Пантенол Медикал Спрей при рани и изгаряния 130 мл Chauvin

В наличност

Арт. № 2653
  • При слънчеви и други изгаряния
  • При повърхностни кожни наранявания
  • За бебета, деца и възрастни
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Pantenol Medical Spray  при рани и изгаряния 130 мл Chauvin представлява висококачествено лекарствено средство, което се използва като помощен продукт при лечение на повърхностни кожни наранявания, сред които и изгаряния, и наранявания на лигавиците. Пантенол Медикал Спрей при рани и изгаряния 130 мл Чаувин е под формата на лека и мека пяна, лесна за безболезнено нанасяне върху кожата. Тя не дразни раздразнените участъци и попива бързо без нужда от втриване. Тъй като продуктът е под формата на спрей, това позволява лесното му нанасяне дори на по-недостъпни участъци от тялото. След слънчево или друго изгаряне кожата до голяма степен се възстановява чрез образуване на нови кожни клетки. Междувременно тя се нуждае от допълнително количество витамини и минерали, които да подпомогнат умението й да се регенерира. Пантотеновата киселина - част от групата витамини В, се явява ключов фактор за метаболизма и растежа на клетките. Тази киселина се получава чрез преобразуване на активното вещество декспантенол - активна съставка на формулата на спрея. Пантотеновата киселина благоприятства епителизирането на кожата и спомага за лечението на наранения епидермис. Пантенол е подходящ както за възрастни, така и за бебета и деца. 

В много редки случаи при употребата на продукта може да се появи непоносимост, изразяваща се в контактни алергии.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако получите тази нежелана реакция или забележите нежелани реакции, които не са описани тук.

 

 

Повече информация
Марка Chauvin Ankerpharm
Лечение/профилактика Раздразнена кожа, Слънчево изгаряне
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Спрей
Състав

Активни съставки: декспантенол (Dexpanthenol)

Допълнителни съставки: цетостеарилов алкохол, восък, лек течен; парафин, лек течен; пероцетна киселина, пропелeнт, пречистена вода

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Начин на употреба

При ползване за тялото, напръскайте директно върху засегнатото място. При ползване за лицето Пантенол спрей не трябва да се впръсква директно. Препоръчва се впръскване върху ръката и нанасяне върху съответната част от лицето.

При приложение на Пантенол спрей в гениталната или аналната област и едновременно използване на кондоми може да се стигне до намаляване на здравината на разкъсване поради съдържанието на парафин в спрея и с това да намали сигурността на кондомите.

Да не се впръсква в очите!

Да не се впръсква директно в устата или носа!

При ползване флаконът трябва да се държи вертикално с вентила нагоре.

За да се образува качествена пяна флаконът трябва да се разклати енергично преди всяко прилагане особено ако продуктът не е бил използван дълго време.

Възможно е при първоначалната употреба на спрея в началото за кратко да изтича само газ, преди да се появи нормалната пяна.

Продължителност на употреба:

Не са известни ограничения за продължителността на приложение на Пантенол спрей. Тя зависи от вида и протичането на неразположението.

Едновременна употреба на Пантенол спрей с други лекарствени продукти:

При приложение на Пантенол спрей по предназначение взаимодействия с други лекарствени продукти не са известни.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате други лекарствени продукти, или ако доскоро сте взимали/прилагали такива, дори когато става дума за лекарствени продукти, които са без лекарско предписание.

Бременност и кърмене:

Тъй като няма научни данни какво количество декспантенол навлиза в кръвообращението от кожата, приложението на Пантенол спрей върху големи кожни участъци по време на бременност и кърмене би трябвало да става само ако по преценка на лекар, когато потенциалните ползи надвишават възможните рискове.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:

Не са необходими специфични предпазни мерки.

След отваряне съхранявайте спрея в хладилник.

Съхранявайте далеч от деца.

Не използвайте след изтичане срока на годност.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Пантенол Медикал Спрей при рани и изгаряния 130 мл Chauvin
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Може да харесате също