-20%отстъпка

Нурофен Форте 400 мг х12 таблетки

В наличност
Арт. №
26629
Тегло
0.025 кг.
 • За облекчаване на главоболие, мигрена, болки в кръста
 • При менструални болки, зъбобол, невралгия, ревматични и мускулни болки
 • Облекчава симптомите при грип и простудни заболявания
 • Има температуропонижаващо и противовъзпалително действие
Обикновена цена 7.69 лв. (-20%) Специална цена 6.15 лв.
Към продукта

Нурофен Форте е лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта. Всяка таблетка съдържа 400 mg ибупрофен, който принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарствени продукти (НСПВС).  НСПВС действат чрез промяна на начина, по който тялото реагира на болка, оток и повишена температура.

Nurofen Forte облекчава главоболие, мигрена, болки в кръста, менструални болки, зъбобол, невралгия, ревматични и мускулни болки, симптомите при грип и простудни заболявания, повишена температура.

Не приемайте Нурофен Форте ако:

 • сте алергични към ибупрофен или към някоя от другите съставки на Нурофен, към ацетилсалицилова киселина или други болкоуспокояващи лекарства
 • сте получавали влошаване на астма, алергични обриви или сърбежи, появява се алергична хрема, когато сте приемали ибупрофен, ацетилсалицилова киселина или подобни на тях други нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти
  имате или сте имали някога язва на стомаха, перфорация или кървене
 • приемате други НСПВС болкоуспокояващи или ацетилсалицилова киселина в дневни дози над 75 mg
 • имате сърдечно-съдово заболяване, включително високо кръвно налягане, тахикардия; стягане в сърдечната област
 • имате тежки бъбречни или чернодробни заболявания
  сте в последните три месеца на бременността Вашата възраст е под 12 години

Обърнете специално внимание при употребата на Нурофен Форте ако:

 • имате астма или сте получавали астматични пристъпи, имате бъбречни, чернодробни или чревни проблеми или сте пациент в старческа възраст
 • имате някои заболяване на кожата (системен лупус еритематозус или смесено съединително-тъканно заболяване)
 • ако страдате или сте страдали от заболяване на дебелото черво (улцерозен колит или болест на Крон)

Тези заболявания, които може да завършат фатално, не винаги са свързани с предупредителни симптоми или предишна анамнеза за такива заболявания. При поява на кръвоизлив от стомашно-чревния тракт или язва, лечението трябва да се преустанови. Внимание се изисква при пациенти, получаващи едновременно лекарства, които биха увеличили риска от язва и кръвоизлив, като перорални кортикостероиди като преднизолон, антикоагуланти като варфарин или антиагрегиращи средства като ацетилсалициловата киселина.

 • ако планирате бременност: Нурофен принадлежи към група лекарства, които могат да повлияят възможността за забременяване при жени. Това е обратимо след спиране на лекарството.
 • съществува риск от бъбречно увреждане при дехидратирани юноши.

Противовъзпалителните/противоболкови лекарства като ибупрофен могат да бъдат свързани с малко повишен риск от инфаркт или инсулт особено, когато се използва във високи дози. Да не се превишава препоръчаната доза и продължителност на лечение.

Трябва да обсъдите лечението си с Вашия лекар или фармацевт преди да приемате Нурофен ако:

 • имате сърдечни проблеми, включително сърдечна недостатъчност, стенокардия (гръдна болест) или ако сте имали сърдечен удар, операция за поставяне на байпас, периферна артериална болест (лоша циркулация в краката и ходилата поради стесняване или запушване на артериите) или, който и да е вид инсулт (включително „микро-инсулт“ или преходна исхемична атака “TIA”).
 • ако имате високо кръвно налягане, диабет, висок холестерол, имате фамилна анамнеза за сърдечно заболяване или инсулт, или ако сте пушач.

Нежеланите лекарствени реакции могат да бъдат намалени като се употребява възможно най-ниската ефективна доза за възможно най-кратък срок от време. При старческа възраст има повишен риск от нежелани реакции.

Специфични за лекарствения продукт предупреждения:

Някои други лекарства могат също да влияят или да се повлияят при лечение с Нурофен. Затова трябва винаги да потърсите съвет от Вашия лекар или фармацевт преди да използвате Нурофен с други лекарства.

Нурофен може да повлиява или да се повлиява от някои други лекарства. Като например:

 • лекарства, които са антиагреганти (т.е. разреждат кръвта/предотвратяват съсирването, напр. аспирин/ацетилсалицилова киселина, варфарин, тиклопидин)
 • лекарства за високо кръвно налягане (АСЕ инхибитори като каптоприл, бета-блокери като атенолол, антагонисти на ангиотензин II рецепторите като лосартан)

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, особено ако това са:

Кортикостероиди (като преднизолон), тъй като могат да повишат риска от стомашно-чревни язви и кръвоизлив

Антиагреганти за предпазване от сърдечен инфаркт и мозъчен удар (като ацетилсалицилова киселина 75 mg) и селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (лекарства за депресия), тъй като могат да повишат риска от стомашно-чревни нежелани реакции

Метотрексат (лекарство за лечение на рак или ревматизъм), тъй като ефекта на метотрексат може да се засили

Литий (лекарство за депресия), тъй като може да засили ефекта на лития Зидовудин (лекарство за лечение на СПИН)

Такролимус (лекарство потискащо имунната система), тъй като има повишен риск от бъбречно увреждане

Циклоспори н (лекарство потискащо имунната система),тъй като има ограничени данни за повишен риск от бъбречна токсичност Хинолонови антибиотици: Пациентите приемащи хинолонови антибиотици заедно с НСПВС са изложени на увеличен риск от поява на гърчове

Едновременната употреба на два или повече НСПВС лекарствени продукти може да увеличи риска от нежелани реакции и трябва да се избягва.

Шофиране и работа с машини

По принцип ибупрофен не повлиява способностите за работа с машини при употреба в препоръчаната доза и продължителност на лечението.

Важна информация относно някои съставки на Нурофен Форте

Посъветвайте се с Вашия лекар ако имате някакви нарушения, свързани с обмяната на захар, тъй като този лекарствен продукт съдържа захар (232,2 mg захароза в една таблетка). Пациенти с редки наследствени проблеми на непоносимост към фруктоза, глюкозо-галактозна малабсорбция или сукраза-изомалтазна недостатъчност не трябва да приемат това лекарство.

Ако трябва да ограничавате приема на сол с Вашата диета и приемате повече от 1 таблетка Нурофен Форте дневно, трябва да имате предвид, че този лекарствен продукт съдържа 25,1 mg натрий на 1 таблетка.

Бременност, кърмене н фертнлнтет

Уведомете Вашия лекар ако забременеете по време на употреба на Нурофен.

Ибупрофен не трябва да се използва през първия и втория триместър на бременността, освен ако не е категорично необходим. Ако ибупрофен се използва от жени, които се опитват да забременеят или през първия и втория триместър на бременността, дозата трябва да бъде максимално ниска и продължителността на лечение възможно най-кратка. Нурофен принадлежи към групата лекарствени продукти (НСПВС), които могат да увредят способността за забременяване при жените. Този ефект е обратим след спиране на лекарството.

Не приемайте това лекарство в последните 3 месеца на бременността. Избягвайте употребата му по време на първите шест месеца на бременността, освен ако лекарят не Ви е посъветвал друго.

Това лекарство може да се прилага по време на кърмене ако се използва препоръчаната доза и за възможно най-кратко време.
Попитайте Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства Нурофен може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нурофен Форте има добра поносимост и се приема много добре от повечето хора. Нежеланите лекарствени реакции могат да бъдат намалени като се употребява възможно най-ниската ефективна доза за възможно най-кратък срок от време, необходимо за контролиране на симптомите.

Най-честите нежелани лекарствени реакции са с характер на стомашно-чревни нарушения. Нежеланите реакции са предимно зависими от дозата, особено риска от поява на стомашно-чревно кървене, който е зависим от лозовата граница и продължителността на лечението. Нежеланите реакции са по-редки при максимална дневна доза до 1200 mg.

Ако се появи някоя от следните нежелани лекарствени реакции или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, прекратете употребата на лекарството и незабавно уведомете Вашия лекар.

 - Повръщане със следи от кръв или тъмни, с цвят на кафе частици, следи от кръв в изпражненията или катранено черни изпражнения

 - Неочаквани стомашни болки или други необичайни симптоми в областта на стомаха, разстройство, стомашни киселини, позиви за повръщане и/или повръщане

 - Неизяснено свиркащо дишане, недостиг на въздух, кожни обриви и сърбеж или синини

 - Пожълтяване на очите и/или кожата

 - Силни болки в гърлото и висока температура

 - Задръжка на течности (напр. отоци по глезените)

Лекарства като Нурофен Форте могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент („миокарден инфаркт”) или инсулт.

Рядко може да се наблюдават кръвни, бъбречни или чернодробни проблеми, или тежки кожни реакции при употребата на ибупрофен.

Много рядко Нурофен Форте може да причини асептичен менингит (възпаление на защитната мембрана на мозъка).

Останалите нежелани реакции включват главоболие, халюцинации, замаяност, мравучкане по ръцете и краката, шум в ушите, депресия, обърканост, безсъние, тревожност, диария, подуване, запек, умора, изтощение, промени в настроението, отоци, дразнене в носа. Нурофен Форте може също да доведе до влошаване на болестта на Крон или колит.

Честотата на появата на тежка кожна реакция, известна като DRESS синдром не е известна.

Симптомите на DRESS включват: кожен обрив, повишена температура, подуване на лимфните възли и повишаване на еозинофилите (вид бели кръвни клетки).

Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите реакции неописани в тази листовка, моля спрете веднага да приемате продукта и уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Reckitt Benckiser Healthcare е компания основана през 1823 от Johann A. Benckiser. Продуктите на RB за здравето, дома и хигиенните марки се продават в близо 200 страни по целия свят. Визията на Рекит Бенкисер е един свят, където хората са по-здрави и живеят по-добре. Целта на компанията е иновативни решения за по-здравословен живот и по-щастливи домове.

Производители:
Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Великобритания
RB NL Brands B.V., Нидерландия

Към продукта
Повече информация
Марка NUROFEN
Лечение/профилактика на: Главоболие, мигрена, зъбобол, Грип и настинка
Вид продукт Лекарство без рецепта
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

1 таблетка съдържа:  ибупрофен 400 mg

Помощни вещества: кроскармелоза натрий, натриев лаурил сулфат, натриев цитрат, стеаринова киселина, колоидален безводен силиций, кармелоза натрий, талк, гума арабика, захароза, титанов диоксид, пречистена вода, макрогол 6000 и червено мастило Опакод S-1-15094.

 

Към продукта

Минималната ефективна доза трябва да се използва за кратък период от време, необходимо за облекчаване на симптомите. Ако се наложи да приемате продукта повече от 4 дни или симптомите се запазват, или се влошават, консултирайте се с лекар.

За възрастни, пациенти в старческа възраст и депа над 12 години:

Първоначално се приема 1 таблетка с вода, след това ако е необходимо се взема 1 таблетка на всеки 4 часа, но не повече от 3 таблетки за 24 часа.

Юноши (възрастова граница: > 12 години до < 18 години)

Ако при юноши този лекарствен продукт е необходимо да се използва за повече от 3 дни или симптомите се влошат трябва да се консултирате с лекар.

Възрастни

Ако този лекарствен продукт е необходимо да се използва за повече от 4 дни, пациентите трябва да бъдат посъветвани да се консултират с лекар.

Не прилагайте на деца под 12 години без лекарско предписание.

Оставете поне четири часов интервал между дозите и не приемайте повече от 1200 mg за 24 часа.

Ако сте приели Нурофен Форте повече от необходимата доза или ако лекарството случайно е било прието от деца, веднага се свържете с лекар или най-близката болница, за да получите мнение за риска и съвет за действие, което трябва да се предприеме.

Симптомите могат да включват гадене, болка в стомаха, повръщане (примесено с кръв), главоболие, звънтене в ушите, обърканост и бързи и неволеви движения на очите. При високи дози е съобщавано за сънливост, болка в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, гърчове.

Вземете пропуснатата таблетка веднага щом установите това, освен ако времето за следващия редовен прием е наближило. Ако е така, не приемайте пропуснатата доза изобщо. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропусната таблетка.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Нурофен Форте 400 мг х12 таблетки
Нурофен Форте 400 мг х12 таблетки
Още от тази марка
Нурофен Стопколд х12 таблетки
Нурофен Стопколд х12 таблетки
Обикновена цена 7.55 лв. (-15%) Специална цена 6.42 лв.
Нурофен облекчава болката 200 мг х12 таблетки
Нурофен облекчава болката 200 мг х12 таблетки
Обикновена цена 5.69 лв. (-15%) Специална цена 4.84 лв.
Нурофен Фемина Форте при менструални болки х12 таблетки
Нурофен Фемина Форте при менструални болки х12 таблетки
Обикновена цена 9.35 лв. (-20%) Специална цена 7.48 лв.
Нурофен Юноши при болка и грип с вкус на портокал 100 мг х12 дъвчащи капсули
Нурофен Юноши при болка и грип с вкус на портокал 100 мг х12 дъвчащи капсули
Обикновена цена 10.45 лв. (-15%) Специална цена 8.88 лв.
Нурофен облекчава болката 200 мг х24 таблетки
Нурофен облекчава болката 200 мг х24 таблетки
Обикновена цена 9.59 лв. (-20%) Специална цена 7.67 лв.
Нурофен Лечебен пластир с ибупрофен 200 мг х2 броя
Нурофен Лечебен пластир с ибупрофен 200 мг х2 броя
Обикновена цена 13.45 лв. (-15%) Специална цена 11.43 лв.
Нурофен Експрес при висока температура и болки 200 мг х10 капсули
Нурофен Експрес при висока температура и болки 200 мг х10 капсули
Обикновена цена 7.15 лв. (-10%) Специална цена 6.44 лв.
Може да харесате също