-15%отстъпка

NaturProdukt Ибутоп Крем при болки в ставите и мускулите х50 грама

В наличност
Арт. №
51465
Тегло
0.100 кг.
  • При спортни травми в крайниците като остри разтежения, навяхвания или контузии
  • При мускулен ревматизъм
  • При артрози, възпалителни ревматични заболявания на ставите и гръбначния стълб, подуване или възпаление на околоставните меки тъкани
Обикновена цена 8.39 лв. (-15%) Специална цена 7.13 лв.
Към продукта

 

Ibutop cream е болкоуспокояващ и противовъзпалителен лекарствен продукт за приложение върху кожата.

Ибутоп крем се използва за локално или поддържащо лечение при:

  • т. нар. спортни травми в крайниците като остри разтежения, навяхвания или контузии;
  • мускулен ревматизъм;
  • артрози, възпалителни ревматични заболявания на ставите и гръбначния стълб, подуване или възпаление на околоставните меки тъкани (синовиална торбичка, сухожилия, сухожилни връзки и ставни капсули), скованост в раменете, миалгия, лумбаго.

Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да говорите с лекар.

Противопоказания

Не използвайте Ибутоп крем:

  • ако сте алергични към ибупрофен, към някоя от останалите съставки  или към други аналгетици или антиревматични средства (нестероидни противовъзпалителни лекарства);
  • при открити рани, при кожни възпаления и инфекции, както и при екзема или възпаление на лигавицата;
  • под оклузивна превръзка;
  • по време на последните три месеца от бременността.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие

Ибутоп крем не се препоръчва за употреба при деца и юноши под 14 год., поради липсата на достатъчно данни за тази възрастова група.

При пациенти, които страдат от астма, сенна хрема, оток на носната лигавица (така наречените носни полипи) или хронична обструктивна белодробна болест (особено свързана със симптоми на сенна хрема) и при пациенти със свръхчувствителност към аналгетици и антиревматични продукти съществува по-висок риск от развитие на астматичен пристъп (т.нар. аналгетична непоносимост / аналгетична астма), локално подуване на кожата или лигавиците (т.нар. едем на Quincke), или уртикария в сравнение с други пациенти.
При тези пациенти Ибутоп крем трябва да се прилага с внимание и под лекарски контрол. Това се отнася и за пациенти със свръхчувствителност към други вещества, проявяваща се чрез кожни реакции, сърбеж или уртикария.

Внимавайте третираните области от кожата да не бъдат докосвани от деца.
Ако оплакванията продължават повече от три дни е необходимо да се потърси лекар.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност
Свържете се с Вашия лекар в случай че забременеете по време на употребата на Ибутоп крем. Не употребявайте ибупрофен по време на първото и второто тримесечие от бременността без да сте се консултирали с Вашия лекар. Ибутоп крем не трябва да се използва през последния период на бременността, поради увеличен риск за майката и детето.

Кърмене
Само малки количества от активното вещество ибупрофен и продукти от неговия разпад проникват в майчиното мляко. Тъй като до момента не са известни негативни ефекти върху детето, не се налага прекъсване на кърменето при краткосрочна терапия. Въпреки това дневната доза от 15 g от гела не трябва да се надвишава и да се обсъди прекъсване на кърменето при дългосрочна терапия.
Ако сте кърмачка не трябва да използват това лекарство върху гърдите си, за да се избегне поглъщане на лекарството от Вашето бебе.

Шофиране и работа с машини

Не са необходими специални предпазни мерки.

Нежелани лекарствени реакции

Нежелани реакции, които могат да настъпят:
Чести нежелани реакции: кожни реакции като еритема, сърбеж, парене, екзантема с пустули и уртикария.

Нечести нежелани реакции: Могат да настъпят реакции на свръхчувствителност като локални алергични реакции (контактен дерматит).

В много редки случаи се наблюдават бронхоспастични реакции при предразположени пациенти.

В случай на приложение на Ибутоп крем за продължително време и върху обширни кожни участъци, не е изключена появата на нежелани лекарствени реакции, засягащи отделни органи или целия организъм, които принципно настъпват при системно прилагане на лекарства, съдържащи ибупрофен.

NaturProdukt е българо-немска компания, основана през 1993 г. в грaд София. От тогава, вече повече от 25 години, Натурпродукт разширява каталога си, който към момента съдържа над 160 продукта - хранителни добавки, медицински изделия, дермокозметика и лекарствени продукти на натурална основа - клинично и дерматологично тествани и с доказани резултати. 

Притежател на разрешението за употреба и производител:
Dolorgiet GmbH & Co.KG, Германия.

Към продукта
Повече информация
Марка Naturprodukt
Лечение/профилактика на: Болка в мускулите и ставите
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Възрастни
Тип продукт За мазане
Към продукта

Активното вещество в Ибутоп крем е Ибупрофен.
1 g Ибутоп крем съдържа 50 mg ибупрофен (ibuprofen) в маслено-водна емулсия.
Другите съставки са: метил-4-хидроксибензоат натрий, средноверижни триглицериди, глицеролов моностеарат, макроголов стеарат 1500, макроголов стеарат 5000, пропиленгликол, ксантанова гума, лавандулово масло, масло от цвят на горчив портокал, пречистена вода.

Към продукта

Нанасяйте Ибутоп крем 3-4 пъти дневно. В зависимост от големината на болезнения участък, който трябва да се третира, нанасяйте 4-10 сантиметрова ивица от крема, отговаряща на 2-5 g крем (100-250 mg ибупрофен). Максималната дневна доза е до 20 g крем, отговаряща на 1000 mg ибупрофен.
Само за прилагане върху кожата! Да не се гълта!

Нанесете Ибутоп крем върху кожата и втрийте леко. В случаи на остър хематом и навяхвания Ибутоп крем може да се приложи под оклузивна превръзка в началото на лечението.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
NaturProdukt Ибутоп Крем при болки в ставите и мускулите х50 грама
NaturProdukt Ибутоп Крем при болки в ставите и мускулите х50 грама