.

Използвайте при следните състояния :

  • Тендинит (възпаление на сухожилията) ;
  • Посттравматични отоци;
  • Контузии и навяхвания;
  • За подпомагане заздравяването на белези след наранявания или операции, за омекотяване на твърди и подути белези;
  • По лекарско предписание можете да използвате за локално лечение на възпаления на повърхностни вени, възпаления около вени, за омекотяване на твърда кожа при венозна недостатъчност.

По време на бременност и кърмене може да се прилага само след консултация от лекар!

Не използвайте Хепароид Зентива, ако имате:

  • свръхчувствителност към някоя от съставките му
  • проблеми с кръвосъсирването, не употребявайте лекарствения продукт за намазване на големи по площ участъци. Лекарственият продукт не трябва да се нанася върху отворени рани, лигавици и в очите.

Бъдете особено внимателни с Хепароид Зентива:

При заболяване на вените се консултирайте с Вашия лекар относно продължителността на употреба на Хепароид Зентива. Ако лекарят не реши друго, при тези заболявания той се прилага обикновено в продължение на 1 – 2 седмици.

Приложението на Хепароид Зентива е само част от комплексната терапия за лечение на заболявания на вените. Спазвайте останалите препоръчани от лекаря процедури (употреба на други лекарствени продукти, компресивна превръзка с бинт или чорап).

Ако при наранявания до 3 дни не се забележи подобрение или признаците се влошат, или се появят странични ефекти, преустановете употребата му и се обърнете за помощ към лекар. Без консултация с лекар не употребявайте лекарствения продукт повече от 2 седмици.

Хепароид Зентива не трябва да се нанася върху отворени рани, лигавици и в очите.

Ако по случайност малко дете погълне по-голямо количество от лекарствения продукт, това може да доведе до гадене и повръщане. В този случай предизвикайте повръщане или го улеснете и потърсете лекарска помощ.

Прием на други лекарства

Хепароид Зентива не може да се използва едновременно с някои други лекарствени продукти за локално приложение, например с продукти, съдържащи тетрациклин, хидрокортизон или салицилова киселина. Ако употребявате други лекарствени продукти, било то с рецепта от лекар или без нея, посъветвайте се с лекуващия лекар дали Хепароид Зентива е подходящ за Вас. Едновременно с него не използвайте и други свободно продавани лекарствени продукти за локално приложение. Когато лекар Ви изписва други лекарствени продукти, предупредете го, че употребявате Хепароид Зентива.

Бременност и кърмене

През последното тримесечие на бременността лекарственият продукт не трябва да се използва продължително време или с него да се намазват големи участъци по кожата, защото може да предизвика кръвоизлив. При кърмене мазта може да се използва за кратко и само за малки по площ участъци от кожата. По време на бременност и кърмене лекарственият продукт може да се употребява само със съгласието на лекуващия лекар.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Не повлиява дейности, изискващи повишено внимание.

Ако лекарят не предпише друго, възрастни, младежи и деца намазват засегнатото място и областта около него 2-3 пъти дневно с приблизително 1 мм дебел слой маз, който се втрива леко в кожата. При заболяване на вените може да се приложи компресивна превръзка. При големи и болезнени кръвоизливи, лекуваното с мазта място, може в началото да се покрие с непропускаща въздух превръзка, най-добре през нощта. При варикозна язва мазта трябва да се втрие в кожата около нея.

Ако имате допълнителни въпроси за употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Хепароид Зентива може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки страда от тях. При употреба на лекарствения продукт могат да се появят временни зачервявания на кожата или сърбеж.

Ако забележите тези или други нежелани реакции, консултирайте се с Вашия лекар.

В редки случаи по време на лечението може да се наблюдава свръхчувствителност към някоя от съставките на лекарствения продукт, изразяваща се с локално подуване и зачервяване на кожата, с усещане за парене и сърбеж, понякога с обриви от малки пъпчици. В такъв случай прекъснете  лечението и се консултирайте с Вашия лекар относно по-нататъшното използване на лекарствения продукт.

Ако някоя от нежеланите реакции се задълбочи или ако забележите нежелана реакция, неупомената в тази листовка, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява под 25 °С.

Да се пази от влага.

Да не се използва Хепариод Зентива след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката. Срокът на годност изтича в последния ден на отбелязания месец.

Не използвайте Хепароид Зентива, ако забележите видими признаци на влошаване.

Лекарствата не бива да се изхвърлят в отходните води или в битовата смет. Попитайте Вашия лекар или фармацевт как да се освободите от лекарство, което вече не Вие нужно. Тези мерки ще подпомогнат опазването на околната среда.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Heparoid Zentiva маз х30 гр
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също