Седмица на хомеопатията

Спазмалгон при коремни болки, спазми и болезнена менструация х 20 таблетки Teva

В наличност

Арт. № 2836
 • Комбиниран продукт, който съчетава обезболяващо и отпускащо гладката мускулатура действие
 • При бъбречно-каменна болест и възпалителни заболявания на пикочните пътища
 • При стомашни и чревни колики, жлъчно-каменна болест
 • При болезнена менструация
Безплатна доставка над 49,99 лв.
- +
Детайли

Spasmalgon при коремни болки, спазми и болезнена менструация Teva представлява висококачествен комбиниран лекарствен продукт с обезболяващ и отпускащ гладката мускулатура ефект. Спазмалгон при коремни болки, спазми и болезнена менструация Тева се препоръчва за приложение при слаба до умерена болка в коремната област. Продуктът е подходящ при бъбречно-каменна болест и възпалителни заболявания на пикочните пътища, характеризиращи се с болка и смущения в процеса на уриниране, при стомашни и чревни колики, жлъчно-каменна болест, дискинезия на жлъчните пътища, болезнена месечна менструация.

Преди прием на Spasmalgon е добре да знаете:

Не приемайте Спазмалгон:

 • ако сте алергични към метамизол натрий, питофенонов хддрохлорид, фенпивериниев бромид или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сте алергични към други пиразолонови или пиразолидинови производни;
 • при стомашно-чревна непроходимост и мегаколон (разширяване на дебело черво);
 • при затруднено изпразване поради слабост на мускулатурата (агония) на жлъчния и пикочния мехур;
 • при тежка бъбречна и чернодробна недостатъчност;
 • при някои кръвни заболявания (промени в клетъчния състав на кръвта като агранулоцитоза (силно намаляване или пълна липса на общото количество бели кръвни клетки в кръвта) и левкопения (намаляване на броя на левкоцитите в кръвта);
 • при някои вродени заболявания (като дефицит на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа и порфирия);
  закритоъгълна глаукома (остра глаукома характеризираща се с това, че вътреочното налягане се повишава много бързо);
 • ако сте в последните три месеца от бременността.

Предупреждения и предпазни мерки:

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Спазмалгон. Продуктът трябва да се прилага внимателно при болни с нарушена бъбречна и/или чернодробна функция, някои стомашни заболявания (ахалазия - невъзможност на долния езофагеален сфинктер да се отваря при преглъщане и липса на нормална перисталтика на хранопровода, гастроезофагеален рефлукс, стеноза на пилора), увеличение на простатата, при повишена функция на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм), склонност към понижено кръвно налягане (хипотония), тежки нарушения на сърдечния ритъм, исхемична болест на сърцето (особено пресен миокарден инфаркт), напреднала застойна сърдечна недостатъчност, хроничен бронхит и бронхоспазъм (поради повишаване плътността на бронхиалния секрет), при данни за свръхчувствителност към нестероидни противовъзпалителни продукти и ненаркотични обезболяващи средства или при други алергични прояви (алергичен ринит, бронхиална астма).

Проблеми с черния дроб:

При пациенти, приемащи метамизол, се съобщава за възпаление на черния дроб, като симптомите се развиват в рамките на няколко дни до няколко месеца след началото на лечението.

Спрете употребата на Спазмалгон и се свържете с лекар, ако имате симптоми на чернодробни проблеми като гадене или повръщане, повишена температура, усещане за умора, загуба на апетит, потъмняване на урината, светли изпражнения, пожълтяване на кожата или на бялата част на очите, сърбеж, обрив или болка в горната част на корема. Вашият лекар ще провери функцията на черния Ви дроб.

Не приемайте Спазмалгон, ако преди сте приемали лекарствен продукт, съдържащ метамизол, и сте имали чернодробни проблеми.

При продължително приемане на продукта (повече от една седмица) е нужен контрл на периферната кръвна картина и функционалното състояние на черния дроб.

Възможно е да се появи или да се влоши наличното главоболие след продължително аналгетично лечение (>3 месеца) с използване на аналгетици през ден или по-често. Главоболие, причинено от свръхупотреба на аналгетици, не бива да се лекува с увеличаване на дозата им. В такива случаи аналгетичното лечение трябва да се прекрати след консултация с лекар.

Μетаболитите на метамизола могат да оцветят урината в червено, което е без клинична значимост.

Продуктът може да повлияе психофизиологичното състояние на пациентите при едновременна употреба с алкохол и продукти, потискащи функцията на централната нервна система.

Други лекарства и Spasmalgon:

Трябва да кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Метамизол повишава съдържанието на противопаразитния продукт хлорохин в кръвта, намалява ефектите на кумариновите антикоагуланти (продукти, намаляващи съсирването на кръвта), както и ефектите на циклоспорина.

Метамизол може да отслаби антитромботичното действие (против образуване на съсиреци) на ацетилсалициловата киселина, когато тя се използва в ниски дози с цел кардиопротекция (предпазване на сърцето).

Повишава потискащия ефект спрямо кръвотворната функция на токсичните за костния мозък лекарства и на хлорамфеникола.

Трицикличните антидепресанти, пероралните противозачатъчни продукти, алопуринол нарушават метаболизма на метамизола и повишават токсичността му.

Барбитурати, фенилбутазон (и други продукти, които засилват разграждащата функция на черния дроб) е възможно да намалят ефектите на метамизола.

Релаксиращите нервната система лекарствени продукти (седативни и транквилизатори) засилват обезболяващото действие на Спазмалгон.

Едновременната употреба на Спазмалгон с други обезболяващи (аналгетици) и нестероидни противовъзпалителни средства увеличава опасността от проявление на свръхчувствителност и други нежелани реакции.

Други лекарства, изискващи повишено внимание при едновременно приложение със Спазмалгон:

 • бупропион, прилагащ се за лечение на депресия или като помощно средство за спиране на тютюнопушенето;
 • ефавиренц, прилагащ се за лечение на ХИВ/СПИН;
 • метадон, прилагащ се за лечение на зависимост от забранени вещества (т. нар. опиоиди);
 • валпроат, прилагащ се за лечение на епилепсия или биполярно разстройство;
 • такролимус, прилагащ се за предотвратяване на отхвърляне на органи при трансплантирани пациенти;
 • сертралин, прилагащ се за лечение на депресия;
 • метамизол, прилагащ се за лечение на плазмените концентрации на циклоспорин, възможно е да застраши извършената тъканна или органна трансплантация.

При необходимост от едновременното прилагане на посочените или други лекарства е необходима консултация с лекар.

Спазмалгон с храна и напитки:

Предвид намалената толерантност към алкохол трябва да се избягва неговата консумация по време на лечение с продукта.

Бременност и кърмене:

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна, или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Спазмалгон не трябва да се прилага по време на бременност и в периода на кърмене.

Бременност:

Наличните данни за употребата на метамизол през първите три месеца на бременността са ограничени, но не сочат вредни ефекти за ембриона. В определени случаи, когато няма други варианти за лечение, е приемливо прилагането на единични дози метамизол през първия и втория триместър след консултация с лекар или фармацевт и след внимателна преценка на ползите и рисковете от употребата на метамизол. Не се препоръчва употребата на метамизол през първия и втория триместър.

През последните три месеца от бременността не трябва да приемате Спазмалгон поради повишен риск от усложнения за майката и детето (кървене, преждевременно затваряне на важен кръвоносен съд, така наречения дуктус Ботали, при нероденото, който се затваря естествено едва след раждането).

Кърмене:

Продуктите от разграждането на метамизол преминават в кърмата в значителни количества и не може да се изключи риск за кърмачето. Поради това многократната употреба на метамизол по време на кърмене трябва да се избягва. В случай на еднократно приложение на метамизол на майките се препоръчва да събират и изхвърлят кърмата в продължение на 48 часа след прилагането на дозата.

Шофиране и работа с машини:

Необходимо е да се прилага с повишено внимание при хора, които шофират или работят с машини, тъй като при продължително приемане на Спазмалгон може да се появи световъртеж и нарушение в акомодацията (способност на окото за виждане на близо и далече).

Спазмалгон съдържа пшенично нишесте, лактоза и натрий.

Формулата на Спазмалгон съдържа съвсем малки количества глутен (от пшеничното нишесте). Счита се, че е без глутен и е много малко вероятно да предизвика проблеми, ако имате цьолиакия. Една таблетка съдържа не повече от 8,59 микрограма глутен. Ако имате алергия към пшеница (което е различно от цьолиакия), Вие не бива да приемате това лекарство.

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да приемете този лекарствен продукт.

Това лекарство съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на таблетка, т.е. може да се каже, че практически не съдържа натрий.

Възможни нежелани реакции:

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Спрете употребата на Спазмалгон и незабавно се свържете с лекар, ако получите някой от следните симптоми: гадене или повръщане, повишена температура, усещане за умора, загуба на апетит, потъмняване на урината, светли изпражнения, пожълтяване на кожата или бялата част на очите, сърбеж, обрив или болка в горната част на корема. Тези симптоми може да са признаци на чернодробно увреждане.

Най-често нежеланите реакции са временни и отзвучават при спиране на лечението. При някои пациенти след употребата на Спазмалгон могат да се наблюдават следните нежелани реакции, които са с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата):

 • промени в броя на кръвните клетки (агранулоцитоза - силно редуциране броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекция, тромбоцитопения - редуциране броя на тромбоцитите, което повишава риска от кървене или образуване на синини, левкопения - редуциране броя на белите кръвни клетки, което повишава вероятността от възникване на инфекция;
 • анафилактичен шок - най-тежката форма на алергична реакция, която може да започне драстично с признаци като сърбеж, подуване в областта на лицето, задух, сърдечно-съдови проблеми;
 • проблеми със зрението;
 • световъртеж;
 • сърцебиене, ускорен сърдечен ритъм, нарушения на сърдечния ритъм, ниско кръвно налягане;
 • бронхоспазъм - спазъм на гладката мускулатура на стените на бронхите, което предизвиква затруднено дишане и хриптене;
 • стомашно-чревно неразположение, сухота в устата, запек, обостряне на гастрит и язвена болест;
 • възпаление на черния дроб, пожълтяване на кожата и на бялата част на очите, увеличаване нивото на чернодробните ензими в кръвта;
 • уртикария, сърбеж, ангиоедем - алергична реакция, водеща до подуване на лицето или гърлото, токсична епидермална некролиза и синдром на Стивънс-Джонсън - тежки заболявания, съпроводено с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи;
 • задържане на урината, при продължителен прием на високи дози е възможно намаляване на бъбречната функция - особено при болни с предварително увредена такава, и в единични случаи развитие на остра бъбречна недостатъчност.

 

Повече информация
Марка Teva
Лечение/профилактика Болка в корема, Камъни в бъбреците, Менструална болка
За кого Деца, Възрастни
Тип продукт Таблетки
Състав

Активни съставки: метамизол натрий, питофенонов хидрохлорид, фенпивериниев бромид.

Допълнителни съставки: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, талк, магнезиев стеарат, натриев хидрогенкарбонат.

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Начин на употреба

При възрастни и деца над 15-годишна възраст: 1-2 таблетки, 2-3 пъти дневно. Максимална дневна доза - 6 таблетки.
При деца на възраст от 12 до 15 години: 1 таблетка 2-3 пъти дневно. Максимална дневна доза - 3 таблетки. 
При деца на възраст от 9 до 12 години: 1/2 таблетка 2-3 пъти дневно. Максимална дневна доза - 2 таблетки.
Продължителността на лечението не трябва да надвишава 3 дни.

Пациенти в старческа възраст и  с влошено общо здравословно състояние/с бъбречно увреждане: дозата трябва да се намали, тъй като отделянето на продуктите от разграждането на метамизол може да е забавено

Пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция: тъй като скоростта на отделяне е редуцирана при пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция, многократни високи дози метамизол трябва да се избягват. Не се налага редуциране на дозата само при краткосрочна употреба. Няма наличен опит от дългосрочно приложение.

При предозиране най-често се наблюдават алергични прояви, симптоми на увреждане на кръвотворната функция, стомашно-чревни нарушения, в тежки случаи и симптоми на мозъчно увреждане.

Да се спазва препоръчителната дневна доза.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Да се съхранява на сухо място при температура до 25 градуса.

Да се съхранява далеч от деца.

Да не се употребява след минаване срока на годност.

Мнения
Оставете вашето мнение
Оценявате: Спазмалгон при коремни болки, спазми и болезнена менструация х 20 таблетки Teva
Вашата оценка:
Зареждане...

Вашият отзив беше изпратен, след като бъде прегледан ще бъде публикуван.

Подобни продукти
Още от тази марка
Може да харесате също