Мобилат гел при болка при движение 50 гр Stada

В наличност
Арт. №
2502
Тегло
0.055 кг.
  • При навяхване, разтягане и контузии
  • Облекчава възпалението, подуването и болката
  • За външно приложение
Обикновена цена 8.55 лв. (-15%) Специална цена 7.27 лв.
Към продукта

Mobilat gel е лекарствен продукт без лекарско предписание, който се използва за локално лечение на закрити наранявания (като изкълчвания, контузии, навяхвания, болка при движение в резултат на посттравматични изменения). Гелът оказва дълготраен ефект върху засегнатите области при ревматични заболявания, съпроводени с болка при движение. Мобилат гел се резорбира много добре през кожата и се понася много добре дори и от пациенти с чувствителна кожа. 

Противопоказания:

Не използвайте Mobilat гел, ако сте алергични към която и да е от съставките.
Кога трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да употребявате Mobilat гел?

Случаите, в които можете да употребявате Mobilat гел само при определени условия и при специални мерки за безопасност, са описани по-долу. Моля консултирайте се с Вашия лекар за това. Трябва да го направите, дори когато тази информация Ви е известна по-отдавна.

Пациенти страдащи от варицела, с реакции след ваксинация, с гьбични или бактериални инфекции на кожата или със специфични кожни заболявания (примерно туберкулоза, сифилис) на мястото на приложение както и при новородени и деца под 2 години, могат да прилагат Mobilat гел само след изричното разрешение на лекуващия лекар. Пациенти с бъбречна недостатъчност трябва да се консултират с лекуващия ги лекар, преди да започнат да прилагат Mobilat крем на големи площи от кожата продължително време. Това важи и за приложението на Mobilat крем при малки деца.

На какво трябва да се обърне внимание при новородени и деца под 2 години?

Mobilat гел не трябва да се прилага при новородени и деца под 2 години без изричното указание на лекуващия ги лекар.

На какво трябва да се обърне внимание при бременност и кърмене?

По време на бременност и кърмене, не трябва да използвате Mobilat гел и употребата му да е единствено след консултация с Вашия лекар. Кърмачките не трябва да прилагат Mobilat крем на кожата в областта на гърдите.

Предпазни мерки при употреба:

Прилагайте Mobilat гел само върху ненаранена кожа. Избягвайте контакта с наранена кожа, открити рани, очи или лигавици. Да не се използва под формата на оклузивни превръзки. Мястото на приложение не трябва да се излага на директна слънчева светлина. След употреба ръцете трябва да се измият внимателно.

Лекарствени взаимодействия.

Ефектите на кои лекарства могат да се повлияят от Mobilat gel?

Салициловата киселина от Mobilat gel може да увеличи пропускливостта на кожата за локални лекарства, прилагани на същото място. Когато Mobilat крем се прилага на големи кожни площи или за дълго време, може да нарасне честотата на нежеланите лекарствени реакции на метотрексат или да се засили ефектът на медикаментите от сулфанилурейната група, които се използват за намаляване на нивото на кръвната захар.

Какви нежелани лекарствени реакции могат да възникнат при приложението на Mobilat гел?

Като при всички лекарствени продукти от тази група е възможна проява на нежелани реакции. Рядко могат да възникнат местни кожни реакции, а в единични случаи - контактни алергии."

Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт!

Какви мерки трябва да се предприемат в случаи на поява на нежелани лекарствени реакции?

Ако възникнат нежелани лекарствени реакции, трябва да спрете приложението на Mobilat гел. Обикновено след това оплакванията отзвучават, без да са необходими други мерки.

За Ваша безопасност, моля консултирайте се с Вашия лекар!

Стада е водещ производител на висококачествени генерични лекарства и здравни продукти. Със 125 годишна история във фармацията, днес STADA Arzneimittel AG продава продуктите си в над 120 страни.

Към продукта
Повече информация
Марка Stada
Лечение/профилактика на: Болка в мускулите и ставите, Стави, Крампи /Травми
За кого Възрастни
Тип продукт Гел
Към продукта

100 g гел съдържат:Мукополизахарид полисулфат - 0,20 g;
Надбъбречен екстракт - 1,08 g;
Салицилова киселина - 2,0 g.

Другите съставки са: Динатриев едетат, розмариново масло, етаноламин, полиакрилова киселина (карбомер), пропиленгликол, изопропилов алкохол, пречистена вода.

 

Към продукта

Винаги прилагайте Мобилат гел точно както е описано в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Придържайте се към инструкциите за употреба. В противен случай, Мобилат гел няма да прояви своя ефект.

Обичайната доза е:
Мобилат гел се прилага 2-3 пъти дневно.
Обикновено се прилага 5-15 cm от крема върху засегнатата област.

Начин на приложение:
Само за външно приложение
Нанасяйте тънък слой Мобилат гел върху засегната област от тялото и внимателно го втрийте. Преди да се облечете, Мобилат гел трябва да бъде оставен да изсъхне върху кожата за няколко минути. Не се препоръчва употребата на оклузивни превръзки.
Мобилат гел не трябва да се приема през устата!
Мобилат гел трябва да се използва само върху ненаранена кожа. Избягвайте приложение върху наранена кожа, отворени рани, очите или мукозни мембрани.
Подходящо е прилагането на Мобилат гел под форма на компреси и в комбинация с физиотерапия.

Продължителност на приложението
Продължителността на лечението се определя от лекуващия ви лекар. Лечение с продължителност над 11 дни обикновено е достатъчно. Не е доказано дали Мобилат гел има някаква терапевтична полза при по-дълго приложение.
Моля консултирайте се с Вашия лекар ако имате усещане, че ефектът на Мобилат гел е прекалено силен или прекалено слаб.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Мобилат гел при болка при движение 50 гр Stada
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Мобилат гел при болка при движение 50 гр Stada
Мобилат гел при болка при движение 50 гр Stada