Ломексин крем при гъбични инфекции 2% х 30 гр PharmaSwiss

В наличност
Арт. №
17830
Тегло
0.050 кг.
  • Антимикотично средство
  • Проявява своята ефективност срещу грам-положителни бактерии
  • Под формата на крем

Този продукт не може да бъде закупен онлайн в момента!*

* Очакваме нашия лиценз за онлайн продажба на лекарства без рецепта.

БЪДИ ОТ ПЪРВИТЕ, КОИТО ЩЕ НАУЧАТ КОГА СТАРТИРАМЕ!

Абонирай се за нашия бюлетин и ще получиш ваучер за 10 лв. отстъпка при първата ти поръчка

Към продукта

Lomexin 2% cream е лекарство без лекарско предписание, съдържащо фентиконазолов нитрат, което забавя растежа на причинителите на повечето гъбични инфекции (микози). Ломексин 2% крем се препоръчва в случаите на дерматофити, патогенни квасни гъбички, диморфни гъбички и плесени. Проявява своята ефективност срещу грам-положителни бактерии, поради което е ефективен при микози, свързани с бактериални инфекции. Lomexin 2% cream е активен, както "ин витро", така и "ин виво" спрямо трихомонас вагиналис. Фентиконазоловият нитрат е вид имидазол и е антимикотично средство за лечение на инфекции на кожата. Ако не почувствате подобрение или се наблюдава влошаване на състоянието, потърсете лекарска помощ.

Фармасуис е компания, учредена и регистрирана в Република България през 2007 г. PharmaSwiss предоставя на българските лекари и пациенти съвременни медикаменти от различи терапевтични групи.

Нежелани реакции:

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Както с всички лекарства, някои хора може да са алергични към крема. Ако сте алергични, реакцията ще се появи скоро след началото на употребата.

Признаците на алергична реакция може да включват:

Обрив; Проблеми при дишане или преглъщане; Подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото; Слабост, усещане за замаяност или умора; Гадене.

Ако развиете алергична реакция, спрете употребата на Ломексин 2% крем и незабавно се свържете с Вашия лекар.

Нежелани реакции установени при употребата на Ломексин 2% крем:

Следните нежелани реакции са били оценени според честотата на появяване:
Много редки (по-малко от 1 на 10 000 пациента):
леки и преходни реакции на зачервяване или чувство на парене, сърбеж, обрив, подуване.
Ломексин се резорбира незначително в препоръчваните условия за употреба и системни поражения могат да се изключат.


Употреба на други лекарства:
Не са известни взаимодействия с други лекарствени продукти.


Бременност и кърмене:
Макар че кожната абсорбция на фентиконазол е незначителна, не е препоръчителна употребата на лекарствения продукт по време на бременност или кърмене, освен ако Вашият лекар прецени, че това е важно за състоянието Ви.


Шофиране и работа с машини:
Няма налична информация относно влияние върху способността за шофиране и работа с машини.


При приложението на този лекарствен продукт, обърнете специално внимание на следното:
Не използвайте Ломексин 2% крем:

ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Предупреждения и предпазни мерки:
Избягвайте контакт с очите, а ако това се случи, изплакнете крема незабавно с вода. Употребата на продукти за локално приложение, особено ако е продължителна, може да доведе до повишаване на чувствителността. В този случай прекъснете лечението и се консултирайте с лекар за започване на подходящо лечение. Това лекарство не е показано за продължителна употреба без лекарско наблюдение.

Употреба при бебета и деца:
Тъй като все още няма задоволителни данни за употребата лекарствения продукт при бебета и деца, тази възрастова група не трябва да се лекува с този продукт.

Условия за съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

 

Към продукта
Повече информация
Марка Pharma Swiss
Лечение/профилактика на: Гъбички
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Възрастни
Тип продукт За мазане
Към продукта

Активна съставка: 2% фентиконазолов нитрат.

Помощни вещества: пропиленгликол, хидрогениран ланолин, сладко бадемово масло, полигликолов естер на мастни киселини, цетилов алкохол, глицерил моностеарат, натриев едетат, пречистена вода.

Към продукта

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Ломексин 2% крем трябва да се нанася на тънък слой и леко да се втрива 1-2 пъти дневно в областите с инфектирана кожа.


Продължителност на лечението:
В повечето случаи редовно лечение в продължение на 2 - 4 седмици е достатъчно (много рядко е необходимо по-дълго). Много е важно кремът да се използва редовно, докато кожата е напълно излекувана.
Ако не забележите подобрение след 1 седмица, трябва да съобщите на Вашия лекар.


Препоръки за пациента:
Трябва да измиете и подсушите заразената област на кожата преди нанасяне на крема. Освен ако Вашият лекар не Ви предпише нещо различно, нанесете тънък слой Ломексин 2% крем веднъж или два пъти на ден върху заразени участъци от кожата и нежно масажирайте, където е възможно. Измийте обилно ръцете си след нанасяне, освен ако те също се нуждаят от лечение. Това ще помогне за предотвратяване разпространението на микози към други части на тялото или дори към други хора. Ако заболяването на кожата се появи отново или ако се появят кожни проблеми от друг характер, не се самолекувайте, като използвате остатъците от лекарството. Първо се посъветвайте с Вашия лекар. Ломексин 2% крем вероятно ще бъде правилното лекарство, което отново да се използва, но въпреки това може да се наложи да бъдете лекувани с различен лекарствен продукт. Сменяйте ежедневно кърпите и дрехите, които влизат в контакт със заразената зона. Това ще ви помогне да избегнете повторно заразяване. Уверете се, че се подсушавате правилно, особено тези области, които е трудно да се подсушат, например, между пръстите на краката. В действителност гъбичките виреят на влажно и се развиват по влажни зони на тялото.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Ломексин крем при гъбични инфекции 2% х 30 гр PharmaSwiss
Вашата оценка

Топ продукти

 

 

 

 

Ломексин крем при гъбични инфекции 2% х 30 гр PharmaSwiss
Ломексин крем при гъбични инфекции 2% х 30 гр PharmaSwiss