Ксилогел Гел за нос 0,1% при грип и простуда 10 мл Polpharma

В наличност
Арт. №
17886
Тегло
0.020 кг.
  • Използва се за симптоматично лечение при остър и алергичен ринит с вирусен или бактериален произход, остър или хронично обострящ се синузит
  • Облекчава хремата, намалява количеството на назалния секрет
  • Подходящ и при остро възпаление на средното ухо
  • Предназначен за лечение при възрастни и деца над 12-годишна възраст

 

6.89 лв.
Към продукта

Xylogel 0,1%  е лекарствен продукт без рецепта под формата на гел за нос, който се използва за симптоматично лечение на остър или хронично обострящ се синузит, алергичен ринит, остър ринит с вирусен или бактериален произход, както и при остро възпаление на средното ухо, с цел възстановяване проходимостта на евстахиевата тръба. Основната активна съставка в Ксилогел гел 0,1% е ксилометазолин, който приложен върху лигавицата, предизвиква свиване на кръвоносните съдове, ликвидира отока, намалява количеството на назалния секрет. Действието започва 5-10 минути след прилагането и продължава до 8 часа. Лекарството е под формата на гел, което допълнително прави възможно овлажняването на назалната лигавица без проникване в назалните кухини и в гърлото. Ксилогел 0,1 % се прилага при възрастни и деца над 12-годишна възраст. Предлага се в опаковка от 10 мл.

Продуктовата гама Xylogel - представляват лекарства без лекарско предписание, предназначени за облекчаване на хремата. Продуктите са под формата на гел и съдържат глицерол, което допълнително прави възможно овлажняването на назалната лигавица без проникване в назалните кухини и в гърлото.

Polpharma е сред топ 20 генерични производители на лекарства в света. Имат 7 производствени предприятия в Полша, Русия и Казахстан и 7 научно-изследователски центъра. Произвеждат широка гама от лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание и лекарства, предназначени за болнично лечение. Фармацевтичните препарати, използвани в кардиологията и неврологията, са техен фокус. Лекарства без рецепта (ОТС), хранителни добавки, медицински изделия представляват значителна част от продуктовото им портфолио.

Производител: Medana Pharma SA, Полша

 

Към продукта
Повече информация
Лечение/профилактика на: Алергичен ринит (сенна хрема), Запушен нос и хрема, Сезонни алергии и ринити
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Спрей
Към продукта

1 грам от гела съдържа:

активно вещество: 1 mg ксилометазолинов хидрохлорид, глицерин.

Активни вещества: 1 mg ксилометазолинов хидрохлорид, глицерин.

  • Xylometazoline hydrochloride - предизвиква свиване на кръвоносните съдове, ликвидира отока, потиска хиперемията на лигавицата на носоглътката и намалява количеството на секрета.
  • Glycerine - овлажнява на назалната лигавица.

Помощни съставки: натриев хлорид, натриев дихидрогенфосфат хидрат, динатриев хидрогенфосфат додекахидрат, сорбитол, бензалкониев хлорид, двунатриева сол на етилендиаминтетраоцетната киселина, хидроксиетилцелулоза, пречистена вода.

Към продукта

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Ксилогел се използва за приложение в носа (също и при възпаление на средното ухо).
Препаратът се прилага при възрастни и деца над 12-годишна възраст. Едно впръскване от опаковката с дозатор съдържа 0,1 mg ксилометазолин хидрохлорид.

Деца над 12 години и възрастни:

Едно впръскване във всяка ноздра на всеки 8-10 часа. Обикновено лечението не трябва да превишава 3-5 дни. Повторна употреба да се извършва само в случай, че приложението на продукта е било прекъснато за период от няколко дни.

Преди първото приложение от опаковката, след свалянето на защитната капачка, 3-5 пъти да се натисне дозаторът, до появата на продукта в наконечника. Върхът на наконечника се поставя в ноздрата. Натиска се дозаторът, като опаковката се държи вертикално, което позволява разпръскване на лекарството в носа.

Предупреждения:
He прилагайте, ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки.
Да не се прилага при пациенти след хипофизектомия или след други хирургични черепно-мозъчни операции и при сух атрофичен ринит.
При бременност и кърмене трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди употребата на което и да е лекарство. Да не се прилага при бременни.
Повторна употреба да се извършва само в случай, че приложението на продукта е било прекъснато за период от няколко дни.
Поради съдържанието на бензалкониум хлорид препаратът може да причини дразнене на назалната лигавица.
Поради хигиенни съображения една опаковка трябва да се използва само от един пациент.

Да се съхранява в добре затворена опаковка.
Да се съхранява на сухо и прохладно място, при температура до 25°С, на място недостъпно за деца.
Да се пази от светлина. Не използвайте след изтичане на крайния срок.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Ксилогел Гел за нос 0,1% при грип и простуда 10 мл Polpharma
Ксилогел Гел за нос 0,1% при грип и простуда 10 мл Polpharma