25 г. Аптеки Гален! Дермо-козметика с до - 25%

Течен парафин 40 гр Chemax Pharma

В наличност
Арт. №
3451
Тегло
0.050 кг.
  • Използва се за краткотрайно лечение на хроничен запек
1.10 лв.
Безплатна доставка над 49,99 лв.
Към продукта

Paraffinum perliquidum е леко слабително средство. Парафин течен се използва за краткотрайно лечение на хроничен запек. Предлага се в опаковка от 40мл.

Химакс Фарма ЕООД (Chemax Pharma) е българска фармацевтична фирма – производител, която е иновативна, съвременна и динамична, основана през 1993 година в град София. Членовете на мениджърския екип имат академична подготовка и дълъг опит във фармацията и химичния инженеринг, в проучването, развитието и клиничното тестване на лекарствените продукти и дълбоко разбиране за нуждите на хората от качествени медикаменти и здравни услуги. Фирмата разполага със собствени производствени мощности (сгради и оборудване), притежава необходимия производствен капацитет, както и гъвкава организация на работен процес, което гарантира 100% реализацията на доставките в договорените срокове и количества. Продуктите на “Химакс Фарма” са в съответствие с изискванията на стандартите на добрата производствена практика (GMP), така че получавате необходимите за Вас лекарства и хранителни добавки с безкомпромисно качество. Екипът от професионалисти на фирмата осигурява нужните на хората качествени, ефикасни, безопасни и достъпни медикаменти, и здравни услуги.

Производител: Химакс Фарма ЕООД, България.

Към продукта
Повече информация
Марка Chemax Pharma
Лечение/профилактика на: Нередовен стомах и запек
За кого Възрастни
Тип продукт Разтвор
Към продукта

Paraffinum perliquidum

Към продукта

Приема се вътрешно по 1-2 супени лъжици дневно за препоръчване преди лягане от седнало или изправено положение. Не е желателно да се приема 2 часа преди/след прием на храна и/или лекарства, тъй като може да се повлияе тяхната резорбция. Ефектът настъпва след 2-3 часа.

Не се прилага при свръхчувствителност към парафин и пълна и непълна чревна непроходимост.

Продуктът не се дава на деца под 6 годишна възраст , тъй като тази група пациенти са склонни към аспириране на маслени капчици, които могат да предизвикат развитието на липидна пневмония. Не се препоръчва прилагането и при възрастни, лежащо болни пациенти, тъй като тази група пациенти също са склонни към аспириране на маслени капчици, които могат да предизвикат развитието на липидна пневмония. Да не се използва при болки в стомаха, при позиви за повръщане, освен ако не е предписано от лекар. При кървене от ануса, или при кръв в изпражненията, приема на течен парафин трябва да се спре, тъй като това може да е индикация за сериозен проблем. Да не се употребява продължително време, тъй като червата изгубват нормалната си перисталтика.

Продуктът задържа резорбцията в организма на мастноразтворимите витамини, което е нежелателно, освен това може да повлияе върху калий задържащото действие на калий - съхраняващите диуретици. Може да повлияе нормалната резорбция и да намали ефикасността на следните лекарства: орални антикоагуланти - кумаринови и индандионови производни, орални контрадептиви, дигиталисови гликозиди, както и може за намали резорбцията на витамин К. Може да се употребява при бременност и кърмене под лекарско контрол.

Възможна е поява на алергични реакции.
Приложението на продукта може да предизвика привикване на организма при продължително приемане. Прилагането на лекарствения продукт може да е придружено с коликообразни болки, гадене и повръщане.

Продуктът е за краткотрайно лечение на констипация. Не се препоръчва продължителното му приемане.

Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина.
Да се съхранява на недостъпно за деца място.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Течен парафин 40 гр Chemax Pharma
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Течен парафин 40 гр Chemax Pharma
Течен парафин 40 гр Chemax Pharma