25 г. Аптеки Гален! Мама и бебе продукти с до - 25%

Полинейл лечебен лак за нокти против гъбички 3.3 мл Angelini

В наличност
Арт. №
1347
Тегло
0.030 кг.
  • Има противогъбично действие (антимикотичен ефект с широк спектър на действие)
  • За локално приложение върху ноктите на ръцете, ноктите на краката и кожата в непосредствена близост
  • За лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции на ноктите (онихомикоза), причинени от филаментозни гъби и/или други гъби, които подлежат на лечение с циклопирокс
Обикновена цена 35.55 лв. (-25%) Специална цена 26.66 лв.
Безплатна доставка над 49,99 лв.
Към продукта

Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти е лекарство без рецепта, което има противогъбично действие (антимикотичен ефект с широк спектър на действие). То се използва за локално приложение върху ноктите на ръцете, ноктите на краката и кожата в непосредствена близост. Polinail се прилага за лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции на ноктите (онихомикоза), причинени от филаментозни гъби и/или други гъби, които подлежат на лечение с циклопирокс. Активната субстанция циклопирокс предотвратява растежа на гъбички и ги унищожава. Вследствие на това външният вид на ноктите се подобрява.

Мисията на Angelini е да бъде близо до хората, задоволявайки ежедневните им нужди с ефективни, надеждни и висококачествени продукти, които са широко разпространени и достъпни. Фирмата предлага лекарствени продукти по лекарско предписание, лекарствени продукти без лекарско предписание, медицински изделия, хранителни добавки и козметика. За осъществяване на дейността си компанията притежава необходимите лицензи, а така също и ексклузивитет за стоките си на българския пазар. 

 

Към продукта
Повече информация
Марка Angelini
Лечение/профилактика на: Гъбички
За кого Възрастни
Към продукта

Активното вещество е циклопирокс. Един грам лечебен лак за нокти съдържа 80 mg циклопирокс.

 Другите съставки са: етилацетат, етанол (96%), цетостеарилов алкохол, хидроксипропилхитозан и пречистена вода.

Към продукта

Ако не е предписано друго от Вашия лекар Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти, се прилага като тънък слой върху инфектирания нокът/нокти. Ноктите трябва да са чисти и сухи. Лечебният лак за нокти се нанася върху цялата повърхност на нокътя и 5 mm от околната кожна повърхност. Полинейл® 80 mg/g лечебен лак за нокти трябва да се нанесе също и под свободния ръб на нокътя. Оставете Полинейл® 80 mg/g лечебен лак за нокти да изсъхне за около 30 секунди.

Нокътят/ноктите не трябва да се мият най-малко 6 часа, поради което се препоръчва прилагането на Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти вечер преди лягане. След това време са позволени нормални хигиенни процедури.

Не е необходимо използването на какъвто и да е разтвор или абразив (напр. пиличка) за премахване на Полинейл  80 mg/g лечебен лак за нокти. Достатъчно е внимателно да измиете ноктите с вода. В случай на неволно измиване на Полинейл 80 mg/g, той може да се нанесе отново.

Нежелани реакции:

Както всички лекарства, Полинейл лечебен лак може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Не използвайте:

• ако сте алергични (свръхчувствителни) към циклопирокс или някоя от останалите съставки на Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти
• при деца под 18 годишна възраст поради липса на достатъчен опит за тази възрастова група.

Обърнете специално внимание при употребата на Полинейл 80 mg/g лечебен лак:

В случай на прояви на свръхчувствителност, моля спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар.

Както при всички видове локално лечение на онихомикози, в случаите при които са засегнати повече нокти. повече от две трети от нокътната плочка е променена или наличие на предразполагащи фактори, като диабет и нарушения на имунната система, необходимо е да се обсъди с Вашия лекар прилагането на допълнително лечение през устата.

Ако сте диабетик, моля внимавайте, като си изрязвате ноктите.

Избягвайте контакт с очите и лигавиците.

Полинейл лечебен лак е само за външно приложение.

Не използвайте лак за нокти или други козметични продукти за нокти върху лекуваните нокти.

Употреба на други лекарства:

Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск.

Кърмене:

Няма данни дали циклопирокс преминава в майчиното мляко.

Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск.

Шофиране и работа с машини:

Не изискват специални предпазни мерки.

Съхранение:

Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти след срока на годност, отбелязан върху картонената кутия и бутилката. Съхранявайте бутилката в картонената кутия, за да се предпази от светлина. Съхранявайте бутилката плътно затворена, за да се избегне изпаряване на съдържанието. Да не се замразява. Този продукт е запалим. Да се съхранява далеч от загряване и открит пламък.

След първо отваряне на бутилката: да се съхранява максимум 6 месеца.

При температура под 15 °С лечебният лак за нокти образува гел; възможно е да се образува светла утайка на дъното на бутилката или да се появят светли плаващи частици. При въртеливо разбъркваме на бутилката между двете ръце за около 1 минута, те се разтварят и разтворът отново се избистря. Това не влияе на качеството и ефикасността на продукта.

Преди употреба погледнете дъното на бутилката, за да се уверите, че разтворът е бистър.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Полинейл лечебен лак за нокти против гъбички 3.3 мл Angelini
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Полинейл лечебен лак за нокти против гъбички 3.3 мл Angelini
Полинейл лечебен лак за нокти против гъбички 3.3 мл Angelini