Седмица на хомеопатията

Кетозал шампоан 60 мл Chemax Pharma

В наличност

Арт. № 25659
  • За лечение и профилактика при себореен дерматит, пърхот, разноцветен лишей и други гъбичкови заболявания на кожата
  • Добра поносимост
  • Доказана ефикасност
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

 

Кетозал е лечебен шампоан, който се използва за лечение и профилактика на пърхот, причинен от определен вид гъбички от вид Malassezia furfur и гъбична инфекция, причинена от разноцветен лишей. Шампоанът също така се прилага успешно при себореен дерматит.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ Кетозал, ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН

Не използвайте Кетозал, лечебен шампоан ако сте алергични (свръхчувствителни) към кетоконазол или към някоя от останалите съставки на Кетозал, лечебен шампоан.

При прилагане на кетоконазол на пациенти, използващи продължително време локални кортикостероиди, е необходимо отмяната им да става постепенно в продължение на 2-3 седмици.

Да се избягва попадане на шампоана в очите; в такива случаи очите обилно промият с вода.

Не се препоръчва едновременното приложение на Кетозал, лечебен шампоан с други лекарствени продукти за локално приложение (кортикостероиди, антибиотици и др.)

Само за външна употреба!

Бременност и кърмене

Прилагането на шампоана не е противопоказано, тъй като практически не се резорбира, но изисква повишено внимание.

Шофиране и работа с машини

Кетозал, лечебен шампоан не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

 КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ Кетозал, ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН

Винаги използвайте КЕТОЗАЛ, лечебен шампоан точно както Ви е казал Вашия лекар или както е описано по-долу. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

За да се постигне очаквания лечебен ефект от приложението на лекарството и да се избегне в максимална степен появата на нежелани лекарствени реакции, е необходимо точно спазване на препоръчваните дозировки и начин на приложение.

Както всички лекарства, Кетозал, лечебен шампоан може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Кетозал, лечебен шампоан се характеризира с много добра поносимост, но в някои случаи при употребата могат да се наблюдават реакции на свръхчувствителност - парене, сърбеж, дразнене на кожата; омазняване или изсушаване на косата, засилен косопад (преходен). В отделни случаи може да се наблюдава промяна в цвета на космите (при пациенти с химически обработвани и увредени коси).

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ Кетозал, ЛЕЧЕБЕН ШАМПОАН

Да се съхранява под 25°С.

Да се пази от светлина.

Съхранявайте бутилката плътно затворена.

Срок на годност: 2 /две/ години от датата на производство.

Срок на годност след отваряне на опаковката: 3 /три/ месеца.

Не използвайте КЕТОЗАЛ, лечебен шампоан след изтичане срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Кетозал, лечебен шампоан:

В 100.0 g лечебен шампоан: се съдържат 2 g кетоконазол (ketoconazole).

В състава са включени и следните помощни вещества: натриев лаурил-етокси сулфат, динатриев лаурет сулфосукцинат, моноетаноламид на кокосовата киселина, хидролизиран колаген, натриев едетат, натриев хлорид, багрило Е 124, аромати, пречистена вода.

Как изглежда Кетозал, лечебен шампоан и какво съдържа опаковката

Опаковка: 60 ml

Продуктът се опакова по 60 ml в бутилки от полиетилен, затворени с апликатор и уплътняваща капачка. Върху бутилката е залепен етикет.

Бутилката, заедно с листовката на продукта е поставена в сгъваема картонена кутия.

Опаковка: 80 ml

Продуктът се опакова по 80 ml в бутилки от полиетилен, затворени с апликатор и уплътняваща капачка. Върху бутилката е залепен етикет.

Бутилката, заедно с листовката на продукта е поставена в сгъваема картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба и производител:

ХИМАКС ФАРМА ЕООД, България.

Дата на последна актуализация на текста: Април, 2009 г.

Химакс Фарма” ЕООД е българска фармацевтична фирма – производител, която е иновативна, съвременна и динамична. Продуктите на “Химакс Фарма” са в съответствие с изискванията на стандартите на добрата производствена практика (GMP), така че получавате необходимите за Вас лекарства и хранителни добавки с безкомпромисно качество. Екипът от професионалисти на фирмата осигурява нужните на хората качествени, ефикасни, безопасни и достъпни медикаменти, и здравни услуги.

Повече информация
Марка Chemax Pharma
Състав

Активна съставка: Ketokonazole - 2 g

Начин на употреба

 

При pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей) шампоанът се нанася 1 път дневно върху засегнатите участъци на кожата и след 3-5 мин се измива. Курсът на лечение е 5 дни. Профилактичен курс се провежда в началото на лятото - 1 път дневно в продължение на 3 дни.

При пърхот и себореен дерматит се прилага 2 пъти седмично в продължение на 2-4 седмици. Шампоанът се нанася на влажна коса, втрива се, за да достигне кожата и престоява 3-5 мин, след което се измива с вода. За профилактика се прилага 1 път седмично или 1 път на 2 седмици.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Не се препоръчва употребата на КЕТОЗАЛ, лечебен шампоан при деца под 12 години, поради липсата на данни за безопасността и ефикасността на продукта при тази група пациенти.

 

Мнения

Потребителски мнения

Рейтинг
профилактика при себореен дерматит
Оценен от
Активните съставки действат-добри резултати !
Препоръчвам....
Рейтинг
.
Оценен от
От няколко месеца заимах пърхот, предполагам, че го прихванах от приятеля ми, но с Кетозал и при двамата започна да намалява.

2 елемент(а)

на страница
Оставете вашето мнение
Оценявате: Кетозал шампоан 60 мл Chemax Pharma
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също