Лиотон 1000 Гел 50 гр Berlin-Chemie

В наличност

Арт. № 2421
  • Хепаринов продукт под форма на гел за приложение върху кожата
  • За лечение на заболявания на повърхностните вени като варикозно разширени вени
  • Прилага се и при локализиран оток и болки, подкожни хематоми (синини), травми и контузии на мускулите, сухожилията и ставните връзки
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Lioton 1000 Gel 50 gr Berlin-Chemie е хепаринов продукт под форма на гел за приложение върху кожата, поради което е показан за лечение, самостоятелно или в комбинация със системна терапия, при възпалителни или травматични състояния, които се повлияват благоприятно от лекарства с противосъсирващо, противовъзпалително и противооточно действие. Лиотон 1000 Гел 50 гр Берлин-Хеми е предназначен за лечение на заболявания на повърхностните вени като варикозно разширени вени и свързаните с тях усложнения: флеботромбоза, тромбофлебит, повърхностен перифлебит, варикозни язви, следоперативен варикофлебит, последствия след сафенектомия (отстраняване на вена сафена). Лиотон 1000 гел се прилага и при локализиран оток и болки, подкожни хематоми (синини), травми и контузии на мускулите, сухожилията и ставните връзки.

Производител: Berlin-Chemie

Повече информация
Марка Berlin Chemie
Лечение/профилактика Болка в мускулите и ставите, Разширени вени
За кого Възрастни
Тип продукт Гел
Състав

Активното вещество е: хепарин натрий (heparin sodium). Един грам Лиотон 1000® гел съдържа 1000 IU хепарин натрий.

Другите съставки са: карбомер 940, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, етанол, масло от цвят на горчив портокал (съдържа линалоол, d-лимонен, гераниол, цитрал, цитронелол и фарнесол), лавандулово масло (съдържа линалоол, d-лимонен, гераниол и кумарин), троламин и пречистена вода.

Начин на употреба

Какво трябва да знаете, преди да използвате Лиотон 1000® гел 

Не използвайте Лиотон 1000® гел

  • ако сте алергични към хепарин или някое от останалите съставки на това лекарство
  • върху участъци с кръвотечение, върху открити рани или лигавици, както и върху инфектирани участъци при наличие на гнойни процеси.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Лиотон 1000®

Употребата на Лиотон 1000® гел при наличие на кръвотечение трябва внимателно да се преценява.

Лиотон 1000® гел съдържа съставките метил и пропил парахидроксибензоат и затова не трябва да се използва при пациенти със свръхчувствителност към тези вещества.

Деца и юноши

Не използвайте Лиотон 1000® гел при деца и юноши, тъй като безопасността и ефикасността не са установени в тази възрастова група.

Други лекарства и Лиотон 1000® гел

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.

Приложението на Лиотон 1000® гел може допълнително да увеличи времето на кръвосъсирване при пациенти, приемащи перорални противосъсирващи лекарства.

Бременност, кърмене и фертилитет

Няма налични данни за използването на Лиотон 1000® гел по време на бременност или в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини

Лиотон 1000® гел не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Лиотон 1000® гел съдържа метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, масло от цвят на горчив портокал и лавандулово масло.

Това лекарство съдържа метил парахидроксибензоат и пропил парахидроксибензоат като консерванти. Това може да причини алергични реакции (възможно от забавен тип).

Това лекарство съдържа аромати с цитрал, цитронелол, кумарин, d-лимонен, фарнесол, гераниол и линалоол, които могат да предизвикат алергични реакции.

Как да използвате Лиотон 1000® гел

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в листовката или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Един до три пъти дневно, 3-10 cm гел се нанасят върху засегнатия участък от кожата и леко се втриват.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Лиотон 1000® гел

Въпреки че до момента не са описани случаи на предозиране, при поява на съмнение за такова се обърнете към Вашия лекар. Той следва да противодейства на ефекта на хепарин натрий с протамин сулфат.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Много рядко може да възникнат алергични реакции към хепарина на мястото на приложение. В изолирани случаи могат да се появят реакции на свръхчувствителност като зачервяване на кожата и сърбеж, които изчезват след преустановяване на лечението.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в листовката нежелани реакции.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

Как да съхранявате Лиотон 1000® гел

Да се съхранява под 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и тубата. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Лиотон 1000 Гел 50 гр Berlin-Chemie
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също