Калциум Фосфо C х30 таблетки Бодрост

Калциум Фосфо C х30 таблетки Бодрост

В наличност

Арт. № 12374
  • Участва в изграждането на костната тъкан и зъбите
  • При нарушение на калциево-фосфорния баланс в организма
  • При бременност, менопауза и активен спорт
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Калциум Фосфо Ц Бодрост е хранителна добавка, която съдейства за заздравяване на костната система и зъбите и компенсиране на дефицитите на калций и фосфор в организма. Приемът й е подходящ при бременност, активен спорт, менопауза и периоди на засилен растеж. Kalcium Fosfo C Bodrost помага за изграждането на костната тъкан и зъбите. Има благоприятен ефект при физическо и психическо натоварване, стрес и симптоми на умора. 

Бодрост е марка хранителни добавки на фармацевтичната компания Софарма. Портфолиото й включва висококачествени продукти, които се грижат за тонуса, красотата и спортната издържливост и съдействат за оптимално здраве и жизненост на тялото и духа. 

Софарма Трейдинг е една от най-големите български компании и лидер във фармацевтичния сектор. Компанията е пионер във въвеждането на най-добрите световни практики у нас и предпочитан партньор на производители, търговци на едро, аптеки и болнични заведения и инвеститори. Sopharma Trading е внедрила Интегрирана система за управление, съгласно изискванията на множество международни стандарти за управление.

Производител: Софарма Трейдинг, България.

 

Повече информация
Марка Sopharma
Лечение/профилактика Кости, Менопауза и ПМС, Стави, Бременност и кърмене, Зъби
Серия Бодрост
За кого Възрастни
Вид витамин Витамин C
Тип продукт Таблетки
Група минерали Калций
Състав
 Състав: в 1 таблетка: 
 Calcium hydrogen phosphate dihydrate 70 mg 
 Calcium glycerophosphate Ascorbic acid 20 mg 
 Помощни вещества: пшенично нишесте, микрокристална
 целулоза, магнезиев стеарат, хидроксипропил целулоза,
 динатрий ЕДТА, талк, коповидон, колоидален силициев диоксид,
 оцветители (Е 124)

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Начин на употреба

Прилага се през устата с достатъчно количество вода.

Възрастни: 3-4 пъти дневно по 1-2 таблетки.

Деца над 6 години: 2-4 пъти дневно по 1 таблетка (таблетната форма не е подходяща за по-малки деца)

Дозировката и продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването. При необходимост се прилага няколко месеца, като след пауза курсът, на лечение може да се повтори.

Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден.

Предупреждения:

Нежелани ефекти:
Както всички лекарства, Калциум Фосфо С може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция
Калциум Фосфо С се понася много добре.
Стомашно-чревен път - гадене, повръщане, стомашно-чревен дискомфорт при предразположени пациенти.
Хематологични нарушения (отклонения в кръвните показатели) - повишена съсирваемост на кръвта и склонност към тромбозиране може да се развие при продължително лечение с високи дози.
Ако се появят нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар. 

Кога не трябва да се прилага Калциум Фосфо C?
Не трябва да приемате Калциум Фосфо С в следните случаи:

Свръхчувствителност към лекарствените или помощните вещества на продукта; хронична бъбречна недостатъчност; нефролитиаза (бъбречнокаменна болест) и хипероксалурия (повишено отделяне на оксалати с урината); тежки чернодробни увреждания; дефицит на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа (ензимен дефицит); повишена съсирваемост на кръвта; тромбофлебит; атеросклероза; заболявания на кръвта (таласемия, сидеробластна анемия); хемохроматоза; пациенти с изкуствени сърдечни клапи, камерни фибрилации; хиперкалциемия (повишено ниво на калций в кръвта); хиперпаратиреоидизъм (повишена функция на околощитовидните жлези); саркоидоза (заболяване с предимно белодробна локализация и повишена концентрация на витамин D); деца под 6-годишна възраст.

Специални указания:
Уведомете лекуващия си лекар в случай, че имате някакво хронично заболяване, свръхчувствителност към други лекарства или храни или вземате други лекарства.

Предпазни мерки и предупреждения:
Калциум Фосфо С трябва да се прилага с внимание при лица с нарушения в хемокоагулацията (кръвосъсирването), поради което при продължителното му приложение се изисква определянето на хемокоагулационния статус. Назначаването на Калциум Фосфо С изисква повишено внимание при пациенти с повишена хемокоагулация, склонност към тромбообразуване и възпаление на вените.
При периодично лечение с продукта е възможно образуване на конкременти (камъни в бъбреците), което налага определяне на калциевите и фосфорните плазмени нива и функционалното състояние на бъбреците.
Употребата на Калциум Фосфо С изисква повишено внимание при пациенти с диаричен синдром и други стомашно-чревни нарушения.

Съхранение:
На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте таблетките в оригиналната опаковка. 
Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.
Съхранявайте таблетките на сигурно място, където децата не могат да ги видят и достигнат.

Други лекарства и Калциум Фосфо C:
Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта. 
Това е важно, защото Калциум Фосфо С може да да промени активността на някои лекарства или някои лекарства може да променят неговите ефекти.
Калций усилва действието на дигиталисовите гликозиди и повишава чувствителността към тях, което може да доведе до дигиталисова интоксикация. Калциевите соли понижават степента на резорбция в стомаха и червата на тетрациклинови антибиотици, бифосфонати, флуорид, флуорохинолони, което налага разделно прилагане ( поне 3 часа).
При едновременно прилагане с барбитурати се понижава степента на екскреция на последните, повишават се плазмените им нива, усилва се фармакологичната и токсичната им активност.
Тиазидните диуретици (намаляват калциевата екскреция с урината) и витамин D (увеличава резорбцията на калций) могат да предизвикат хиперкалциемия.

Бременност и кърмене:
Калциум Фосфо С може да се прилага при бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини:
Няма данни за неблагоприятно повлияване на рефлексите и активното внимание.

Предозиране:
Ако вземете повече Калциум Фосфо С, отколкото трябва:
Не са описани случаи на предозиране.
Ако сте приели доза по-голяма от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар.

Ако сте забравили да вземете Калциум Фосфо С
Ако забравите да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е ставало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както ви е предписано от лекуващия ви лекар.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Калциум Фосфо C х30 таблетки Бодрост
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също