Исла Минт при суха кашлица и дрезгав глас с ментово масло x30 пастила Engelhard Arzneimittel

В наличност
Арт. №
2295
Тегло
0.050 кг.
  • При суха кашлица и дрезгав глас
  • При преумора на гласните връзки (певци, говорители)
  • При сух въздух (нагревателни уреди или климатици)
  • При сухота в устата
  • При ограничено дишане през носа
Обикновена цена 8.65 лв. (-17%) Специална цена 7.18 лв.
Към продукта

Isla Mint е медицинско изделие с растителен произход под формата на пастили. Съставките в Исла Минт образуват защитен слой върху лигавицата на дихателните пътища. По този начин възпалената лигавица е предпазена и се възстановява по-бързо. Благоприятният ефект на пастилите се наблюдава особено при оплаквания, свързани с гърлото и причинени от:

  • суха кашлица и дрезгав глас;
  • преумора на гласните връзки (певци, говорители);
  • сух въздух (нагревателни уреди или климатици);
  • сухота в устата;
  • ограничено дишане през носа.

Исландски лишей
Исландски лишей е растение, което от 17-ти век се използва в народната медицина под различни имена. То се среща на неплодородни почви в низините и планинските вериги в Северна, Централна и Източна Европа, а също така и в Северна Америка.
Исландският лишей принадлежи към семейството на лишеите (Parmeliaceae), които представляват комбинация от гъби и водорасли, живеещи в симбиоза (постоянно съжителство, полезно за двата вида). Исландският лишей е храстоподобен, висок около 10 cm, и се разклонява в къдрави “листа", с намаляващ размер. Той е кафяв до маслено-зелен в горната си повърхност и с бяло-сиви петънца по долната повърхност.

Предпазване на лигавицата
Всеки ден, защитните сили на организма са поставени на изпитание от пълния с микроорганизми въздух, който вдишваме. Лигавицата на въздухоносните пътища е първата преграда, която възпира тези микроорганизми. Ако тя е раздразнена и възпалена, например от сух въздух (при употреба на нагревателни уреди или климатици), смог, тютюнев дим или други фактори, микроорганизмите могат по-лесно да навлязат в нашето тяло. Това може да доведе до възпаление на горните дихателни пътища, суха кашлица и пресипнало гърло.

Облекчаване на суха кашлица и дрезгав глас
Муцините, вещества, които се съдържат в Исландския лишей, покриват лигавицата на гърлото като защитен филм. По този начин я защитават от сухия и замърсен въздух.
Вече раздразнената лигавица се възстановява по-бързо и възвръща защитната си функция.

Специалното в Исла-Минт
Исла-Минт съдържа специален екстракт от Исландски лишей, който устоява на суровия климат на далечния север. Сухият екстракт съдържа повече от 80 % муцини. При смучене на пастилите, този концентриран екстракт се разтваря и покрива лигавицата на устата и гърлото като балсам, където оказва своето благотворно действие.

Предпазване и грижа за гласните връзки
Слабостта на гласа и пресипналостта са показание, че изключително чувствителните гласни връзки са под атака. В тези случаи Исла-Минт разгръща своя облекчаващ и омекчаващ ефект. Исла-Минт може да се използва и като профилактика, за предпазване на чувствителните гласни връзки от преумора.

Сухота в устата
Причините за сухота в устата могат да бъдат различни. Редовен прием на определени лекарства, например лекарства против високо кръвно налягане или психотропни лекарства и др. могат да доведат до намалено отделяне на слюнка. Също така и някои заболявания като диабет или ревматоидни заболявания (ревматоиден артрит) могат да причинят сухота в устата. Външни фактори като сух въздух, прекомерен прием на кафе или чай, тютюнопушене и дори липсата на дъвкателна активност могат да доведат до пресъхваме на устата. Намаленото отделяне на слюнка може да бъде причинено и от стареене, по тази причина по-възрастните често се оплакват от сухота в устата. Съставките на Исла-Минт овлажняват и равномерно се разпределят по лигавиците.

Предпазване на лигавицата при спортуване
Физическото натоварване при спортуване натоварва лигавицата на въздухоносните пътища повече от нормалното, което може да доведе до раздразнение, сухота и пресипналост. При спортуване Исла-Минт може да бъде особено полезен, защото предпазва лигавицата по естествен начин от пресъхване.

Отлична поносимост
Исла-Минт е с отлична поносимост. Пастилите са подходящи и за хора с чувствителен стомах. Исла-Минт има приятен ментов вкус. Пастилите не съдържат захар и затова са щадящи за зъбите, което ги прави особено подходящи при деца и подрастващи.

Кога не трябва да използвате Исла-Минт?
Исла-Минт не трябва да се използва при известна свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид при употреба на Исла-Минт?
Ако знаете, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с лекар преди да приемете Исла-Минт.

Може ли Исла-Минт да бъде приеман по време на бременност и кърмене?
Няма докладвани случаи или други причини, които да правят противопоказана употребата на ИслаКасис по време на бременност и кърмене.

Какви нежелани реакции може да предизвика Исла-Минт?
Много рядко Исла-Минт може да има лаксативен ефект, поради съдържанието на сорбитол и малтитол. В много редки случаи са възможни алергични реакции.

Какво друго трябва да имате предвид:
Да не се използва след изтичане срока на годност, означен върху опаковката и блистера! Да се съхраняват на сухо място, при температура под 25°С.
Тъй като екстрактът от касис и аскорбиновата киселина, които се съдържат в продукта, са чувствителни към светлина, препоръчително е да съхранявате продукта в картонената кутия, за да се избегне промяната в цвета на пастилите.

Engelhard Arzneimittel е фармацевтична компания основана 1870 г., която към днешна дата е една от водещите компании производители на марки в ОТС сектора. Енгелхард изследва, разработва и произвежда фармацевтични продукти за респираторни и кожни заболявания, нарушения на дефицита на внимание и проблеми с храносмилането. В България продуктите на компанията се дистрибутират от Ведра Интернешънъл АД. 

Притежател на разрешението за употреба и производител: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. Kg, Германия

Дистрибутор: Vedra International

Към продукта
Повече информация
Марка Engelhard Arzneimittel
Лечение/профилактика на: Суха кашлица, Болка в гърлото
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки за смучене
Към продукта

Какво съдържа Исла-Минт?
1 пастил съдържа 80 mg воден екстракт от Исландски лишей (Lichni Islandici extractum liquidum) (0,4–0,8:1).

Други съставки: Акация, сорбитол, лек течен парафин, аспартам, хлорофилно меден комплекс (оцветител Е141), ментово масло, пречиста вода.

1 пастил съдържа 392 mg сорбитол (подсладител) = 0,031 BU (хлебни единици).

Към продукта

Как можете да използвате Исла-Минт?
Възрастни и деца над 4 години: по 1–2 пастила се смучат бавно няколко пъти дневно, при необходимост.
Важно е да сте сигурни, че детето може да смуче пастила без да се задави.

Информация за диабетици: 1 пастил съдържа 397 mg захарни заместители = 0,033 BU (хлебни единици).

Колко дълго може да приемате Исла-Минт?
Ако е необходимо, Исла-Минт може да бъде приеман продължително време. Ако в продължение на 10 дни оплакванията продължават, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Исла Минт при суха кашлица и дрезгав глас с ментово масло x30 пастила Engelhard Arzneimittel
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Исла Минт при суха кашлица и дрезгав глас с ментово масло x30 пастила Engelhard Arzneimittel
Исла Минт при суха кашлица и дрезгав глас с ментово масло x30 пастила Engelhard Arzneimittel