Коледни предложения! >>

Спазмалгон при коремни болки и спазми, стомашни и чревни колики и болезнена менструация х20 таблетки Actavis

В наличност
Арт. №
2836
Тегло
0.025 кг.
 • Комбиниран продукт, който съчетава обезболяващо и отпускащо гладката мускулатура действие
 • При бъбречно-каменна болест и възпалителни заболявания на пикочните пътища
 • При стомашни и чревни колики, жлъчно-каменна болест
 • При болезнена менструация
Обикновена цена 4.79 лв. (-15%) Специална цена 4.07 лв.
Към продукта

Spasmalgon е комбиниран лекарствен продукт, който съчетава обезболяващо и отпускащо гладката мускулатура действие.
Спазмалгон се използва за симптоматично лечение на слабо или умерено изразен болков синдром, вследствие спазми на гладката мускулатура на вътрешните органи:

 • Бъбречно-каменна болест и възпалителни заболявания на пикочните пътища, протичащи с болка и смущения в процеса на уриниране;
 • Стомашни и чревни колики, жлъчно-каменна болест, дискинезия на жлъчните пътища;
 • Болезнена менструация.

Противопоказания 

Не приемайте Спазмалгон:

 • ако сте алергични към метамизол натрий, питофенонов хидрохлорид фенпивериниев бромид или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • при стомашно-чревна непроходимост и мегаколон (разширяване на дебело черво);
 • при затруднено изпразване поради слабост на мускулатурата (атония) на жлъчния и пикочния мехур;
 • при тежка бъбречна и чернодробна недостатъчност;
 • при някои кръвни заболявания (промени в клетъчния състав на кръвта като агранулоцитоза (силно намаляване или пълна липса на общото количество бели кръвни клетки в кръвта) и левкопения (намаляване на броя на левкоцитите в кръвта);
 • при някои вродени заболявания (като дефицит на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа и порфирия);
 • закритоъгълна глаукома (остра глаукома характеризираща се с това, че вътреочното налягане нараства много бързо); по време на бременност и кърмене.

Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба

Продуктът трябва да се прилага внимателно при болни с нарушена бъбречна и/или чернодробна функция, някои стомашни заболявания (ахалазия - невъзможност на долния езофагеален сфинктер да се отваря при преглъщане и липса на нормална перисталтика на хранопровода; гастроезофагеален рефлукс; стеноза на пилора), увеличение на простатата, при повишена функция на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм), склонност към понижено артериално налягане (хипотония), тежки нарушения на сърдечния ритъм, исхемична болест на сърцето (особено пресен миокарден инфаркт), напреднала застойна сърдечна недостатъчност, хроничен бронхит и бронхоспазъм (поради повишаване плътността на бронхиалния секрет), при данни за свръхчувствителност към нестероидни противовъзпалителни продукти и ненаркотични обезболяващи средства или при други алергични прояви (алергичен ринит, бронхиална астма).

При продължително приемане на продукта (повече от една седмица) е необходим контрол на периферна кръвна картина и функционалното състояние на черния дроб.

Възможно е да се появи или да се влоши наличното главоболие след продължително аналгетично лечение (>3 месеца) с използване на аналгетици през ден или по-често. Главоболие, причинено от свръхупотреба на аналгетици, не бива да се лекува с увеличаване на дозата им. В такива случаи аналгетичното лечение трябва да се прекрати след консултация с лекар.

Метаболитите (разградните продукти) на метамизола могат да оцветят урината в червено, което е без клинична значимост.
Продуктът може да повлияе психофизиологичното състояние на пациентите при едновременна употреба с алкохол и продукти, потискащи функцията на централната нервна система.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Метамизол повишава съдържанието на противопаразитния продукт хлороквин в кръвта, намалява ефектите на кумариновите антикоагуланти (продукти, намаляващи съсирването на кръвта), както и ефектите на циклоспорина.

Засилва потискащият ефект спрямо кръвотворната функция на токсичните за костния мозък лекарства и на хлорамфеникола.

Трицикличните антидепресанти, пероралните противозачатъчни продукти, алопуринол нарушават метаболизма на метамизола и повишават токсичността му.

Барбитурати, фенилбутазон (и други продукти, които засилват разграждащата функция на черния дроб) могат да намалят ефектите на метамизола.

Успокояващите нервната система лекарствени продукти (седативни и транквилизатори) засилват обезболяващото действие на Спазмалгон.

Едновременната употреба на Спазмалгон с други обезболяващи (аналгетици) и нестероидни противовъзпалителни средства повишава риска от прояви на свръхчувствителност и други нежелани реакции.

Метамизол намалява плазмените концентрации на Циклоспорин А и може да застраши извършената тъканна или органна трансплантация.

При необходимост от едновременното прилагане на посочените или други лекарства е необходима консултация с лекар.

Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Спазмалгон не трябва да се прилага по време на бременност и в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини

Необходимо е да се прилага с повишено внимание при хора, които шофират или работят с машини, тъй като при продължително приемане на Спазмалгон може да се появи световъртеж и нарушение в акомодацията (способност на окото за виждане на близо и далече).

Нежелани лекарствени реакцни

При някои пациенти могат да се наблюдават:

 • Нарушения на имунната система: обрив, сърбеж, рядко по-тежки алергични реакции - бронхоспазъм / съкращаване на гладката мускулатура на стените на бронхите/, ангиоедем /оток на лицето, устните, клепачите и някои лигавици/, анафилактичен шок/най-тежката форма на алергична реакция, която може да започне драстично със следните признаци - сърбеж, подуване в областта на лицето, задух, сърдечно-съдови проблеми/ и много рядко токсична епидермална некролиза и синдром на Стивънс-Джонсън /тежки мехури по кожата, които могат да прогресират като най-горния слой на кожата започва да се бели/;
 • Стомашно-чревни нарушения: неразположение, сухота в устата, запек, обостряне на гастрит и язвена болест;
 • Сърдечни нарушения: чувство за сърцебиене, ниско кръвно налягане, ускорен пулс, нарушения на сърдечния ритъм;
 • Нарушения на кръвта и лимфната система: промени в броя на кръвните клетки (агранулоцитоза, тромбоцитопения, левкопения - намаление в броя на тромбоцитите или левкоцитите);
 • Нарушения на нервната система: световъртеж, нарушение в зрението.
 • Нарушения на бъбреците и пикочните пътища: задръжка на урината, при продължителен прием на високи дози е възможно намаляване на бъбречната функция (особено при болни с предварително увредена такава) и в единични случаи развитие на остра бъбречна недостатъчност.
Към продукта
Повече информация
Марка Actavis/Teva
Лечение/профилактика на: Болка в корема, Камъни в бъбреците
За кого Възрастни
Тип продукт Таблетки
Към продукта

Активните вещества са: метамизол натрий, питофенонов хидрохлорид и фенпивериниев бромид, като всяка таблетка Спазмалгон съдържа 500 mg метамизол натрий, 5 mg питофенонов хидрохлорид и 0,1 mg фенпивериниев бромид.
Помощните вещества са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, талк, магнезиев стеарат, натриев хидрогенкарбонат.

В състава на помощните вещества е включено пшенично нишесте, което представлява опасност за хора с глутенова ентеропатия (вродено заболяване на тънките черва, проявяващо се с диария при употреба на пшенични продукти).
Този лекарствен продукт съдържа като помощно вещество лактоза (млечна захар), което го прави неподходящ за пациенти с лактозна непоносимост.

Към продукта

При възрастни и деца над 15-годишна възраст: 1-2 таблетки, 2-3 пъти дневно. Максимална дневна доза - 6 таблетки.
При деца на възраст от 12 до 15 години: 1 таблетка 2-3 пъти дневно. Максимална дневна доза - 3 таблетки. 
При деца на възраст от 9 до 12 години: 1/2 таблетка 2-3 пъти дневно. Максимална дневна доза - 2 таблетки.
Продължителността на лечението не трябва да надвишава 3 дни.

При предозиране най-често се наблюдават алергични прояви, симптоми на увреждане на кръвотворната функция, стомашно-чревни нарушения, в тежки случаи и симптоми на мозъчно увреждане.

Към продукта
Оставете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация
Може да харесате също
Още от тази марка
Спазмалгон при коремни болки и спазми, стомашни и чревни колики и болезнена менструация х20 таблетки Actavis
Спазмалгон при коремни болки и спазми, стомашни и чревни колики и болезнена менструация х20 таблетки Actavis