Подаръци от Doppelherz само през октомври! >>

Парацетамакс при болка и висока температура 500 мг х20 таблетки Actavis

В наличност
Арт. №
87
Тегло
0.020 кг.
  • За симптоматично лечение на слаба до умерена болка от различен произход
  • При състояния, придружени с повишена телесна температура
  • За възрастни и деца над 6 години
Обикновена цена 1.95 лв. (-25%) Специална цена 1.46 лв.
Към продукта

ParacetaMax е лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта. ПарацетаМакс е показан за симптоматично лечение на слаба до умерена болка от различен произход (главоболие, мигрена, зъбобол, мускулни и ставни болки, дисменорея) и при състояния, придружени с температура (фебрилни).

Противопоказания
Свръхчувствителност към ParacetaMax или към някое от помощните вещества.

Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба
Пациентите трябва да бъдат посъветвани да не приемат едновременно други парацетамол съдържащи продукти. Приемането на дневните дози за многократно приложение наведнъж може сериозно да увреди черния дроб и незабавно трябва да се потърси медицинска помощ. Препоръчва се повишено внимание при прием на paracetamol от пациенти с тежка бъбречна недостатъчност, чернодробна недостатъчност, хроничен алкохолизъм и хронично недохранване. След продължително лечение с аналгетици (> 3 месеца) при употреба всеки втори ден или по-често може да възникне главоболие или да се влоши, ако е съществувало. Главоболие, причинено от прекалена употреба на аналгетици не трябва да се лекува чрез повишаване на дозата. В такива случаи е необходимо лечението с аналгетици да се преустанови след консултация с лекар.
Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Пациенти с редки наследствени проблеми на галактозла непоносимост, Lapp лактазен дефицит или глюкозо-галактозна малабсорбция, не трябва да
приемат това лекарство.
Продуктът съдържа пшенично нишесте. Подходящ е за хора с цьолиакия ( глутенова ентеропатия).
Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да взимат този продукт.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие
При продължителна редовна употреба на парацетамол може да усили антикоагулантният ефект на варфарин и други кумаринови антикоагуланти.
При перорално приложение скоростта на абсорбция на paracetamol може да се повиши от метоклопрамид. Абсорбцията се понижава от холестирамин.

Фертилитет, бременност и кърмене
Бременност
ПарацетаМакс може да се използва по време на бременност в терапевтични дози, след оценка на съотношението полза/риск.
Кърмене
ПарацетаМакс може да се употребява от жени, които кърмят, но не трябва да се надвишава препоръчваната доза. При продължителна употреба е необходимо повишено внимание.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини
Парацетамол не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Нежелани лекарствени реакцни
При прилагане в терапевтични дози нежеланите лекарствени реакции са незначителни.
В много редки случаи са наблюдавани реакции на свръхчувствителност (от обикновен кожен обрив или уртикария до анафилактичен шок), при които се изисква прекратяване на лечението. Съобщава се за много редки случаи на сериозни кожни реакции. В много редки случаи може да се развие тромбоцитопения /намаляване броя на кръвните плочки/.

Предозиране
Предозирането с парацетамол от 7,5- 10 g може да предизвика чернодробна недостатъчност, която да доведе до смърт.

Actavis® е една от водещите фармацевтични компании в света, която има представителства в 80 държави, като се ангажира с повишаване достъпа до висококачествена грижа за здравето за хората по света на всеки един етап от живота им. Актавис® прави това като разработва, произвежда и предлага достъпни генерични лекарства, както и иновативни и специализирани фармацевтични продукти и активни субстанции.

Към продукта
Повече информация
Марка Actavis/Teva
Лечение/профилактика на: Болка в мускулите и ставите, Главоболие, мигрена, зъбобол
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активното вещество в една таблетка е парацетамол (paracetamol) 500 mg.
Списък на помощните вещества: Лактоза монохидрат, Коповидон, Целулоза микрокристалиа, Пшенично нишесте, Талк, Магнезиев стеарат.

 

Към продукта

Дозата на парацетамол зависи от телесното тегло.
Таблетките са предназначени за употреба при възрастни и деца над 21 kg (от 6 години нагоре).
Възрастни и деца с тегло над 50 кg/около 15 годишни юноши/ - обичайната доза е по 500 mg до 1 g на всеки 4 часа при необходимост до максимум 3 g дневно. Максималната еднократна доза е 1 g. Максималната дневна доза не трябва да се надвишава поради риск от тежки чернодробни увреждания.
При деца под 50 kg е задължително определянето на дозата да става съобразно телесното тегло като се използва подходящата фармацевтична и дозова форма.

Препоръчваните дози според възрастта и телесното тегло.

• За деца с телесно тегло между 21 и 25 kg (приблизително между 6 и 8 години) се прилага 1/2 таблетка през 4 часа, като не трябва да се приемат повече от 3 таблетки дневно.
• За деца с телесно тегло между 26 и 40 kg (приблизително 8 до 13 години), се препоръчват по 500 mg през 6 часа. Максимална дневна доза- не по-висока от 2 g.
• За деца с телесно тегло между 41 и 50 kg (приблизително между 13 и 15 години) се прилагат по 500 mg през интервал не по-кратък от 4 часа, без да се превишава обща дневна доза от 2 g.
Общото дневно количество парацетамол не трябва да превишава 80mg/kg за деца с тегло под 37 kg и 3 g за възрастни и деца с тегло над 38 kg.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Може да харесате също
Още от тази марка
Парацетамакс при болка и висока температура 500 мг х20 таблетки Actavis
Парацетамакс при болка и висока температура 500 мг х20 таблетки Actavis