Remantadin 50 мг х20 таблетки Ecopharm

В наличност
Арт. №
3452
Тегло
0.030 кг.
  • Помага при профилактика и лечение на грип
  • Има силен противовирусен ефект
  • Съдържа римантидин хидрохлорид

Този продукт не може да бъде закупен онлайн!*

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Гален!

Към продукта

Remantadin Ecopharm се прилага за профилактика и лечение на грип, причинен от различни щамове грипни вируси (особено серотип А2). При грип, причинен от вирус тип В, римантадинът има антитоксично действие. Ремантидин Екофарм е базиран на активното вещество римантидин хидрохлорид, което има силна противовирусна активност.

Ecopharm е водеща фармацевтична компания в България. Основните дейности на дружеството са: внос, търговия на едро и дистрибуция на лекарствени продукти, медицински изделия, хранителни добавки и козметични продукти; производство на лекарствени продукти. Прилагането на високи етични стандарти, непрекъснатото подобряване на ефективността на процесите и стриктното спазване на националното и европейското законодателство са водещи корпоративни принципи и елементи от обществената отговорност на Екофарм.

Производител: Ecopharm, България.

Към продукта
Повече информация
Марка Ecopharm
Лечение/профилактика на: Грип и настинка
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активното вещество е римантадин хидрохлорид.

Всяка таблетка съдържа 50 mg римантадин хидрохлорид.

Другите съставки са: лактоза монохидрат, картофено нишесте, стеаринова киселина.

Към продукта

За лечение на грип се прилага по следния начин: 1-ви ден - 100 мг/8часа; 2-ри и 3-ти ден - 100 мг/12часа; 4-ти, 5-ти ден - 100 мг еднократно. За профилактика при възрастни и деца над 10 години в ДД 50-100 мг в продължение на 10-15 дни. При деца под 10 години се прилага в доза 5мг/кг еднократно дневно.

Не приемайте Ремантадин:
ако сте алергични към римантадин хидрохлорид, към активни вещества от групата на амантадина или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
ако страдате от някое от следните заболявания: остри чернодробни заболявания, остри и хронични бъбречни заболявания, тиреотоксикоза;
ако сте бременна или кърмите;
при деца под 7 години.
Предупреждения и предпазни мерки
Ремантадин трябва да се прилага внимателно при пациенти със заболявания на стомашно-чревния тракт, нарушени чернодробни показатели, тежки заболявания на сърдечно-съдовата система, нарушения на сърдечния ритъм и при пациенти възраст (над 65 години). При тези случаи се препоръчва намаляване на терапевтичната доза.
При указания в анамнезата за епилепсия и провеждана противогърчова терапия, при приемане на Ремантадин се повишава рискът от развитие на епилептични пристъпи. В тези случаи Ремантадин се приема в дозировка от 100 mg на ден със съпътстваща противогърчова терапия. При появата на пристъпи, приемът на Ремантадин следва да се преустанови.

Други лекарства и Ремантадин
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

Парацетамолът (ацетаминофен) и ацетилсалициловата киселина понижават ефективността на Ремантадина.

Ремантадин с храни, напитки и алкохол
Храната не повлиява абсорбцията на лекарството. Пациентите, приемащи Ремантадин, трябва да избягват употребата на алкохол, поради опасност от непредвидени реакции на централната нервна система.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Приемът на Ремантадин е противопоказен при бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини
Трябва да се внимава, ако при прием на Ремантадин се наблюдава световъртеж, главоболие или други нарушения на функциите на ЦНС.

Ремантадин съдържа лактоза монохидрат
Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

3. Как да приемате Ремантадин
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ремантадин се приема с достатъчно количество течност след хранене. Приемът трябва да започне при първите симптоми на заболяването. Ефектът на лекарствения продукт е по-силен, ако приемът му започне в течение на първите 48 часа от заболяването.

Лечение при грип:
При възрастни: през първия ден - по 100 mg (2 таблетки) три пъти дневно, през втория и третия ден - по 100 mg два пъти дневно, през четвъртия и петия ден - по 100 mg веднъж дневно. През първия ден от заболяването е възможен прием на 150 mg (3 таблетки) два пъти дневно или 300 mg (6 таблетки) на един прием.

При пациенти в напреднала възраст над 65 години, препоръчителната дневна доза е 100 mg (2 таблетки) дневно.

Продължителността на курса на лечение е 5 дни.

При профилактика на грип:
При възрастни по 50 mg веднъж дневно, до 30 дни.

Употреба при деца и юноши
При деца на възраст от 7 до 30 години Ремантадин се приема по 50 mg (1 таблетка) два пъти дневно, от 11 до 14 години - по 50 mg (1 таблетка) три пъти дневно.
Продължителността на курса на лечение е 5 дни.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ремантадин
При съмнение за предозиране незабавно се консултирайте с лекуващия лекар отравяния, трябва да се поддържат жизнено важните функции, а Ремантадин частично отстранен чрез хемодиализа.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този пр попитайте Вашие лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да приемете Ремантадин
Ако сте пропуснали да вземете своето лекарство, вземете пропусната доза веднага щом се сетите, а следващата приемете в обичайното време.

Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропусната доза.

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Ремантадин обикновено се понася добре. Много рядко се наблюдават гадене, повръщане, намаляване на апетита, сухота в устата, болки в коремната област, безсъние, световъртеж, главоболие, раздразнителност и отпадналост. Рядко се наблюдават: нарушения на концентрацията, сънливост, повишена възбудимост, депресия, еуфория, нарушения в координацията на движенията (атаксия), затруднение в дишането, кашлица, диария, повишено артериално налягане, сърцебиене, припадъци, промени в обонянието, обриви, шум в ушите. В отделни случаи се наблюдава сълзене и болки в очите, често уриниране, студени тръпки, запек, изпотявания, стоматит, намалена сетивност (хипестезия).

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев” № 8, 1303 София, Тел.: +35 928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате Ремантадин
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Да се пази от светлина и влага. Да се съхранява под 25°С.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

 

Към продукта
Оставете вашето мнение
Оценявате:Remantadin 50 мг х20 таблетки Ecopharm
Вашата оценка
Може да харесате също
Още от тази марка
Remantadin 50 мг х20 таблетки Ecopharm
Remantadin 50 мг х20 таблетки Ecopharm