Полинейл лечебен лак за нокти против гъбички 3.3 мл Angelini

В наличност

Арт. № 1347
  • Има противогъбично действие (антимикотичен ефект с широк спектър на действие)
  • За локално приложение върху ноктите на ръцете, ноктите на краката и кожата в непосредствена близост
  • За лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции на ноктите (онихомикоза), причинени от филаментозни гъби и/или други гъби, които подлежат на лечение с циклопирокс
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти е лекарство без рецепта, което има противогъбично действие (антимикотичен ефект с широк спектър на действие). То се използва за локално приложение върху ноктите на ръцете, ноктите на краката и кожата в непосредствена близост. Polinail се прилага за лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции на ноктите (онихомикоза), причинени от филаментозни гъби и/или други гъби, които подлежат на лечение с циклопирокс. Активната субстанция циклопирокс предотвратява растежа на гъбички и ги унищожава. Вследствие на това външният вид на ноктите се подобрява.

Мисията на Angelini е да бъде близо до хората, задоволявайки ежедневните им нужди с ефективни, надеждни и висококачествени продукти, които са широко разпространени и достъпни. Фирмата предлага лекарствени продукти по лекарско предписание, лекарствени продукти без лекарско предписание, медицински изделия, хранителни добавки и козметика. За осъществяване на дейността си компанията притежава необходимите лицензи, а така също и ексклузивитет за стоките си на българския пазар. 

 

Повече информация
Марка Angelini
Лечение/профилактика Гъбички
За кого Възрастни
Състав

Активното вещество е циклопирокс. Един грам лечебен лак за нокти съдържа 80 mg циклопирокс.

 Другите съставки са: етилацетат, етанол (96%), цетостеарилов алкохол, хидроксипропилхитозан и пречистена вода.

Начин на употреба

Ако не е предписано друго от Вашия лекар Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти, се прилага като тънък слой върху инфектирания нокът/нокти. Ноктите трябва да са чисти и сухи. Лечебният лак за нокти се нанася върху цялата повърхност на нокътя и 5 mm от околната кожна повърхност. Полинейл® 80 mg/g лечебен лак за нокти трябва да се нанесе също и под свободния ръб на нокътя. Оставете Полинейл® 80 mg/g лечебен лак за нокти да изсъхне за около 30 секунди.

Нокътят/ноктите не трябва да се мият най-малко 6 часа, поради което се препоръчва прилагането на Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти вечер преди лягане. След това време са позволени нормални хигиенни процедури.

Не е необходимо използването на какъвто и да е разтвор или абразив (напр. пиличка) за премахване на Полинейл  80 mg/g лечебен лак за нокти. Достатъчно е внимателно да измиете ноктите с вода. В случай на неволно измиване на Полинейл 80 mg/g, той може да се нанесе отново.

Нежелани реакции:

Както всички лекарства, Полинейл лечебен лак може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Не използвайте:

• ако сте алергични (свръхчувствителни) към циклопирокс или някоя от останалите съставки на Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти
• при деца под 18 годишна възраст поради липса на достатъчен опит за тази възрастова група.

Обърнете специално внимание при употребата на Полинейл 80 mg/g лечебен лак:

В случай на прояви на свръхчувствителност, моля спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар.

Както при всички видове локално лечение на онихомикози, в случаите при които са засегнати повече нокти. повече от две трети от нокътната плочка е променена или наличие на предразполагащи фактори, като диабет и нарушения на имунната система, необходимо е да се обсъди с Вашия лекар прилагането на допълнително лечение през устата.

Ако сте диабетик, моля внимавайте, като си изрязвате ноктите.

Избягвайте контакт с очите и лигавиците.

Полинейл лечебен лак е само за външно приложение.

Не използвайте лак за нокти или други козметични продукти за нокти върху лекуваните нокти.

Употреба на други лекарства:

Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск.

Кърмене:

Няма данни дали циклопирокс преминава в майчиното мляко.

Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск.

Шофиране и работа с машини:

Не изискват специални предпазни мерки.

Съхранение:

Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти след срока на годност, отбелязан върху картонената кутия и бутилката. Съхранявайте бутилката в картонената кутия, за да се предпази от светлина. Съхранявайте бутилката плътно затворена, за да се избегне изпаряване на съдържанието. Да не се замразява. Този продукт е запалим. Да се съхранява далеч от загряване и открит пламък.

След първо отваряне на бутилката: да се съхранява максимум 6 месеца.

При температура под 15 °С лечебният лак за нокти образува гел; възможно е да се образува светла утайка на дъното на бутилката или да се появят светли плаващи частици. При въртеливо разбъркваме на бутилката между двете ръце за около 1 минута, те се разтварят и разтворът отново се избистря. Това не влияе на качеството и ефикасността на продукта.

Преди употреба погледнете дъното на бутилката, за да се уверите, че разтворът е бистър.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Полинейл лечебен лак за нокти против гъбички 3.3 мл Angelini
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също