NaturProdukt Мемоплант за памет и оросяване 40 мг x20 таблетки

В наличност

Арт. № 67
  • При симптоми намалена памет, смущения в концентрацията, депресивно настроение, световъртеж, шум в ушите и главоболие
  • При виене на свят от съдов и дегенеративен произход
  • При шум в ушите от съдов и дегенеративен произход
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Memoplant е лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта, и усилва познавателната способност и циркулацията. Антидеменциално средство. Периферен вазодилататор.

Мемоплант се употребява:

  • За симптоматично лечение при намаляване на интелектуалните способности, дължащо се на органичен мозъчен синдром в рамките на обща терапевтична схема в случай на прогресивно нарушение или загуба на паметови възможности (деменциален синдром), имащи като главни симптоми намалена памет, смущения в концентрацията, депресивно настроение, световъртеж, шум в ушите и главоболие. Индивидуалното повлияване от лечението не може да се предвиди.
    Преди да започне лечението с този продукт трябва да бъде изяснено дали болестните симптоми не се дължат на заболяване, което изисква специфично лечение.

  • Удължаване на разстоянието, изминавано без болка, при заболявалия със стесняване на периферните артериални съдове стадий II според Fontaine (интермитиращо накуцване) в рамките на физикално-терапевтичните мероприятия, особено при раздвижване.

  • Световъртеж в резултат на циркулаторни нарушения или свързан с възрастта регресивен феномен (виене на свят от съдов и дегенеративен произход).

  • Подпомагащо лечение при шум в ушите в резултат на циркулаторни нарушения или свързан с възрастта регресивен феномен (шум в ушите от съдов и дегенеративен произход).

Честата поява на световъртеж и шум в ушите винаги изисква изясняване от лекар. Ако настъпи внезапно намаляване или загуба на слуха, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Противопоказания

Не приемайте Мемоплант 40 mg:

ако сте алергични към гинко билоба или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба

При повишена склонност към кръвоизливи (хеморагична диатеза) или при едновременно приемане на лекарства, потискащи коагулацията, Мемоплант 40 mg трябва да се употребява само след консултация с лекар. Има единични съобщения за възможността препарати, съдържащи Гинко, да засилват склонност към кръвоизливи. Клиничните изследвания не дават каквито и да било доказателства за въздействие върху съсирваемостта на кръвта, но като предпазна мярка приемането на този продукт трябва да бъде спряно преди хирургически интервенции. Моля, уведомете Вашия лекар навреме, че употребявате Мемоплант 40 mg, за да може да прецени как да процедира;
Ако страдате от епилепсия, моля, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете лечение с Мемоплант 40 mg.
Това лекарство не бива да се употребява от лица под 18 г. поради липса на съответни показания за тази възрастова група.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие

Досега не са известни взаимодействия, имащи клинично значение.

Бременност, кърмене и фертилитет

Тъй като няма достатъчно проучвания, продуктът не трябва да се употребява по време на бременност и при кърмене. Не е известно дали съставките на екстракта се излъчват чрез кърмата.

Шофиране и работа с машини

Неприложимо.

Нежелани лекарствени реакции

Списъкът от нежелани реакции обхваща всички реакции, които са настъпили по време на лечение със сух екстракт от листа на Гинко билоба, включително и тези при по-високи дози или при продължителна употреба.
Няма потвърдени данни за честотата на нежеланите реакции, наблюдавани по време на лечение с продукти, съдържащи Гинко билоба, тъй като те са ставали известни чрез единични съобщения от пациенти, лекари и фармацевти. Според тези съобщения могат да настъпят следните нежелани реакции: главоболие, кръвоизливи от отделни органи, леки стомашно-чревни смущения, реакции на свръхчувствителност, включително алергични кожни реакции (зачервяване, оток, сърбеж).

NaturProdukt е българо-немска компания, основана през 1993 г. в грaд София. От тогава, вече повече от 25 години, Натурпродукт разширява каталога си, който към момента съдържа над 160 продукта - хранителни добавки, медицински изделия, дермокозметика и лекарствени продукти на натурална основа - клинично и дерматологично тествани и с доказани резултати. 

Притежател на разрешението за употреба и производител:
Dr. Willmar Schwabe GmbH & Co. KG, Германия.

Повече информация
Марка Naturprodukt
Лечение/профилактика Шум в ушите
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активното вещество в Мемоплант е: 40 mg Сух стандартизиран екстракт от листа Гинко билоба (Ginkgo biloba L.) (35-67:1) (EGb 761®). Екстрахиращ агент: ацетон 60% (m/m).

Екстрактът се изразява количествено чрез 8,8 - 10,8 mg флавоноиди, калкулирани като флавон гликозиди и 2,16 - 2,64 mg терпенови лактони, от които 1,12 - 1,36 mg гинколиди А, В, С и 1,04 - 1,28 mg билобалид, и съдържа не повече от 0,2 g гинколови киселини за една филмирана таблетка.

Помощни вещества са: кроскармелоза натриум, колоиден силициев диоксид, хипромелоза, лактоза монохидрат, макрогол 1500, магнезиев стеарат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, диметикон - колоиден силициев диоксид--октадецил--хидроксиполи (оксиетилен)-5-сорбинова киселина-вода (антиразпенваща емулсия SE 2 сухо вещество), талк, титанов диоксид Е171, железен оксид Е172.

Начин на употреба

Препоръчителната доза е:
За симптоматично лечение на понижена мозъчна функция, дължаща се на органичен мозъчен синдром:

Възрастни над 18 години да приемат 1-2 таблетки 3 пъти дневно.
За удължаване на разстоянието, изминавано без болка, при заболявалия със запушване на периферните артериални съдове:

Възрастни над 18 години да приемат 1 таблетка 3 пъти дневно или 2 таблетки 2 пъти дневно.
В случай на световъртеж и шум в ушите от съдов или механичен произход:

Възрастни над 18 години да приемат 1 таблетка 3 пъти дневно или 2 таблетки 2 пъти дневно.
Таблетките трябва да се приемат всяка сутрин, обед и вечер (3 пъти дневно) или всяка сутрин и вечер (2 пъти дневно).

Не приемайте таблетките в легнало положение. Таблетките трябва да се приемат несдъвкани с малко течност (за предпочитане с чаша вода). Приемът не зависи от храненето.

За симптоматично лечение на деменция, дължаща се на органичен мозъчен синдром:
Продължителността на лечение трябва да трае най-малко 8 седмици. След 3 месечен период на лечение, трябва да се провери от лекар дали по-нататъшния прием е оправдан.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: NaturProdukt Мемоплант за памет и оросяване 40 мг x20 таблетки
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също