Ламизил Крем за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички (микози) 1% х15 грама GlaxoSmithKline

Ламизил Крем за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички (микози) 1% х15 грама GlaxoSmithKline

В наличност

Арт. № 13376
  • Противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции
  • Без лекарско предписание
  • За лечение на кожни инфекции като гъбички по краката, в ингвиналните области, по тялото, кожна кандидиаза, разноцветен лишей
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Ламизил 1% Крем е противогъбичен лекарствен продукт, който действа като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.

Lamisil 1% Cream се отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):

  • Гъбички по краката (tinea pedis) - (гъбички между пръстите на краката и гъбички по стъпалото);
  • Гъбички в ингвиналните области (tinea cruris);
  • Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis);
  • Кожна кандидиаза (интертриго, intertrigo);
  • Разноцветен лишей (pityriasis (tinea) versicolor).

Гъбичките по краката засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на ходилото, долната или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани.
Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде препъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата, като засегнати обикновено са и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха. Могат да се появяват също в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.
Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.
Кожните кандидиази (интертриго) също се появяват в прегьнати участъци от тялото, където кожата е влажна от изпотяване (например под гърдите или подмишниците). Те обикновено се появяват при възрастни или пълни пациенти, или при такива, страдащи от други заболявалия, като диабет. Предизвикват зачервяване, сърбеж, лющене.
Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) се появява по кожата като лющещи се петна, които стават бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната са най-отчетливи през лятото, тъй като кожата около тях потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене. Ако не сте сигурни е причините за Вашата инфекция, моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на ЛАМИЗИЛ 1% Крем.

Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем

  • ако сте алергични към активното вещество тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки

ЛАМИЗИЛ 1% Крем се прилага върху кожата.
ЛАМИЗИЛ 1% Крем е само за външна употреба.
Да не се използва в устата или да се поглъща,
Ако ЛАМИЗИЛ 1% Крем инцидентно попадне в очите Ви, изплакнете старателно очите с течаща вода. Консултирайте се с Вашия лекар, ако продължава някакъв дискомфорт.
Не трябва да се позволява бебетата да влизат в контакт с кожа, третирана с ЛАМИЗИЛ 1% Крем, включително кожата на гърдите.
Не е подходящ за гъбични инфекции по ноктите. Ако имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ 1% Крем не е подходящ за този тип инфекция.
Ако ЛАМИЗИЛ 1% Крем се прилага върху лицето, трябва да се избягва зоната около очите.
В редки случаи може да настъпи усложнение на състоянието на скритата гъбична инфекция.

Деца
Не се препоръчва използването на ЛАМИЗИЛ 1% Крем при деца под 12 години.

Други лекарства и ЛАМИЗИЛ 1% Крем
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.

Не прилагайте други лекарствени продукти върху третираните участъци.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство. ЛАМИЗИЛ 1% Крем не трябва да се използва по време на бременност, освен при категорична необходимост. Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем, докато кърмите. Не позволявайте бебетата да влизат в контакт с третираната кожа, включително гърдите. Лекарството може да премине в кърмата.

Шофиране и работа е машини
ЛАМИЗИЛ 1% Крем не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от помощните вещества на ЛАМИЗИЛ 1% Крем

ЛАМИЗИЛ 1% Крем съдържа:
Цетилов алкохол и стеарилов алкохол, които могат да причинят локални кожни реакции (напр. контактен дерматит).

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

СПРЕТЕ употребата на ЛАМИЗИЛ 1% Крем и потърсете веднага лекарска помощ, ако получите някои от следните признаци на алергична реакция:

Затруднено дишане или преглъщане.
Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.
Силен сърбеж на кожата, с червени обриви или мехури.
Някои нежелани лекарствени реакции са чести (могат да засегнат до 1 на всеки 10 човека)

Лющене на кожата, сърбеж.
Някои нежелани лекарствени реакции са нечести (могат да засегнат до 1 на всеки 100 човека)

Кожна лезия, струпей, нарушение на кожата, промени в оцветяването на кожата, зачервяване, чувство за кожно парене, болка, болка на мястото на прилагане, раздразнение на мястото на прилагане.
Някои нежелани лекарствени реакции са редки (могат да засегнат до 1 на всеки 1000 човека)

Кожна сухота, екзема, контактен дерматит (тип възпаление на кожата).
Ако ЛАМИЗИЛ 1% Крем инцидентно попадне в очите, може да се появи очно раздразнение.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

ГлаксоСмитКлайн е глобална фармацевтична компания, водена от науката, със специална мисия – да помага на хората да правят повече, да се чувстват по-добре, да живеят по-дълго. Целта на GlaxoSmithKline е да бъде една от най-иновативните, най-ефективните и най-доверените компании в областта на здравеопазването в световен мащаб. Компанията произвежда широка гама от лекарства по лекарско предписание, ваксини и продукти без рецепта.

Притежател на разрешението за употреба: GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co. Waterford, Ирландия

 

Повече информация
Марка GlaxoSmithKline
Лечение/профилактика Гъбички
За кого Възрастни
Промо Ламизил
Тип продукт Крем
Състав

Активното вещество е тербинафинов хидрохлорид.

Другите съставки (помощни вещества) са: пречистена вода, натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитанов стеарат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат 60, изопропилов миристат.

 

Начин на употреба

Преди употреба прочетете листовката.

Възрастни и юноши на и над 12 години:
Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони и измийте ръцете си.
Отвийте капачката и ако прилагате за първи път ЛАМИЗИЛ 1% Крем, използвайте заострената част на върха на капачката, за да продупчите с нейна помощ предпазната мембрана, след което внимателно стиснете тубата.
Приложете достатъчно количество от крема за нанасяне на тънък слой върху засегнатата кожа и прилежащите зони.
Нежно втрийте.
Поставете капачката на тубата.
Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.

Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покриете третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате крема.

Прилагайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем върху засегнатите зони, както следва:

Гъбички между пръстите на краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
Плантарен тип tinea pedis (гъбички по стъпалата) - 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици;
Гъбички в ингвиналните области и гъбички по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
Кожни кандидиази (интертриго) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 1 до 2 седмици. Те могат да наподобяват гъбичките в ингвиналните области или по тялото, но кандидиазите се наблюдават при по-възрастни и пълни пациенти с участъци от тялото, в които кожата се прегъва и се изпотява или при пациенти с други заболявалия, като диабет. За лечение на кожна кандидоза може да се наложи по-продължителното лечение (2 седмици).
Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици.

Използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Крем в рамките на препоръчания период на лечение, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако ЛАМИЗИЛ 1% Крем не се прилага редовно или употребата се прекрати твърде рано.

При използването на ЛАМИЗИЛ 1% Крем състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. ЛАМИЗИЛ 1% Крем ще продължи да действа, дори и след като сте приключили пълния курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Крем, подобрението трябва да продължи.

Ако не забелязвате никакви признаци на подобрение след 2 седмици от началото на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекар ши фармацевт.

 

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Ламизил Крем за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички (микози) 1% х15 грама GlaxoSmithKline
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка